Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 21.04.2016.
21:42
Vestionline A
Neposredno pre nego što je počinio samoubistvo u bunkeru, Hitler je izašao i stao ispred bunkera sa jednim SS oficirom kako bi pogledao obližnji krater koji je za sobom ostavila bomba.
Subota 23.04.2016.22:36
______ Хитлер је преживео Други светски рат и побегао из Немачке, а сада се зна и како_____ Ова и многе друге информације су представљене у документарцу „Hunting Hitler“ (Лов на Хитлера) из осам делова који се састоји из обелодањених докумената ФБИ-а. Сматра се да је Хитлер успео да побегне из Берлина за време инвазије Совјета. Он је помоћу подморнице из Шпаније доспео до Аргентине, где је провео остатак живота планирајући успон Четвртог Рајха. Продуценти документарца су открили нешто што у великој мери доприноси овој теорији, а то је лажни зид у подземној железници Берлина помоћу којег је Хитлер успео да побегне од сигурне смрти. ФБИ је прошле године обелоданио 700 поверљивих докумената који указују на то да највећи ратни злочинац у историји ипак није починио самоуб-иство у бункеру. У тајном допису од директора ФБИ-а, Џеј Едгара Хувера, пише: „Званичници америчке војске у Немачкој нису лоцирали Хитлерово тело нити постоји поуздан извор који може да потврди да је Хитлер заиста мртав“. Многи стручњаци су се након рата питали да ли је Фирер лажирао своју смрт и да ли је америчка војска спровела тајну потрагу за њим у Шпанији. Продуценти су такође открили да је дошло до масовног бекства на-циста са аеродрома Темпелхоф 21. априла 1945. године, дан након што је Хитлер последњи пут уочен у јавности. Осам авиона који су полетали тог дана су садржали Фирерове личне ствари. Тим стручњака је дошао до закључка да је на-цистички лидер могао да побегне из свог бункера и дође до аеродрома кроз подземље, с изузетком последњих 200 метара. Кружиле су гласине да постоји тунел који повезује тих последњих 200 метара између подземне железнице и аеродрома, а најновији амерички сонар је сада успео да открије тај тунел. Друго веће откриће представљено у документарцу се тиче складишта у џунгли у северној Аргентини. Истраживањем рушевина у провинцији Мисионес, тим је открио разне на-цистичке артефакте. Постојале су гласине да је Хитлер побегао из Берлина на крају рата и да се скривао у Бразилу, али многи су били скептични по питању тих тврдњи. Међутим, откриће лажног зида у подземној железници Берлина заиста указује на то да је могуће да је Хитлер побегао у Јужну Америку.
Subota 23.04.2016.22:42
______ Велико Хитлерово бекство______ Хитлер је преживео Други светски рат. Са Евом Браун из берлинског бункера побегао је кроз систем тунела подземне железнице до великог булевара на којем их је чекао авион и превезао до Данске. Другим авионом стигли су до Канарских острва, одакле су се до Аргентине превезли подморницом. Хитлер је затим у Аргентини живео до 1962. године. Чињенице о овом великом бекству су у књизи „Сиви вук, бекство Адолфа Хитлера”, изложили британски историчар Сајмон Данстен и познати новинар Џерард Вилијамс. Џерард Вилијамс радио је за Би-Би-Си, Скајњуз, Ројтерс, Асошијетед прес, био је у Аргентини и правио документарце о ветеранима у Фокландском рату, затим о аргентинском Прљавом рату, у којем је седамдесетих година 20. века уб-ијено тридесет хиљада људи, био је два пута у Ираку, у Београду је боравио две и по године, од 1991. до 1993. године, пратио је оба рата у Персијском заливу, крвави рат у Руанди......
Subota 23.04.2016.22:43
– Пријатељи су ме уверавали да ћу књигом о Хитлеру, на којој сам радио пет година, уништити тридесетогодишњу озбиљну интернационалну каријеру, али ова прича ме је разљутила и морао сам да је објавим. Можда немамо све детаље, али прича је тачнија од историје која нам је сервирана. До приче о Хитлеровом бекству дошао сам у Аргентини, и први пут у свом интернационалном новинарском животу синула ми је идеју о документарном филму у стилу теорије завере. Радио сам много озбиљних ствари и пожелео сам да урадим нешто мање озбиљно. Почео сам да истражујем и схватио да неће ићи онако како сам првобитно замислио – каже у разговору за „Политику” Џерард Вилијамс.
Subota 23.04.2016.22:44
Његови главни докази заснивају се на чињеници да званичних доказа заправо нема. Наиме, не постоје форензички докази о Хитлеровој смрти у бункеру у Берлину. Лобања за коју су Руси тврдили да је Хитлерова припадала је младој жени, очигледно старијој од Еве Браун. – Разговарао сам са својим пријатељем Сајмоном Данстеном, војним историчарем. Рекао је: „Нећу да пишем о Хитлеру, смејаће нам се!” Али када је видео какве све податке имам, схватио је да су званичне приче у које смо веровали лажи. Стаљин је на крају рата говорио да је Хитлер побегао у Аргентину; Ајзенхауер је 1945. изјавио да нема доказа о Хитлеровој смрти; Џон Едгар Хувер послао је агенте у Јужну Америку да га траже, имао је извештаје о томе где је све Хитлер виђен до шездесетих година 20. века – објашњава Вилијамс.
Subota 23.04.2016.22:45
– Хитлер је већ у каснијим фазама рата био нарушеног здравља и због тога на фотографијама из тог времена видимо неколико његових двојника, (кажу да их је било тројица), а верујемо да ако је уопште нађено неко тело у бункеру, то је било тело двојника Густава Вебера, који је виђен управо на последњој слици у марту 1945. Мартин Борман, лични секретар Адолфа Хитлера, стигао је у Аргентину 1948. године и постао планер даље будућности Немачке. Сматрамо да су се Хитлер и Борман озбиљно посвађали раних педесетих. Хитлер је хтео повратак на-цистичке партије, са униформама, чизмама и свастиком, али тада је свет већ имао сазнања о Аушвицу, Треблинки, Бухенвалду и Јасеновцу, тако да није било начина да се на-цистичка партија поново врати у том облику. Тако да је Мартин Борман био тај који је остваривао политичку и индустријску контролу у послератној западној Немачкој, мишљења је Вилијамс.
Subota 23.04.2016.22:46
Он наводи податке о пилоту Петеру Баумгарту који је превезао Хитлера и Еву Браун из Берлина, и који је из пољског затвора био пуштен 1951. године, да би био пребачен у Америку, где му се губи сваки траг. – Многи очевици су сведочили о Хитлеровом присуству у Аргентини после рата, као и о његовој жени и две кћерке. Прва кћерка рођена је 1938. у Немачкој, друга у Аргентини крајем 1945, будући да је при крају рата Ева Браун била носећа. Ништа од овога званична историја не преноси, ипак из интервјуа, који је Евина мајка дала за Асошијетед прес после рата, знамо да је Ева Браун са Хитлером имала још једно мртворођено дете. Има још много прича о деци коју је Хитлер имао са другим женама, једне изгледају истинито, друге не – додаје Вилијамс.
Subota 23.04.2016.22:50
Он сматра да не постоје докази о смрти Мартина Бормана и Хајнриха (Гестапо) Милера у Берлину, али да постоје докази поузданих очевидаца о њиховом преживљавању. – Оно што ме највише љути јесте начин на који су уједињене америчке обавештајне службе, банке и индустријалци дозволили Хитлеров бег, још пре рата подржавајући на-цисте. Све у замену за технологију „која ће човека одвести на Месец – истиче Вилијамс. Следећи траг новца, аутори наводе доказе о томе да су Немци, када су схватили да ће изгу-бити рат, припремили деветсто компанија на неутралним територијама, у Сирији, Швајцарској, Турској, Аргентини, Парагвају, Чилеу, а да су средства пребацили путем међународног новчаног трансфера. – Немачке компаније које постоје и данас, међу којима је и „Сименс”, повратиле су тај новац касних четрдесетих како би креирале западно-немачко економско чудо. Међутим, пре рата, „Сименс” је Британска обавештајна служба оценила као међународно покриће за на-цисте. Не кажем да је данашња Немачка на-цистичка творевина, али јесте заснована на ономе што смо видели у Другом светском рату. Сада радим на књизи која говори о на-цистичкој „Гелен” организацији, која је супротставила Америку и Русију, да се не би бавиле оним што се дешава у послератној Немачкој – каже Вилијамс, закључивши да они који исписују историју нашег света треба да буду мање лењи и да упознају много више извора.......( извор ПОЛИТИКА)
Subota 23.04.2016.22:54
Колико знам, за скелет који је послије рата пронађен испод рушевина једне куће у Берлину, утврђено је да се ради о Мартину Борману. Па и сам Симон Визентал је послије много провјера, то потврдио. Ипак је ова прича само забавна фикција....али шта знам опет све је могуће....? Ееееј, Хитлер жив а да га МОСАД није пронашао. То је једноставно немогуће.........!!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)