Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 31.01.2016.
05:00
Vestionline A

"Zaratile" britanske snajke i francuske svekrve

Ko još voli svekrve? Muževljeva majka se obično oslikava kao osoba koja svuda "zabada nos" i zbog koje nastaju tenzije u braku, ali je rat koji se vodi između britanskih snajki i francuskih svekrva u poslednje vreme poprimio razmere epidemije.

pixabay.com
Sva ljubav svekrve prema snajki (ako je ikada i bilo) prođe odmah posle venčanja

Naime, sve je više francusko-britanskih brakova koji "pucaju" zbog "the belle mere". Svekrve sve češće postaju tema viceva, ali Britankama koje su udate za Francuze nije nimalo do smeha.

Jedna od njih, 46-godišnja Sali iz Londona, ispričala je Sandej tajmsu da se razvela od muža Francuza s kojim ima petogodišnju ćerku jer više nije mogla da podnese svekrvu.

- Sve vreme je bila kod nas, stalno kritikujući moje kuvanje, način na koji sam peglala muževljeve košulje. Neprestano je zvocala, ali joj nije padalo na pamet da mi pomogne - kazala je Sali.

Druga, Kler, navela je da se razvela od Mišela posle 12 godina braka zbog svekrvinih stalnih primedbi.

- Kritikovala me je u mom prisustvu, praveći se da me ne vidi - rekla je besno Kler.

Kako prenosi Dejli mejl, ne postoje statistički podaci o broju razvoda između "perfidnih Albionki" i "žabara", ali učestalost pošalica na tu temu jasno ukazuje na epidemiju.

Bračna savetnica Džil Burde kaže da su majke koje neprestano bdiju nad sinovima i kritikuju snaje deo "latinskog folklora" i da anglosaksonske supruge ne mogu da se izbore s tim ukoliko nemaju neku vrstu podrške. Ona je navela da se njene klijentkinje često žale na "svekrve koje se u sve mešaju".

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.01.2016. 08:14
Krenuo pun autobus svekrva na izlet. U jednom trenutku sleti s puta i sve poginu na licu mesta. Sutradan na sahrani sve snahe ćutke stoje, a samo jedna kuka i plače. Prilazi joj jedna iz gomile i kaže: - Pa što ti toliko plačeš i moja je poginula A ova joj odgovori: - MOOOJAAAA JEEEE ZAAKAASNIIILA NAAA AAUUTOBUS!................ Pita sin majku, majko šta misliš koja je od ove tri moja buduća žena? Majka odgovri ,,ova u sredini,, Kako znaš, pita sin - Majka: - pa ta mi se ne sviđa............... Imala neka žena sina, jedne godine on se oženi se on i dovede snajku u kuću. Prvo jutro piju snaha i svekrva kafu, i svekrva kaže: -Da ti kažem odmah na početku - ja ti tako ujutru ustanem sednem da pijem kafu i ako zakačim karanfil na levo uvo, ne diraj me i ne govori mi ništa jer sam mnogo ljuta i nervozna. Ako je karanfil na desnoj, dobra sam. -A ja ti ujutru ustanem - nastavi snajka - istuširam se, drmnem dve-tri rakije, i jjjjeebeee se meni na kojoj ti je strani karanfil!!!.................. Koja je razlika između svekrve i lešinara? Lešinar najpre sačeka da umreš pa ti onda jede džigericu. Svekrva obrnuto............... Završava se svadba a mlada tužna. Nailazi svekrva i kaže: - Ne boj se, biće moj sin nežan! Na to će mlada:- Baba ne sviraj kuurcu, ja se je*em k'o zmaj, nego gledam ko ce ove sudove da opere...................... Došli gosti u kuću i kaže svekrva snahi: -"Hajde donesi pršute." Snaha podigne palac u znak odobravanja i kaže: "Važi." Stoji ona, ne donosi pršutu. Ode svekrva i donese. Kaže opet svekrva: - "Hajde donesi onaj sir." Opet snaha diže palac i kaže : -"Važi", ali i dalje stoji na istom mestu. Opet svekrva završi. Svekrva opet:" Donesi čačkalice." Snaha opet isto reaguje. Odoše gosti, pa pita svekrva snahu:"Što mi ti ne doneseš ono nego mi sve palac pokazuješ i govoriš važi?" A snaha odgovara:" Pokazala bi ti ja ovo (podiže srednji prst) nego nisam mogla pred gostima."................... Kakva je razlika između svekrve i Vegete? - Nikakva! I jedna i druga se u sve mešaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online