Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.01.2016.
20:58
Vestionline A

Blesave ideje kako da se ugrejete

Mnogo je hladno ovih dana, što bi rekli "i pingvini bi pali u nesvest" (volimo malo da preterujemo). Još ako vam je inače slaba cirkulacija...kuku i lele. Donosimo vam zato ideje koje mogu da vam pomognu da se ugrejete.

pixabay.com
Mnogo je hladno! Što ne bismo probali i ono što nam u prvom trenutku deluje blesavo?!

Ugrejte se fenom za kosu 

Ako ne možete da podnesete hladnu posteljinu uzmite fen za sušenje kose, uključite ga na najjače i njime zagrejte krevet pre nego što legnete. Potrebno je svega nekoliko minuta, a rezultat će vam definitivno prijati. 

Fen možete da iskoristite i da zagrejete direktno svoje telo!

Rezervne čarape

Čarape ne zauzimaju mnogo mesta, tako da možete uvek da ih imate u tašni, kao rezervne ako vam te na vama ne budu dovoljne kada izađete iz kuće. To je naročito dobra ideja ukoliko pada kiša ili je napolju sneg.

Zagrejte odeću

Pre nego što se nakon jutarnjeg tuširanja obučete, stavite donji veš i čarape, da se zagreju u mašini za sušenje veša, na radijatorima, pećima... Tako ćete zagrejati "srž" svoga bića.

Kuvajte!

Topla rerna nije potrebna samo za topli obrok već i za vaše toplo telo. Dok se u rerni nešto peče i vama će biti lepo, jer znate i sami koliko taj deo šporeta može da zagreje čitavu kihinju. Čak i kada ne kuvate ništa, a imate neka druga posla u kuhinji, perete gomilu sudova, na primer, uključite rernu i otvorite je širom.

Topla voda preko zglobova

Najbrži način da se ugrejete je da pustite toplu vodu da klizi preko važih ručnih zglobova. Zagrejana krv putuje telom i čini da vam bude toplije za samo nekoliko sekundi. Dakle, kada krenete da cvokoćete, brzo stavite zglobove pod toplu vodu.

Vruć krompir

Stavite krompir u mikrotalasnu na 20 sekundi i potom ga neko vreme držite u rukama. Zvuči blesavo, ali "radi"!

Ljuta hrana

pixabay.com
Začinite hranu, zagrejte telo

Začinite svoje telo nekom ljutom hranom, od koje ćete svakako krenuti da se znojite i osetiti vrelinu. Samo nemojte da preterate sa ljutim papričicama.

"Obrnuta" psihologija

Hladno vam je u svakom atomu vašeg bića, ali možete sebe da ubedite kako ipak nije tako. Zamislite da je neka vatra unutar vas, da sedite pored toplog kamina, ili da jednostavno uživate u ovom "prohladnom" vremenu i čudite se kako vam nije uopšte hladno.

Druga taktika je da pomislite na neko mesto koje je daleko hladnije od ovoga na kojem se vi nalazite.

Kupka umesto tuširanja

Potopite se u toplu kupku. Vaše telo će upiti toplotu iz vode i zadržati je neko vreme kada izađete iz kade. Još ako odmah popijete dopao čaj, pa još dodate malo đumbira... biće vam pretoplo!

Pustite "kosu"... svuda!

Neke devojke kažu da se zimi ređe depiliraju jer im je tako toplije. Hm... čudna taktika, ali probajte, ukoliko se i vaš partner složi s tim.

Tanjug
Ne vezujte kosu! Neka vam greje uši i vrat

Takođe, ako imate dužu kosu, značiće vam da je ne vezujete kada izlazite napolje - to će makar malo ublažiti udar hladnoće na vaše lice, uši, vrat...

Vežbajte!

Ništa vas neće tako brzo ugrejati kao malo kardio vežbica koje možete da uradite i kod kuće. Pokrenuće vam cirkulaciju i oznojiti vas, a možda vam i umor skrene misli od hladnoće.

Razgovarajte sa lekarom

Ukoliko baš ništa ne pomaže, onda možda bolujete od ekstremnog osećaja hladnoće, pa je najbolje da se posavetujete sa vašim lekarom, koji vam može pripisati neki lek ili terapiju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online