Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 21.04.2016.
21:42
Vestionline A

Ovo je Hitlerova poslednja fotografija

Neposredno pre nego što je počinio samoubistvo u bunkeru, Hitler je izašao i stao ispred bunkera sa jednim SS oficirom kako bi pogledao obližnji krater koji je za sobom ostavila bomba.

wikipedia.org
Hitler je već shvatio da su mu dani odbrojani...

Fotografija je nastala 28. aprila 1945, dva dana pre nego što je Hitler saznao da je Berlin pao u ruke savezničkih snaga i da je Treći rajh, posle 12 godina, srušen. 

Firer se ubrzo potom oženio dugogodišnjom ljubavnicom Evom Braun, pripremio svoj testament i političko saopštenje sa sekretaricom Gertrudom Junge i oduzeo sebi život. 

Hitler nije zvanično proglašen mrtvim sve do 1956. godine,

POVEZANE VESTI

Subota 23.04.2016. 22:42
______ Велико Хитлерово бекство______ Хитлер је преживео Други светски рат. Са Евом Браун из берлинског бункера побегао је кроз систем тунела подземне железнице до великог булевара на којем их је чекао авион и превезао до Данске. Другим авионом стигли су до Канарских острва, одакле су се до Аргентине превезли подморницом. Хитлер је затим у Аргентини живео до 1962. године. Чињенице о овом великом бекству су у књизи „Сиви вук, бекство Адолфа Хитлера”, изложили британски историчар Сајмон Данстен и познати новинар Џерард Вилијамс. Џерард Вилијамс радио је за Би-Би-Си, Скајњуз, Ројтерс, Асошијетед прес, био је у Аргентини и правио документарце о ветеранима у Фокландском рату, затим о аргентинском Прљавом рату, у којем је седамдесетих година 20. века уб-ијено тридесет хиљада људи, био је два пута у Ираку, у Београду је боравио две и по године, од 1991. до 1993. године, пратио је оба рата у Персијском заливу, крвави рат у Руанди......
Subota 23.04.2016. 22:43
– Пријатељи су ме уверавали да ћу књигом о Хитлеру, на којој сам радио пет година, уништити тридесетогодишњу озбиљну интернационалну каријеру, али ова прича ме је разљутила и морао сам да је објавим. Можда немамо све детаље, али прича је тачнија од историје која нам је сервирана. До приче о Хитлеровом бекству дошао сам у Аргентини, и први пут у свом интернационалном новинарском животу синула ми је идеју о документарном филму у стилу теорије завере. Радио сам много озбиљних ствари и пожелео сам да урадим нешто мање озбиљно. Почео сам да истражујем и схватио да неће ићи онако како сам првобитно замислио – каже у разговору за „Политику” Џерард Вилијамс.
Subota 23.04.2016. 22:44
Његови главни докази заснивају се на чињеници да званичних доказа заправо нема. Наиме, не постоје форензички докази о Хитлеровој смрти у бункеру у Берлину. Лобања за коју су Руси тврдили да је Хитлерова припадала је младој жени, очигледно старијој од Еве Браун. – Разговарао сам са својим пријатељем Сајмоном Данстеном, војним историчарем. Рекао је: „Нећу да пишем о Хитлеру, смејаће нам се!” Али када је видео какве све податке имам, схватио је да су званичне приче у које смо веровали лажи. Стаљин је на крају рата говорио да је Хитлер побегао у Аргентину; Ајзенхауер је 1945. изјавио да нема доказа о Хитлеровој смрти; Џон Едгар Хувер послао је агенте у Јужну Америку да га траже, имао је извештаје о томе где је све Хитлер виђен до шездесетих година 20. века – објашњава Вилијамс.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online