Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 29.07.2016.
14:09
Vestionline, Srna A

"Pokemon Go" je "maslo" američkih specijalnih službi

Nisu svi oduševljeni pokemonima - Ruskinja Valentina Amelina kategorički je protiv igre "Pokemon go", jer je, kako tvrdi, sve to "maslo" američkih specijalnih službi.

Reuters
Dosetili su se kako da zavire u naše domove, podrume...

Amelina, koja živi u Rostovu na Donu, uputila je pismo Federalnoj službi bezbednosti (FSB) Rusije u kome detaljno objašnjava zašto je ta "naizgled, bezazlena igra strateški opasna" i zašto mora biti zabranjena u Rusiji.

Autori igre su povezani sa "Guglom", koji finansira službeni fond CIA, navodi Amelina, a prenosi list "Komsomolskaja pravda".

 - Oni su na ovaj način rešili važne kartografske zadatke, obnavljaju se svi podaci o putevima, bazama i tako dalje. A nekada su karte bile strateški važne, pa čak i državna tajna - objašnjava ona.

U civilnim kartama nekada su namerno upisivani nepravilni podaci, da bi se sakrilo pravo stanje stvari.

- Automobili - roboti zaviruju u sve ulice, ucrtali su sve naše gradove, vozila, ljude... Ostao je jedan problem. Kako zaviriti u naše domove, podrume, tamne aleje, kasarne, državne institucije?

I eto, stvorili su "genijalnu", zarazna igru "Pokemon Go", upozorava Amelina u pismu FSB-u.

U jurnjavi za pokemonima i pokušajima da ih uslikamo, mi, zapravo, predajemo (ni sami ne znamo kome) fotografije prostorija u kojima se nalazimo, pa i geografske koordinate.

Ako se ovako nastavi, navodi građanka Amelina, doći će se do situacije u kojoj će u samoj Državnoj dumi početi da vibriraju telefoni zastupnika parlamenta, čistačica i novinara sa porukom:

"Pikaču je u blizini" - i presrećni ljudi će požuriti da što prije uključe kamere i mikrofone.

POVEZANE VESTI

FOTO Pokemon Go
Petak 29.07.2016. 22:24
Ви треба само да с нета на ваш смарт-фон с камером скинете тај мали програмчић и да му доделите одговарајућа права (приступ камери, микрофону, жироскопу, навигацији и разним УСБ уређајима на које се може прикључити) – и ваш смарт-фон тог ће момента завибрирати и јавиће вам где се налазе ваша прва 3 покемона (да ли сте запазили да се та прва 3 покемона увек налазе баш ту негде у вашој близини?) „Игрица“ затим тражи да те покемоне снимите из свих угловаи са свих страна – а ви ћете бити срећнни јер сте добили своју прву награду. Истовремено ће вам послати и слику просторије где се управо налазите, укључујући и географске координате и чак и угао нагиба телефона. Честитамо – управо сте им снимили и послали снимак вашег стана (радног места… итд…)
Petak 29.07.2016. 22:25
_____Да ли желите да вам објашњавамо и даље?_____ Скидајући „игрицу“ с нета ви прихватате и услове њихове понуде. А она није баш тако наивна. НИАНТИК вас чак и званично упозорава: „Ми сарађујемо с државним структурама и приватним компанијама. Скидањем ове игрице ви нас овлашћујете да овим структурама и компанијама можемо предавати све податке о вама или и о вашем детету…“. Али ко ће, забога, све то да чита?… У том њиховим упозорењу (условима, које прихватите ка скинете „игрицу“) налази се и нарочита једна тачка 6, која гласи: „Наш програм није у стању да изврши команду вашег претраживача „do not track“ = „не иди замном, не прати ме“. Другим речима – чим то укључите почињу да вас прате и од тада ће вас надаље стално и свуда пратити. А ту нам се – осим добровољног и радосног мапирања свега и свачега унаоколо – отварају и још забавније могућности: На пример некоме (знамо већ коме) се захоће да дозна шта се моментално догађа у некој згради, на пример у Скупштини или Влади… Или и у некој касарни. Одједном код десетина посланика, чиновника, чистачица, кафе куварица, новинара – или и војника и официра – завибрирају смартфони и појави се обавештење „ево га ПИКАЧУ у вашој близини!!!“. А весели чиновници, чистачице, новинари, посланици, војници – озарени срећом – исучу своје смартфонове и поукључују по њима камере, микрофоне, навигације, жироскопе… И почну да се врте около гледајући у екране смартфонова и све да снимају и да у мрежу шаљу терабајте видео снимака… Свака вам част – сами сте то хтели… Tражили сте – шта сте тражили, добићете…
Petak 29.07.2016. 22:23
______ Покемон Гоу – То је ЦИА у сваком дворишту, у свакој кући и војној бази…______ Мало занимљивих података о игрици ПОКЕМОН ГОУ (POKEMON GO): По изворима на енглеском језику: – Аутор ове игрице је фирма НИАНТИК ЛАБЗ (NIANTIC LABS). Они су интерни старт-ап Гугла. О везама Гугла с Великим Братом – ако већ не знате, изгуглујте сами, а ми идемо даље: – Фирму НИАНТИК основао је Џон Хенки (John Hanke), који је такође оснивач и фирме КИ ХОУЛ (KEY HOLE = кључаоница). Ова фирма основана је у оквиру пројекта картографије терена – коју је откупио исти тај Гугл, који је касније на основу те исте „КЉУЧАОНИЦЕ“ направио своје познате програме Гугл-мапе, Гугл-Земљина кугла, Гугл-улице. – А сад најглавније: фирму „КЉУЧАОНИЦА“ (Keyhole, Inc.) финансирала је фондација за помоћ предузетништва ИН-КЈУ-ТЕЛ (IN-Q-TEL). Ова фондација власништво је Централне обавештајне агенције (ЦИЈА), и легално је била од стране ЦИЈЕ основана 1999. године.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online