Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 07.04.2011.
01:34
Večernje novosti A
Srpski patrijarh Irinej izjavio je da je budućnost srpskog naroda u Evropi, ali da nije za ulazak u Evropsku uniju po svaku cenu.
Četvrtak 07.04.2011.01:58
Vladika Artemije je smenjen jer je bio velika smetnja resavanju problema na Kosovu,izjavi Patrijah. Sad posto ga nema tamo svi problemi na Kosovu su reseni,pravo blagostanje za srpski narod.
Četvrtak 07.04.2011.02:44
Ovog kad vidim... elem, odlucio ovaj kao srpski patrijarh da se malo dodvori narodu pa ajd da kaze neku poluprihvatljivu izjavu. Videcemo mi njega kad papa dodje u Nis kako ce mu ljubiti i ruke i noge (mada je to vec sigurno odradio). Obicaj izajnik, kao i svi u vrhu bilo koje srpske institucije...
Četvrtak 07.04.2011.05:00
Pravi savremeni politicar ovaj nas Patrijarh. Pa ako EU ne treba da bude po svaku cijenu, onda ni ekumenizam ne bi trebao da bude posto po to? Mnogo nemira, zbunjenosti u narodu izazvase novokomponovani Patrijarh srpski Irinej. Postupci vasi ucinise nas gresnim jer ne znamo sta da mislimo, grijesimo Patrijarhu jer nas navodite na gresne misli svojim postupcima. Pazite dobro sta radite jer dolaze JOS teza vremena i VECI izazovi od slucaja rascinjenog vladike Artemija.
Četvrtak 07.04.2011.10:40
Ne mogu da verujem kakve gadosti pisete za Patrijarha nase Svete Pravoslavne Crkve! Da Gospod Bog nije hteo Irinej nikada ne bi postao Patrijarh. Vidite trn u oku bliznjeg, a ne primecujete balvan u oku svom! Sram vas bilo! Crkva se mora postovati, a ukoliko je Patrijarh ucinio nesto protiv pravoslavlja Bog ce mu suditi, a ne ljudi.
Četvrtak 07.04.2011.11:47
Читајте Житије + Светог Марка Ефеског + Сам против свих...се борио против латинске јереси, и добио венац вечни у Небеском Царству.
Četvrtak 07.04.2011.12:15
Свети Владика Николај Српски: Шта је то Европа? То су похот и памет. Обоје човечје: човечја похот и човечја памет. А то двоје оличено је у папи и у Лутеру. Шта је, дакле, Европа? Папа и Лутер. Засићене људске похоти до врхунца, и засићене људске памети до врхунца. Европски папа је људска похот за влашћу. Европски Лутер – људска решеност да све објасни својом памећу. Папа као владар света и научник као владар света. То је Европа у суштини својој, битно и историјски. Једно означава бацање човечанства у ватру а друго означава бацање човечанства у воду. А обоје – одвајање човека од Бога. Јер једно значи негирање вере а друго негирање цркве Христове.
Četvrtak 07.04.2011.12:16
Тако дејствује у телу Европе зли дух ево неколико векова. По похоти људској сваки народ и сваки човек тражи власт и сласт и славу, подражавајући папи римском. По памети људској сваки народ и сваки човек налази да је он најпаметнији и свега блага земаљскога најзаслужнији. Како да не буду онда ратови међу народима и људима? Како да не буде лудила и беснила код људи? Како да не буде болештина и суше и поплаве и чирева и сушице и револуција и ратова, и ратова? Мора све то да буде, као што мора гној да излази из загнојене ране, и као што мора да се шири гадан мирис од нагомилане нечистоће.
Četvrtak 07.04.2011.12:17
Папизам се служи политиком, јер тако се само долази до власти. Лутеранизам се служи философијом и науком, јер тако мисле доћи до памети. Тако је похот дигла рат против памети и памет против похоти. То је нова вавилонска кула, то је Европа. Али је у наше време устало ново поколење европско, које је венчало похот и памет у атеизму а одбацило папу и Лутера. Сад нити ко скрива похот нити хвали памет. Људска похот и људска памет венчани су у наше дане и створен је један брак који није ни католички ни лутерански, него очигледно и јавно сатански.
Četvrtak 07.04.2011.12:18
Данашња Европа није више ни папска ни лутеранска. Она је изван тога и ван тога. Она је скроз земаљска, и без жеље да се пење на небо ни са пасошем непогрешног папе нити пак уз лествице памети протестантске. Уопште, одриче се путовања из овога света. Жели да остане ту. Жели да му буде гроб где и колевка. Не зна за други свет. Не осећа озон небесни. Не види у сну анђеле и светитеље. За Богородицу не може да чује. Разврат га утврђује У мржњи против девичанства. Сав је трг у мраку. Све су сијалице погашене. Ај, какав ужасан мрак? Брат брату зарива мач у груди мислећи непријатељ је. Одриче се отац сина и син оца. Вук је вуку вернији пријатељ него човек човеку.
Četvrtak 07.04.2011.12:19
А шта је све Христос учинио за Европу, и како се Европа захвалила Христу? То је, браћо, предмет за размишљање и поуку..... «Речи српском народу кроз тамнички прозор» из велике тековине европске цивилизације – логора смрти Дахау
Četvrtak 07.04.2011.12:25
СРБИ НАРОД МОЈ ХРИСТОВ НАРОД А НЕ ПАПИН Св. Сава
Subota 16.04.2011.18:26
Ako je jednom narodu mesto u Evropi (EU), onda je to srpski narod, ali zaista ne po svaku cenu! Treba mudro sagledati zemlje clanice oko nas, pa ce nam biti jasnije da nije zlato sve sto sija........

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)