Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
33
Nedelja 26.01.2014.
09:50
Beta A
Direktorka Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Slavka Drašković upozorila je u Tetovu na tihu asimilaciju koja je, kako je ocenila, jedan od najveći problema Srba u Makedoniji.
Nedelja 26.01.2014.13:27
Neko je ovde pobrkao loncice.U Tetovo ne vrse tihu asimilaciju samo na Srbe,nego i na Makedonce.Vrse odlicna propaganda,kao u ovom tekstu,usmeriti Srbe i Makedonce jedan protiv drugog,a siptari koriste.Ja ne padam na ove provokacije.
Nedelja 26.01.2014.12:23
Da je bilo takve brige posle II Svetskog rata, tzv Makedonska nacija danas ne bi postojala. A stvorena je samo kako bi se osiguralo da Vardarska Makedonija nikada vise ne bude deo Srbije. Tako, 'Makedonska nacija' uskoro slavi svoj 70. rodjendan.
Nedelja 26.01.2014.13:40
Da je bilo takvih kao ti takozvanih strucnjaka,sve nacije oko Srbije ne bi postojale,a sto je najgore sa takvim usijanim glavama kao ti,ne bi postojala ni Srbija.Jer takvih kao ti takozvani prijatelju,mrze sve sto je zivo,sve sto postoji.Takozvani brate,ako mislis da nepostojanjem Makedonske nacije (da ne nabrajavam i ostale) bices srecniji,varas se!!!.Kome bi posle izbacio svoju mrznju ako je sve samo Srbija? ukinio bi gradove? sigurno bi mrzio tvoje "takozvane" Srbe sa juga koji dolaze da zarade hleb u Beogradu.Vi takozvani gospodine ste ubedjeni da neko moze promeniti jednog naroda,da mu namece nesto sto nije? Zasto mi ne bi smo bili Srbi ako to jesmo??? ja bi bio ponosan evo...
Nedelja 26.01.2014.13:46
...ali ne mogu biti to sto nisam.Uvek vi takozvani istoricari pricate da su to Srbi,ali promenili su ih,isprali im mozak,ne znaju ni sta su...Pa gospodine indirektno vredjas Srpski narod.Misli ti da bi neko mogao da promeni misljenje pravog Srbina??? Mislite da bi mi toliko voleli Makedoniju ako nismo Makedonci? pogledaj samo na utakmicama kako se bodri i navija za nasu drzavu,cak i kada gubimo mi najvijamo do zadnji minut.Evo,za vasu zalost takozvani gospodine,postojali smo i postojacemo jos milion godina.Jer to vase razmisljanje da smo mi nastali od neceg...pa koliko je meni poznato svi narodi su na neki nacin nastali...niko nije sisao sa neba.Ako tako gledamo,svi poticemo iz Afrike.KRAJ!
Nedelja 26.01.2014.14:48
Jesam u skoplju na onoj pijaci bit-pazar sve vrvi od belih kapica.a boravio u naselju taftalidze.lep je centar i pesacka zona. Moj rodjak koji je ziveo tamo umeo je da kad popije seta na ivici kamenog mosta i vice glasno ...ovo je" Dusanov Most"
Nedelja 26.01.2014.14:02
Jako mi je zao sto sam te naljutio. Kazu da bes nastupa u odsustvu argumenata. Ajmo o njima. Jezik i pismo su dve osnovne odrednice nacije, to je istorijski i etnoloski aksiom, jedino nije politicki. Ako Makedonska nacija nije politicka tvorevina, reci mi koji joj je jezik i pismo. Meni se cini, da je jezik slovenski, identican onom koji se prica u ostatku Juzne Srbije, a to je starostokavski tj srpski jezik, pa prema tome granice stvorene 45' godine uglavnom ne dele razlicite jezicke grupe. Svetska istorija a ne ja kaze da je makedonski jezik bio helenski to jest grcki. Drugo, tzv makedonsko pismo je ako se ne varam srpska cirilica menjana pre par godina kako bi se razlikovala od srpskog.
Nedelja 26.01.2014.14:08
Dakle,za to ne treba strucnost, dovoljna su dva razreda osnovne zavrsena van vaseg gebelsovskog obrazovnog ustrojstva. Pricas o mrznji a ona seva iz tebe samo zato sto ne mislim kao ti. Da se nacije prepoznaju na utakmicama onda bi nacija bio i Mancester Junajted. Pa zar nisu Crnogorci jos vatreniji na svojim utakmicama nego vi pa sta to znaci - da oni nisu Srbi? I kad si kod emocija, ja volim Vardarske Makedonce kao sto volim Sumadince jer za svoj danasnji status i ispran mozak poput tvog nisu oni krivi. To je dobar, prostodusan, hrabar i vredan deo Srpske nacije. Jednim manjim delom jeste Bugari. I nisam takozvani vec nikakav gospodin. Ja sam samo obican Srbin bas kao i ti, samo nisam ljut
Nedelja 26.01.2014.14:20
http://www.youtube.com/watch?v=V2VEiggsWRs P.S. steta sto nije ziveo duze,da mu Tito otvori oci.Mislim,nije problem da razumes o cemu prica,ipak je to "srpski" zar ne.Nisam ja ljut,nego branim ono sto je moje.
Nedelja 26.01.2014.14:25
E stvarno imas jak argument, youtube. Ja sam tamo nasao fotografije Hitlera od 95 godina a ljudi kace i snimak rada perpetum mobile. Jos da ne postoji nesto sto se zove istorija sveta ja bih ti mozda i poverovao. Hvala ti sto se ne ljutis ali reklo bi se da ipak branis nesto sto je tudje dok po svom (ne)svesno gazis.
Nedelja 26.01.2014.14:29
Interesantno kako svi Srbi, pripadnici izmisljenih nacija iz komsiluka, osecaju strasnu potrebu da dodju na srpske vesti o njihovim kvazi-drzavama da bi dokazivali kako nisu Srbi. To vazi i za tzv Hrvate, i za Crnogorce, i za Bosnjake pa i za Makedonce. Ja ne videh tu drzavljane Madjarske, Rumunije, Bugarske ili Albanije. Ne zamerite ako gresim.
Nedelja 26.01.2014.14:37
Ne dolaze mozda zato sto ne znaju Srpski,sta mislis? Ne brini,ima i srpskih komentara po nasim medijumima.A da ne pricam koliko ima vise srpskih komentara kad je neka mk pesma na youtube.
Nedelja 26.01.2014.18:40
Narvno,svi su Srbi za tebe,dovoljno je da pricaju srpski da bi bili Srbi.I Isus je pricao srpski,vi ste nebeski narod zato.Nebeski narod :))))
Nedelja 26.01.2014.14:14
Mene baš briga, ko je Makedonac, ko je Srbin i ko gde živi. To u ostalom i nije važno. Nije ni važno kako smo nastali i odakle smo došli i zato bih istoriju kao nauku potpuno ukinuo. Jer svi ratovi koji su se vodili do sada u svetu, vodili su se zbog istorije. Medjutim, ono što me sekira je to zašto postoji uopšte ova Kancelariju za saradnju sa srbimua i dijaspori u regionu, i zašta omi ova direktorka i još mnogo slični njoj Agencija, Direkcija,Kancelarija, Komisija i td., svakog meseca izvlače iz mog džepa para za svoju platu. Kakve mi koristi od njih imamo.
Nedelja 26.01.2014.14:22
Ma naravno, sta te briga. Vazno da je briga sve ostale a mi o tome brinemo tek kad ostanemo u njihovom okruzenju kao u Lici, Slavoniji i i na jugu Kosmeta.
Nedelja 26.01.2014.14:25
Svaka cast.Svaki rat se vodi za interese,i istorija se pise zbog interese.Ko je jaci taj pise istoriju,kako njemu odgovara
Nedelja 26.01.2014.17:54
Bravo majstore, konacno si potvrdio. Bilo bi neozbiljno reci da si potomak coveka koji je pricao grcki, pisao grcki, od roditelja i okruzenja cisto slovenskih imena: majke Olimpijade i oca Filipasa kao i ucitelja Aristotela i konja Bukefala. Sve sama danasnja 'makedonska' imena. Pozdrav i molim te nemoj da se ljutis.
Nedelja 26.01.2014.18:46
Olimpijada je bila Grkinja,Aristotel takodje..u cemu je problem? Filip je bio Makedonac kojij e mrzeo sve sto je grcko.Mi smo Makedonci,a koliko imamo u sebi antickih Makedonca dokazace se vremenom.A poznato je i to da danasnji Grci nemaju nista sa antickim Grcima,vise imaju sa severnim Afrikancima.Jedino sto nemamo je to da smo nebeski narod :)) Nebeski coveke nemoj se ljutiti,ali bilo bi red da se malo spustis medju nama normalnim ljudima
Nedelja 26.01.2014.21:39
Sto samo dokazuje da su Makedonci bili Grci a ne vi srpski i bugarski Sloveni jer Filip prevedeno sa grckog znaci 'Ljuba' koji bi u Juznoj Srbiji kod vas bio verovatno - Ljupce. Genetske teorije ne priznajem jer su budalaste - nisu ni danasnji Nemci ono sto su bili a ni Englezi. Medjutim ostao im njihov jezik i pismo kao i Grcima grcki i vama Juznim Srbima srpski. I nemoj molim te da me nazivas 'nebeskim', pa nisam ja potomak Aleksandra Makedonskog.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)