Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.07.2015.
10:21
mondo.rs A

"Fića" iz Bara atrakcija u Njujorku

Suvlasnik firme za dizajniranje i renoviranje stanova na Menhetnu u Njujorku, Vladimir Tomašević, ove godine slavi 44. rođendan i 22. godinu boravka u Njujorku, tokom kojih je ispunio "američki san", ali nije zaboravio prvu polovinu svog života u Baru. To sećanje "spakovao" je u jednom crvenom "fiatu 750", proizvedenom u Kragujevcu iste godine kada se rodio.

Reuters
Jedna "fića" krstari po Menhetnu, druga služi za delove

- Podjednake, ako ne i veće zasluge za transport "fiće" iz Kotora u Njujork ima moj partner, takođe Baranin, Zoran Stević. On je sredio svu papirologiju - rekao je za mondo.rs Tomašević i otkriva da u Njojork nije transportovan samo jedan "fića".

- U Kotoru smo kupili dve "fiće". Jednog u voznom stanju, a drugi zbog rezervnih delova. Oba automobila smo transportovali brodskim kontejnerom u Njujork - objašnjava Vladimir.

"Fića" u boljem stanju već je provozan ulicama Njujorka i to sa barskim tablicama…

- Čim smo ga kupili registrovali smo ga na barske table, a u Nujorku ga prijavili kao old tajmer. S obzirom da je bio u dobrom i voznom stanju i da smo pokazali da imamo rezervnog za delove, nisu nam pravili problem. Kao old tajmer možemo da ga vozimo na barske tablice i u tom detalju je njegova specifična vrednost za nas - kaže Tomašević.

Crveni "fića" imaće posebnu funkciju u njegovoj kompaniji TGC Contracting.

- "Fića" će biti novi logo naše firme, na sajtu i vizit kartama - objašnjava Vladimir, uz opasku da će biti koršićen i za namenu zbog koje je proizveden.

- Trenutno vozim "audi 5", to je odličan automobil, ali mogao bih da parkiram 17 takvih jedan do drugog i niko se ne bi okrenuo na njih u Njujorku. Za razliku od našeg "fiće" pred kojim svako zastane - dodaje Vladimir.

Vlad, kako 44-godišnjeg Baranina zovu u Njujorku, ne skriva da svaki santimetar njegovog "fiće" čuva jednu notu nostalgije.

- I Zoran i ja smo na jedan specifičan način vezani za taj automobil. On je svojevrstan simbol naše mladosti. Obojica smo imali takav auto. Još se sećam našeg. Imao je niške tablice i svakog leta putovali smo s njim iz Bara u Aranđelovac i nazad. Čitava familija, nas petoro! Put je trajao dugo, nije bio lak, ali sam voleo svaki metar koji sam prešao u tom automobilu. Kada sam razmišljao u koju bi to stvar mogao da spakujem sećanje na svoju mladost, prvo mi je pao na pamet "fića". Manje riznice uspomena nisam mogao da se setim - priča Vladimir.

Crvena "riznica uspmena" sa tablicama koje takođe nose simboličnu poruku (BR-BG 625), koštala je Vladimira i Zorana oko 7.000 dolara.

- Oba automobila smo kupili u Kotoru za 1.900 evra. Brodski transport koštao nas je 2.000 dolara, a sređivanje automobila koje se ovih dana završava još 3.000. U svakom slučaju, vredi svakog centa - dodaje uz osmeh Vladimir.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online