Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
25.01.2019.

Slobodan Perović (87)

Profesor Slobodan Perović (87), nekadašnji šef Katedre za građansko pravo Pravnog fakulteta u Beogradu i osnivač Kopaoničke škole prirodnog prava, izabran je za inostranog redovnog člana Balkanskog naučnog centra Ruske akademije prirodnih nauka. Profesor Perović bio je i predsednik suda SCG, a sada je predsednik komisije za izradu nacrta budućeg Građanskog zakonika Republike Srbije.

Miroljub Petrović (54)

Biljana Jovanović, čiji je brat Savčo od tumora na mozgu preminuo 7. januara, tvrdi da su slepo verovali inženjeru geologije i doktoru filozofije Miroljubu Petroviću (54) kad im je rekao da ne idu kod lekara. Biljana Kaže da ih je Petrović uveravao da će Savču od njegovih tinktura biti bolje, a kada je preminuo svu krivicu je svalio na porodicu. Petrović nije hteo da komentariše ove navode.
 

24.01.2019.

Milan Božić (60)

Nakon Jagodine, i opština Požega donela je odluku o organizovanju potpuno besplatnog prevoza za sve građane. Predsednik opštine Milan Božić (60) saopštio je da je to učinjeno jer je za prevoz đaka, zaposlenih u školama i službama godišnje plaćano 65 miliona dinara. Sada je organizovan besplatan autobuski saobraćaj na 16 linija koji će opštinu koštati 35 miliona.

Goran Trivan (57)

Vlada Srbije donela je odluku o poništenju rešenja ministra ekologije Gorana Trivana (57) kojom se određuje studija o proceni uticaja na životnu sredinu spalionice otpada koja je predviđena u Vinči. Na ovo rešenje žalila se Inicijativa Ne davimo Beograd koja je navela da je ministarstvo donelo rešenje na osnovu "nepotpuno i netačno utvrđenog činjeničnog stanja".

23.01.2019.

Želimir Žilnik (76)

Nagrada Centralnoevropske inicijative dodeljena je na 30. filmskom festivalu u Trstu srpskom reditelju Želimiru Žilniku (76), koji učestvuje u programu festivala sa novim dokumentarcem "Najlepša zemlja na svetu". Nagrada je dodeljena zbog, kako piše u obrazloženju, "njegove estetske i intelektualne doslednosti zbog koje je postao jedan od vodećih autora jugoslovenske kinematografije".

Miraš Dedeić (81)

Raspop i samozvani mitropolit nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić (81) ocenio je da je Republika Srpska veštačka tvorevina i da bi Bosna i Hercegovina trebalo da bude celovita, "kao što je nekada bila". On je uz to zapretio Srbiji da joj je "bolje da misli o Vojvodini":
- Jer, kako ja to vidim, to je neka zasebna republika u sklopu Srbije, a da li će to tako ostati, neka povedu i o tome računa.

22.01.2019.

Meri Volš (55)

Meri Volš (55), irska humanitarka i pisac, izjavila je beogradskoj štampi da je pod "šlemom" UN i EU od 1999. godine nad kosovskim Srbima počinjen veliki zločin koji su predvodili teroristi OVK, dok su ih Kfor i Unmik štitili. Ona kaže da je zbog toga što se usudila da piše o tome šta se stvarno događalo ostala bez posla, ali da joj nije žao.
Posle svega što se dogodilo Srbima, svaka nacija na svetu može da strepi, kaže Meri Volš.

Vesna Pešić (79)

Jedan od lidera nekadašnjeg DOS-a i predsednica Građanskog saveza Srbije Vesna Pešić (79) ni u jednom trenutku ne može da sakrije netrpeljivost prema bilo čemu što ima veze sa očuvanjem srpske tradicije, a sada je otišla i korak dalje vređajući vernike SPC. Ona je, naime, na Tviteru objavila sledeću rečenicu: "Ovi ludaci koji se bacaju u vodu za Krst časni, su kruna ovdašnjeg ludila", i navukla gnev većine ljudi koji prate njene objave.

19.01.2019.

Aleksandar Stanković (48)

Hrvatski voditelj Aleksandar Stanković (48) već godinama pokušava da u svojoj emisiji Nedeljom u 2 ugosti Đorđa Balaševića. Sada je otišao korak dalje, pa je u Novom Sadu osvanuo bilbord sa natpisom "Dragi Đole, još te čekam."
- Đoletov sam veliki obožavalac od detinjstva. Bio sam na četiri njegova koncerta. Uz njegove sam se pesme zaljubljivao - rekao je Stanković, koji se nada da će Balašević ovog puta pristati na gostovanje.

Aleksandar Vulin (48)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin (48) grdno se obrukao pred diplomatskim korom na ceremoniji u Ambasadi Norveške. Vulin je govor počeo na engleskom jeziku, a onda je iznenada rekao:"Govori srpski da te ceo svet razume." Međutim, nije imao sreće ni na srpskom jeziku. Zbunjeno je pogledao u napisano i shvatio šta se desilo:"Ovo je Dačićev govor!" Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na to mu je dobacio:"Vrati mi moj govor!"
 

18.01.2019.

Stefan Mitić (28)

Rame uz rame sa poznatim srpskim književnicima poput Grozdane Olujić, Milovana Vitezovića i Moše Odalovića, stao je i mladi Leskovačnin Stefan Mitić (28), ovogodišnji dobitnik nagrade za knjigu godine za mlade, koju već 40 godina dodeljuje "Politikin zabavnik". Mitić je nagrađen za delo "Ja sam Akiko", knjigu koja, prema mišljenju žirija, pleni poetičnošću i iznenađuje humorom bliskim mladim generacijama.

Miloš Banđur (53)

Zamenik gradonačelnika Niša, naprednjak Miloš Banđur (53), na Tviteru je novinarki Seni Todorović uputio uvrede: "Matora, žuta, kučko", "ćurko", "nadžak-babo". Banđur ispad pravda situacijama koje je prolazio na Kosovu (rođen je u Prištini). - Žao mi je što sam napisao reči kojima sam u trenu izrazio duševni bol koji mi je nanet, a koje, potpuno se slažem, nisu primerene u komunikaciji - naveo je Banđur bez izvinjenja

17.01.2019.

Srđan Ognjanović (58)

Direktor beogradske Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović (58) dočekao je svoje učenike s 15. međunarodne žutkovske olimpijade iz matematike, fizike i informatike u bivšoj kazahstanskoj prestonici Alma Ati, odakle su doneli četiri zlatne i dve bronzane medalje. Osim toga, osvojili su drugo mesto u konkurenciji 82 ekipe sa ukupno 540 takmičara iz 18 zemalja. Time su nastavili slavnu tradiciju ove gimnazije da donose trofeje iz sveta.
 

dr Zoran Radovanović (48)

Obnovljeni Klinički centar u Nišu gde je direktor dr Zoran Radovanović (48) svečano otvoren pre oko godinu dana, ali su ga vlasti izgleda već zaboravile. "Južne vesti" javljaju da žene koje se leče od steriliteta pripremaju za vantelesnu oplodnju ili je potrebno da im se uklone polipi i miomi, godinu dana ne mogu da to reše histeroskopijom. U KC Niš ne preciziraju koliko dugo se aparat ne koristi i kažu da je u toku tender za nabavku delova.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online