Nedelja 31.01.2016.
05:00
Vestionline

"Zaratile" britanske snajke i francuske svekrve

pixabay.com
Sva ljubav svekrve prema snajki (ako je ikada i bilo) prođe odmah posle venčanja

Naime, sve je više francusko-britanskih brakova koji "pucaju" zbog "the belle mere". Svekrve sve češće postaju tema viceva, ali Britankama koje su udate za Francuze nije nimalo do smeha.

Jedna od njih, 46-godišnja Sali iz Londona, ispričala je Sandej tajmsu da se razvela od muža Francuza s kojim ima petogodišnju ćerku jer više nije mogla da podnese svekrvu.

- Sve vreme je bila kod nas, stalno kritikujući moje kuvanje, način na koji sam peglala muževljeve košulje. Neprestano je zvocala, ali joj nije padalo na pamet da mi pomogne - kazala je Sali.

Druga, Kler, navela je da se razvela od Mišela posle 12 godina braka zbog svekrvinih stalnih primedbi.

- Kritikovala me je u mom prisustvu, praveći se da me ne vidi - rekla je besno Kler.

Kako prenosi Dejli mejl, ne postoje statistički podaci o broju razvoda između "perfidnih Albionki" i "žabara", ali učestalost pošalica na tu temu jasno ukazuje na epidemiju.

Bračna savetnica Džil Burde kaže da su majke koje neprestano bdiju nad sinovima i kritikuju snaje deo "latinskog folklora" i da anglosaksonske supruge ne mogu da se izbore s tim ukoliko nemaju neku vrstu podrške. Ona je navela da se njene klijentkinje često žale na "svekrve koje se u sve mešaju".

2024 © - Vesti online