Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 22.07.2016.
03:00
J. Arsenović - Vesti A
Uvođenje tromesečnog vanrednog stanja posle neuspelog vojnog udara dodatno je odrešilo ruke turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da se obračuna sa protivnicima unutar Turske. Njegova oštra retorika, čak i prema SAD od kojih zahteva da mu izruče verskog vođu i političkog protivnika Fetulaha Gulena kojeg optužuje da stoji iza udara, ukazuje da Erdoganu ne manjka samopouzdanja.
Petak 22.07.2016.14:41
Можда му не мањка, у шта сумњам, самопоуздања али му мањка сигурности. Овај више не зна где главом удара. Типичан диктаторски (понајвише на комунистичи начин) образац понашања. Када се обрачунао (з а г о в н а о) са свима споља ред је да "среди" ствари у својој кући... Јер тај унутрашњи непријатељ је најподмуклији... Већ виђено, следе им године агоније и претаварање у Сауди Арабију бр.2. Нарочито кад под притисцима и уценама земљу почну да напуштају високо школовани људи.
Petak 22.07.2016.14:44
А унутра остану фанатизовани послушници. Неће проћи много биће ту хапшења због пљувања на улици или ношења колоритне одеће... Само јак руски утицај их колико толико држати превелике странпутице.
Nedelja 31.07.2016.16:20
Покрет Хизмет, иза којег стоји верски вођа Фетулах Гулен, развио је не само у Турској, већ широм света свој утицај и то кроз верско-образовне институције. Како је Ердоган прогласио Гулена главним креатором неуспелог пуча, Анкара сада захтева да се откаже гостопримство Гулановим образовним центрима којих, по некој рачуници, има у чак 150 држава! Такав захтев већ је испоручен властима у Камбоџи, па неки сматрају да је питање дана када ће се по том питању Турска обратити и Србији. Наиме, у Београду већ четири године ради приватна Основна школа „Бејза“ чији директор, према писању „Политике“, демантује везу са Гуленом, али признаје да је школу отворио надахнут његовим учењем.
Nedelja 31.07.2016.16:22
Има и супротних мишљења који полазе од тога да ће Ердоганово окретање Русији, након што се недавно у телефонском разговору извинио председнику Русије Владимиру Путину због рушења руског авиона и убијања пилота, ограничити Турској маневарски простор на Балкану јер у том делу Европе и Москва има своје интересне зоне.
Nedelja 31.07.2016.16:23
Земље Балкана сада се питају да ли ће Ердоган, након што се обрачуна са „мангупима у домаћим редовима“, са додатном жестином кренути и у ширење турског утицаја на просторима бившег Османског царства. Уосталом, није тајна да он већ годинама „јаше“ на таласу неосманизма и да му све чешће „излети“ да је „Косово Турска, а Турска Косово“ или да је БиХ добио у аманет од рахметли Алије Изетбеговића.
Nedelja 31.07.2016.16:24
______ Како се шири турски утицај на Балкану______ – инвестицијама – кроз образовни систем – финансирањем културних објеката наслоњених на Анкару – изградњом и обновом џамија (Турска била највећи донатор у обнови Ферхадије у Бањалуци) Некадашњи амбасадор БиХ у Турској Златко Диздаревић уверен је да ће од Ердоганове додатне силе „Балкан заболети глава“! „И досадашња Ердоганова амбиција у погледу Балкана била је прилично опасна, имајући у виду, пре свега, Босну и Херцеговину. Он и његова спољна политика су, уосталом, издефинисали ту осу и линију Албанија – Косово – БиХ – Санџак као своју интересну сферу.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)