Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.10.2015.
13:35
klix. ba A

10 načina kako postati milioner pre 30. godine

Američki milioner Grant Kardone otkrio je 10 saveta kako da zaradite svoj prvi milion pre nego što zagazite u četvrtu deceniju života.

Reuters
Postanite milioner dok ste mladi

Postati bogataš u svetu kakav danas poznajemo, pomalo je postalo tabu tema. Ako vam neko kaže da je to moguće pre tridesete godine života, pomislićete da ta osoba fantazira.

Barem je tako mislio Amerikanac Grant Kardone, koji je kao 21-godišnjak izašao iz fakulteta sa hrpom studentskih kredita, a sa 30 godina već je bio milioner.

Za magazin Entreprener izneo je 10 saveta kako to svako može postići:

1. Budite u stalnom lovu za novcem. U današnjem ekonomskom okruženju niko štednjom ne može dostići milionerski status. Prvi korak jeste povećanje prihoda. Drugim rečima, ne zadovoljavati se onim što mesečno zarađujemo.

2. Ne budite hvalisavac. Kardone ističe da je svoj prvi luksuzni sat ili automobil kupio tek kad su njegove kompanije i investicije počele proizvoditi sigurne izvore prihoda. Iako je već bio milioner, svoju Toyotu Camri je vozio sve dok je nije morao zameniti.

3. Štedite kako biste ulagali, a ne kako biste uštedeli. Jedini razlog za štednju jeste investicija. Ostavite na novac u sigurna, nedodirljiva pa ako hoćete i "sveta" mesta i ne dirajte ga ni u slučaju nužde. Tek ako vam se pokaže prilika za dobrom investicijom, tek onda posegnite za tim novcem

4. Izbegnite kredite koji vam ne donose novac. Nikad ne uzimajte kredite ili zajmove ukoliko oni u krajnjem neće rezultirati novim prilivom novca. Kardone ističe da je pozajmio novac za automobil nakon što je zaključio da će uz pomoću njega povećati svoje prihode.

5. Ponašajte se prema svom novcu kao prema ljubavniku. Neka vam novac postane prioritet u životu. Mnogi sanjaju za finansijskom samostalnošću, ali samo oni retki kojima to postane životni prioritet to postignu.

6. Novac ne spava. Novac ne poznaje satove, termine ili praznike, a ni vi ne biste trebali. Novac voli ljude sa dobrom radnom etikom. Kardone ističe da je kao 26-godišnjak radio u jednoj trgovini koja je zatvarala u 19 sati, međutim, on bi često ostajao i do ponoći samo kako bi ostvario još poneku prodaju.


7. Biti siromašan nema smisla. Bill Gejts je jednom rekao: "Ukoliko ste rođeni siromašni, krivica nije na vama, ali ukoliko umrete siromašni, jedini krivac ste vi sami".

8. Pronađite nekog milionera da vam bude mentor. Pronađite svog bogatog uzora, izučavajte njegove postupke i pokušajte ih kopirati. Dakle, pokušajte činiti sve što je on činio na putu do milionerskog statusa.

9. Neka vaš novac obavlja teži deo posla. Neka novac koji ste investirali donosi više novca nego vaš rad. Cordone ističe kako je svoju prvu kompaniju pokrenuo s 50 hiljada dolara, koja mu je u zadnjih 10 godina donosila isto toliko novca mesečno. Dakle investirajte novac u nešto što će uz minimalan rad donositi prihode.

10. Postavite sebi više ciljeve. Neka vam cilj ne bude milion, nego 10 miliona. Na svetu ne postoji nedostatak novca, nego samo nedostatak ljudi koji razmišljaju "veliko".

POVEZANE VESTI

ZANIMLJIVOSTI Škrtice za Ginisa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online