Sreda 9. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
13.07.2015.

Dragan Velikić (62)

Pisac Dragan Velikić, bivši ambasador Srbije u Austriji, ovogodišnji je dobitnik književne nagrade "Kočićevo pero" za roman "Islednik". Rođen je u Beogradu 1953. godine, a odrastao je u Puli. Diplomirao je svetsku književnost na beogradskom Filološkom fakultetu. Objavio je do sada devet romana, a za delo "Ruski prozor" dobio je Ninovu i nagradu "Meša Selimović".

Vanja Udovičić (32)

Iako je jedan od najboljih vaterpolista koje je Srbija ikada imala, a još uz to ministar sporta Vanja Udovičić, ostaće upamćen kao čovek za čijeg se ministarskog mandata srpski vaterpolo klubovi pali na najniže grane, a čak im preti i gašenje. U nebranom grožđu su Crvena zvezda, Partizan i Radnički, a ministar ništa ne čini da im pomogne i spase ih finansijskog kolapsa.

11.07.2015.

Siniša Mali (42)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je novi tarifni sistem javnog gradskog prevoza po kome će karte za vožnju već od 1. oktobra ove godine biti znatno jeftinije, a na nekim linijama čak i do 45 odsto. Uz to, obećao je prvi čovek prestonice, svi autobusi od početka naredne godine imaće klima-uređaje, video-nadzor, bežičnu internet vezu, brojače putnika, a autobusi na istim linijama biće iste boje.

Miodrag Božović (47)

Miodrag Božović, trener Crvene zvezde, u klub je nedavno doveden s velikim ambicijama, ali se već na startu nije proslavio, a renomirani beogradski klub odavno se nije tako obrukao na startu kvalifikacija za Lige Evrope. Zvezdu je u oba meča ponizio kazahstanski Kairat, a Božović je ne trepnivši izjavio je da je umesto dva mogla da primi osam golova. On je čak video i napredak u igri svojih pulena.

10.07.2015.

Renato Grbić (49)

Čovek heroj još jednom je pokazao pravo lice. Beograđanin Renato Grbić spasao je iz Dunava još jednog čoveka, 29. po redu. Ovoga puta nije reč o nesrećniku koji je sebi pokušao da oduzme život, već o radniku železnice koji je popravljajući prugu pao u reku sa Pančevačkog mosta. Iskusni dunavski alas odmah je sa svojim čamcem požurio u pomoć davljeniku i spasao ga sigurne smrti.

Dragana Kalinović (52)

Država Srbija je izgleda rešila da štedi i na mrtvima. Republički fond Penzijskog i invalidskog osiguranja, na čijem je čelu Dragana Kalinović (52), doneo je odluku po kojoj će porodice preminulih penzionera dobijati pogrebne troškove znatno umanjene u odnosu na dosadašnje. Novi cenovnik važiće u naredna tri meseca, a već za kraj septembra sprema se novi, a kao razlog se navodi umanjenje penzija.

09.07.2015.

Nebojša Marjanović (48)

Boljevac je najuspešnija opština u istočnoj Srbiji u naplati poreza na imovinu i tim povodom je predsedniku Nebojši Marjanoviću, švajcarski ambasador u Beogradu Žan Danijel Ruh, uručio posebno priznanje i novčanu nagradu. Uz pohvale čelnom čoveku Boljevca Ruh je istakao i pet drugih opština koje su imale najveći napredak u oblasti naplate poreza na imovinu, među kojima su Zaječar i Veliko Gradište.

Silvio Berluskoni (78)

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni proglašen je krivim i osuđen na tri godine zatvora zbog podmićivanja jednog senatora 2006. u nastojanju da sruši tadašnju vladu levog centra. Berluskoniju je izrečena i zabrana obavljanja javne funkcije u narednih pet godina, ali on neće morati da služi kaznu zbog principa zastarelosti koji stupa na snagu kasnije ove godine, pre početka bilo kakvog žalbenog postupka.

08.07.2015.

Vuk Ršumović (40)

Film "Ničije dete" reditelja Vuka Ršumovića najbolji je film na upravo završenom međunarodnom filmskom festivalu Sinema siti u Novom Sadu. Nagrada Ibis Ršumoviću je dodeljena na svečanom zatvaranju, s kojeg je poručio da ovaj festival ima nešto posebno i poželeo mu mnogo uspeha i dodao da se u ovogodišnjem konceptu oseća "zaokret u dobrom pravcu".

Miroslav Parović (31)

Dolaskom na političku scenu Miroslav Parović najavljivao je alternativu Treće Srbije, na čijem je čelu, "pogubnoj srpskoj vlasti" i oporavak zemlje, ali od tih obećanja malo toga je ostalo. Stranka krajnje desnice puca po svim šavovima, a Parović nastavlja da se obračunava s najbližim sardnicima. Iz Treće Srbije isključio je niz funkcionera, ali oni poručuju da se neće predati.

07.07.2015.

Maja Piščević (42)

Izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji Maja Piščević (42) dobitnica je prestižne međunarodne regionalne nagrade Naj menadžer za 2015. godinu. Nagrada joj je uručena na svečanoj ceremoniji u Gradskoj većnici u Sarajevu. Ovu uspešnu poslovnu ženu i danas prepoznaju po ulozi Senke u kultnom filmu "Nacionalna klasa" 1979. godine.

Ivan Mrkić (62)

Stanje u srpskoj diplomatiji nije se nešto bitnije popravilo dolaskom Ivice Dačića za šefa, ali dok je na "čelu parade" bio Ivan Mrkić (62), prema ocenama analitičara, bilo je još gore. Na ambasadorska mesta postavljani su nekompetentni ljudi, a gotovo svakodnevno sada isplivavaju dokazi da su se u Mrkićevo vreme u MSP zapošljavali starlete i miljenici političara.

06.07.2015.

Slobodan Radun (70)

Slobodan Radun (70), vlasnik Nektar grupe, najvećeg proizvođača sokova na Balkanu, proglašen je za najboljeg menadžera jugoistočne i srednje Evrope. Nektar je za 17 godina postojanja prerastao iz male porodične firme u veliku srpsku kompaniju koja je postala lider na regionalnom tržištu.

Sulejman Ugljanin (62)

Šef poslaničke grupe SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin (62) zatražio je od Skupštine Srbije da usvoji njegovu rezoluciju o Srebrenici, gotovo istovetnu britanskoj pripremljenoj za SB UN. Taj potez je jedini način da ovaj isluženi političar ponovo dobije pažnju medija, pa makar preko žrtava Srebrenice.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online