Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 05.08.2011.
05:37
Vestionline A
Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je, povodom informacija da nekadašnji episkop raško-prizrenski Artemije boravi i javno nastupa u nekim srpskim sredinama u Americi, da on nema za to blagoslov patrijarha niti ijednog od nadležnih episkopa SPC u Severnoj i Južnoj Americi.
Petak 05.08.2011.06:37
Овакав поступак Синода СПЦ више подсећа на комунистичко прогањање неистомишљеника него на хришћанству одане, верујуће људе! Сад и Америку бране од њега!? Који благослов да тражи од оних који га клевећу као задњи незнабошци,проклињу га у време поста,измишљају разне своте пара да је отуђио (свака нова изјава чланова Синода,нова "цифра"!),"суде" без суда...Од кога су они добили благослов да служе са јеретицима,запостављају сопствени народ и шире "демократију" у СПЦ?! Зар не би било најбоље,пустити правосудне органе СПЦ и Србије да раде свој посао (као у "случају",од неког веома заштиченог,свештеника Грујића!?),па онда говорити?Нико није крив док се не докаже(ако то још "важи"?)!
Petak 05.08.2011.06:46
Vladika Artemije,sicusni starac je preko 50 godina odan svojoj veri i pravoslavlju,nikada nije se molio zajedno sa jereticima u njihovim bogomoljama,nije pozivao papu u Srbiju,nije ljubio papinu desnicu,nije okicen papskim zamenjem i prstenjem. Kao takav kod naroda je postovan i omiljen,a od Sinoda je proglasen otpadnikom.
Petak 05.08.2011.10:17
Такав, какав је владика Артемије,смета свим недобронамерним људима ма које вере били!Шта су хтели постићи фотографијама вл.Артемија са нашим непријатељима?! Можда да нам га огаде!? Ма да,како да не! Ако је и разговарао,он се сигурно није љубио с њима,за разлику од "жутих" и њихових "подрепаша"! Ове фотографије више говоре о моралу оног ко их је поставио него о вл.Артемију!Нека им је на част!
Petak 12.08.2011.11:12
Ко је љубио папину десницу? ко је окићен папским знамењем? ко је позвао папу? о каквим јеретицима? Једно велико ? Да тај Артемије је баш сићушан, скоро као Штрумф једино што није плав. Штета што је отпадник, сада схвата коначно да се мало преварио.
Petak 05.08.2011.10:59
Mislim da ovaj tekst govori dovoljno o svemu. Zalosno! http://www.eparhija-prizren.org/saopstenja/2011/456-srpski-arhijereji-gaze-svestene-kanone.html
Petak 12.08.2011.10:42
Што овај интернет даје људима слободу да лупетају без грама мозга. Један доле је прозивао синод и још неке епископе. Молио би да не лупета глупости, а да не говорим оне ставке где неко "прима наређења из Вашингтона". Ха ха како има непросвећених, јадних, неинформисаних припадника нашег народа. Док год се нашом политичком сценом и другим сценама шета бедастоћа ове земље и народа, Србија неће процветати. Од 1945, а посебно 1991 се дешава уништавање ове државе и народа...изгубило се све нормално. Издаја српског народа дешава се од 1945, од 1991...имамо разне мутанте које гледамо сваки дан од демократских до недемократских.
Petak 12.08.2011.10:49
Шешеља рецимо овде помињу, и да човек није глуп, али свакако није компетентан да се уопште спомиње јер је луд и дно дна. Артемије није ни за спомињање, ко је бре он? Српска православна црква траје вековима, и опстаће безобзира на нападе и искушења модерног времена. Људи воле сензације, а неки се хране негативним информацијама. Постоји само једна негација то је Артемије. И да, има да ми дислајкујете ове постове али ви сте само једна шачица изгубљених душа.
Petak 12.08.2011.10:52
Кад неко изговори такве глупости о СПЦ, овоме и ономе што нема везе са животом, и притом глорификује само дно српске стварности, не може се човек запитати да ли такве особе кад се погледају пред огледало заиста виде себе, припадника људи које је створио Бог, или можда ипак виде себе онако како их је Дарвин видео у својој теорији еволуције.
Utorak 16.08.2011.16:54
Okreni obrni opet se dobija isti rezultat,svi su isti i razlikuju se u malim nijansama.Svi su Antihristi.Njihovo"klanje"izmedu njih sami je prica sama za sebe i ima svoj korenje.Sve ih treba pred narodni sud zbog izdaje Hristove Crkve i dovodenje naroda pred svrsen cin da i on bude ono sto su oni.Davolove sluge.Opametite se gledajte stvari na dugo i siroko a ne na seoska dovikivanja.Ziveli smo u bedi vekovima ka i danas.medutim oni,oni zive uvek dobro.Ne zaboravite to.Sto dalje od njih upoznat cete istinu i iskrenu ljubav Boziju.Bez obzira na sve izgubljeno do danas,jos nije kasno za nacionalno pokojanje pred Bogom jer taj cin na nebu se uvek slavi.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)