Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 20.07.2016.
09:28
Vestionline A

Moskovski muftija: Lovite pokemone, ali bez fanatizma

Glavni imam Saborne džamije u Moskvi Iljdar Aljautdinov saopštio je da islamski vernici mogu da love pokemone, ali bez fanatizma.

Reuters
Muslimani mogu u lov na pokemone

Ako musliman ne zaboravi o svojoj misiji na zemlji, onda se ne zabranjuje lov na pokemone, rekao je Glavni imam Moskovske saborne džamije Iljdar Aljautdinov.

- Ako je igra odvlačenje pažnje koja omogućava čoveku da se odmori - ne može se zabraniti. Pri tome, čovek jasno shvata svoju ulogu i misiju na zemlji. Tamo nema nasilja, čovek, igrajući se, nalazi se u pokretu.

Međutim, islamski bogoslov je upozorio muslimane da se previše ne zanose igrom.

- U principu, treba se dotaći odnosa islama prema igri. Ipak se islam veoma skrupulozno odnosi prema životu i vremenu koje nam je Bog dao. Veoma je važno da to vreme koristimo pametno. I nažalost, nekad igra toliko zahvata ljude da se oni gube, gube neke vrednosti i ne shvataju za šta mu je to vreme dato. Ako igra može da dovede do takvog rezultata, naravno, mi ne možemo podržati ovakvu igru, ne podržava je islam - rekao je muftija.

Ranije je saopšteno da je Abas Šaman, zamenik poglavara najstarijeg duhovnog univerziteta Al Ahzar muslimanima zabranio da se iga sa pokemonima.

POVEZANE VESTI

Petak 22.07.2016. 23:09
______ Покемон Гоу – То је ЦИА у сваком дворишту, у свакој кући и војној бази…______ Мало занимљивих података о игрици ПОКЕМОН ГОУ (POKEMON GO): По изворима на енглеском језику: – Аутор ове игрице је фирма НИАНТИК ЛАБЗ (NIANTIC LABS). Они су интерни старт-ап Гугла. О везама Гугла с Великим Братом – ако већ не знате, изгуглујте сами, а ми идемо даље: – Фирму НИАНТИК основао је Џон Хенки (John Hanke), који је такође оснивач и фирме КИ ХОУЛ (KEY HOLE = кључаоница). Ова фирма основана је у оквиру пројекта картографије терена – коју је откупио исти тај Гугл, који је касније на основу те исте „КЉУЧАОНИЦЕ“ направио своје познате програме Гугл-мапе, Гугл-Земљина кугла, Гугл-улице. – А сад најглавније: фирму „КЉУЧАОНИЦА“ (Keyhole, Inc.) финансирала је фондација за помоћ предузетништва ИН-КЈУ-ТЕЛ (IN-Q-TEL). Ова фондација власништво је Централне обавештајне агенције (ЦИЈА), и легално је била од стране ЦИЈЕ основана 1999. године.
Petak 22.07.2016. 23:09
Помоћу горе поменутих апликација решени су важни задаци: – спроведено је било мапирање (картографија) површине целе наше планете, укључујући друмове, војне објекте, итд. А некад су се мапе са размером 1цм=1 км сматрале стратешким војним тајнама, а у грађанске су карте намерно били уношени нетачни подаци… – аутомобили роботи из Гугл-улица завирили су нам у све сокаке – направивши детаљне мапе свих наших градова, улица, аутомобила, нас самих – и наших чак лица… Остао им је био само још један проблем – како да уђу, како да завире још и у наше куће и станове, у наше подруме, стазе у сенци, касарне, државне зграде, фирме, надлештва – и тако даље, све по списку… И одједном се ту нашла та невина фирмица, тај НИАНТИК ЛАБЗ – која у народ пушта генијалну вирусну игрицу по најновијој и модерној технологији, с додатном стварношћу…
Petak 22.07.2016. 23:10
Ви треба само да с нета на ваш смарт-фон с камером скинете тај мали програмчић и да му доделите одговарајућа права (приступ камери, микрофону, жироскопу, навигацији и разним УСБ уређајима на које се може прикључити) – и ваш смарт-фон тог ће момента завибрирати и јавиће вам где се налазе ваша прва 3 покемона (да ли сте запазили да се та прва 3 покемона увек налазе баш ту негде у вашој близини?) „Игрица“ затим тражи да те покемоне снимите из свих угловаи са свих страна – а ви ћете бити срећнни јер сте добили своју прву награду. Истовремено ће вам послати и слику просторије где се управо налазите, укључујући и географске координате и чак и угао нагиба телефона. Честитамо – управо сте им снимили и послали снимак вашег стана (радног места… итд…)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online