Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 25.06.2012.
13:04
Blic A
Vojnik britanske nacionalnosti teško je ranjen boreći se za Srbiju 16. novembra 1916. godine, da bi dve nedelje kasnije bio odlikovan Karađorđevom zvezdom, a do kraja Prvog svetskog rata dva puta bio spomenut u zvaničnim izveštajima o izuzetnoj hrabrosti. Al’ nije junak nego - junakinja - reč je o Flori Sandes, odvažnoj ćerki seoskog paroha iz Safolka, jedinoj ženi sa Zapada za koju je poznato da se borila u sastavu jedne redovne vojske u Prvom svetskom ratu!
Ponedeljak 25.06.2012.13:12
Нека јој је лака црна земља а нама срамота,како се односимо према онима који нас воле!? Онај непоменик што је ратовао за АУ,добио "кућу цвећа" и све почасти(!?) а они који су ратовали за спас Србије (и Флора,и др.Рајс.и наша Милунка...!) су "непожењни у тој истој Србији!?Еј,моја Србијо!!!
Ponedeljak 25.06.2012.15:28
У праву си, увек се враћамо на ону приповетку Лазе Лазаревића-Све ће то народ позлатити.Арчибалд Рајс као да нам се данас обратио са Чујте Срби!Шта смо научили???Где се налазимо после 2 св рата и овог последњег?Имамо ли заокружену националну државу???Имамо владу деце издајника и лоших ђака. Изгледа да у Србији постоји цена за све, ништа није непроцењиво!Докле?Пробуди се Србијо док не буде прекасно!
Ponedeljak 25.06.2012.20:54
Веруј ми,драму Л.Лазаревића-"Све ће то народ позлатити",гледао сам безброј пута и сваки пут осетим мучнину у стомаку,јед и срамоту у души што себи такве ствари дозвољавамо! Исто тако осећам и када,по ко зна који пут прочитам,"Чујте Срби"-г.А.Рајса!
Ponedeljak 25.06.2012.17:46
1. Блиц је опет подметач гадости: поштована госпођа Флора Сандерс није била једина позната женска особа која се борила у саставу једне редовне војске у првом светском рату! Сваком србском родољубу је познато ко је Милунка Савић, носилац француске легије части и једина жена на свету која је ратовала у мушком борбеном саставу. То једино Блиц не зна?! Паз` да није? Пре ће бити да је у питању намерни заборав како се не би поменуло србско име и родољубље. Тако вам је, браћо Срби, кад вам власници медија постану они кју су нас нуклеарно бомбардовали!
Ponedeljak 25.06.2012.17:51
2. Одајем велико поштовање и захвалност госпођи Флори - то је једина жена на свету која је учествовала у ратном саставу једне стране војске (није случајно то била баш србска војска!). (Било је више жена из Енглеске које су на одређен учествовале у србској војсци у овом рату.) А неизмерну захвалност и дивљење одајем жени Србкињи и хероини Милунки Савић! То је незабележен пример женске храбрости и родољубивости у свету. То се могло десити само у србском народу. Али, нажалост, десило се и то да је ова хероина после рата била чистацица у Хипотекарној банци?! Вечна јој слава. Тамо на Кламегдану уместо споменика захвалности Француској требало је да буде споменик великој Милунки!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)