Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.08.2018.
22:23
b92.net, Vestionline A

Poznati filmovi koji su zabranjivani (VIDEO)

Čim neki film bude zabranjen automatski počinje da dobija na značaju, a njegova radnja sve više zakuplja pažnju publike. Ovo je lista 10 takvih filmova, koji su bili zabranjeni iz različitih razloga.

M. Karović
Foto: Ilustracija

1. Cannibal Holocaust 
Hanibal holokaust je italijanski film objavljen 1980. godine, a radi se o profesoru i njegovom osoblju koje se izgubi u amazonskoj šumi. Težak je za gledanje i nije čudo što je skidan sa programa.

2. Paklena pomorandža / A Clockwork Orange 
Tema je dovela do zabrane ovog teškog filma objavljenog davne 1971. godine.

3. Srpski film / A Serbian Film 
Film je zasnovan na pedofiliji i nekrofiliji, u kojoj glumac umire. Uznemirujući je za gledanje i zabranjivan. 

4. Borba do poslednjeg / Battle Royale 
Ovo je japanski film koji je zabranjen 2009. godine. Naravno, zbog neprijatnih scena.

5. Poslednja kuća levo / The Last House On The Left 
Ovaj film se vrti oko kidnapovanja dve tinejdžerke pod čudnim okolnostima. i nIje baš prijatan za gledanje... 
 

6. Hostel / Hostel 
Naslov objašnjava radnju filma, a reč je o triologiji. Prvi deo je snimljenjen 2005. godine i vrti se oko dva učenika koji odsedaju u hostelima dok putuju Evropom. Hostel je isupnjen misterijom i hororom. 

7. Lice sa ožiljkom / Skarface 
Skarfejs je snimljen 1983. godine, kao rimejk istoimenog filma objavljenog 1932. godine. Reč je o istorijskom filmu koji govori o zločinima, ali sadrži nekoliko takvih tvrdih scena, zbog kojih je i zabranjen.

8. Zeleni pakao / The Green Inferno 
Film govori o grupi studentskih aktivista koji idu u misiju spasavanja šume Amazona. Ali, umesto toga, zaglavljuju se na ostrvu koje je ispunjeno kanibalima. Sadrži neke uznemirujuće scene koje su dovele do zabrane. 

9. Teksaški masakr motornom testerom / The Texas Chainsaw Massacre 
Film je o nekolicini prijatelja koji su užasnuti kada se šetač srušio na njihov automobil. Tražeći pomoć u gradu, shvataju da ih je pikirala porodica kanibala i ludak sa motornom testerom. Bio je po periodima zabranjen u mnogim zemljama, uključujući: Brazil, Čile, Finsku Francusku, Island, Norvešku, Singapur, Švedsku i zapadnu Nemačku. 

10. Planina Broukbek / Brokeback Mountain 
"Planina Broukbek" govori o istorodnoj romansi, koju ljudi u nekim delovima sveta nisu još spremni da podrže, što je dovelo do toga da film bude zabranjen na tim mestima. Bez obzira na to, film je dobar i dobio je dosta zasluženih priznanja. 
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online