Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 23.08.2015.
00:11
blic.rs A

Građani u čudu: Ogromna crvena lopta gazila sve pred sobom

Građani Toleda, u američkoj državi Ohajo, ostali su iznenađeni prizorom koji je, između ostalih, sa jednog nadvožnjaka snimio njihov sugrađanin Džeremi i okačio na Instagram. Na snimku se vidi kako se ogromna skupltura u obliku crvene lopte nekontrolisano kotrlja gradskim ulicama i gazi sve pred sobom.

Instagram/jeremy419
Neoičan prizor na ulicama Toleda: Građani jedva uspeli da zaustave loptu

Nemoćni građani su potrčali za njom, ali ona se kretala prilično brzo, pa je pregazila i nekoliko parkiranih automobila. Ipak, s obzirom da je reč o skulpturi na naduvavanje, osim neverice i pomalo panike, materijalna šteta gotovo da nije zabeležena. Samo je jedan saobraćajni znak ostao blago savijen.

Kako piše ABC News, loptasta skulptura prečnika četiri i po metra bila je postavljena između jedne poznate zlatare i restorana, a sve u sklopu projekta "Crvena lopta" lokalnog muzeja. U sredu je Toledo zahvatilo olujno nevreme koje je pokrenulo loptu i ona je počela da se nekontrolisano kotrlja gradom.

- Počelo je da pljušti, lopta je bila mokra i klizava. Dunuo je i vetar koji ju je pokrenuo - ispričala je za ABC News predstavnica za javnost muzeja, Keli Garou.

Opisala je kako je lopta posle nekontrolisane jurnjave gradom iznenada skrenula levo, nakon čega su ljudi, među kojima je bilo radnika muzeja i konobara iz obližnjih kafića, ipak uspeli da je zaustave i ispumpaju je. Pozvali su kamion u koji su natrpali ispumpanu skulpturu i ona je konačno uklonjena sa ulice i odvezena na popravku.

- Izrađena je od istog materijala kao i gumeni čamci za spašavanje pa ju je bilo lako zakrpiti. U četvrtak smo je za svaki slučaj pričvrstili za jedno vozilo - pohvalila se predstavnica za javnost i dodala da je već u četvrtak bila izložena na novoj lokaciji u gradu.

A video posted by Jeremy (@jeremy419) on

Inače, autor ove instalacije je Kurt Perške iz Njujorka, koji je crvenu loptu poslednjih deset godina prikazao u brojnim svetskim metropolama. Kako sam kaže, uspeo je da je ugura u sasvim neočekivane prostore u Abu Dabiju, Parizu, Torontu, Sidneju i Montrealu, između ostalih.

- U deset godina prikazivanja ove instalacije ništa se slično nije dogodilo. Drago nam je da nije bilo povređenih. To je velika mekana lopta koja ne razbija stvari - rekao je između ostalog Perške.

POVEZANE VESTI

ZANIMLJIVOSTI Novih deset zapovesti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online