Petak 03.07.2015.
10:21
mondo.rs

"Fića" iz Bara atrakcija u Njujorku

Reuters
Jedna "fića" krstari po Menhetnu, druga služi za delove

- Podjednake, ako ne i veće zasluge za transport "fiće" iz Kotora u Njujork ima moj partner, takođe Baranin, Zoran Stević. On je sredio svu papirologiju - rekao je za mondo.rs Tomašević i otkriva da u Njojork nije transportovan samo jedan "fića".

- U Kotoru smo kupili dve "fiće". Jednog u voznom stanju, a drugi zbog rezervnih delova. Oba automobila smo transportovali brodskim kontejnerom u Njujork - objašnjava Vladimir.

"Fića" u boljem stanju već je provozan ulicama Njujorka i to sa barskim tablicama…

- Čim smo ga kupili registrovali smo ga na barske table, a u Nujorku ga prijavili kao old tajmer. S obzirom da je bio u dobrom i voznom stanju i da smo pokazali da imamo rezervnog za delove, nisu nam pravili problem. Kao old tajmer možemo da ga vozimo na barske tablice i u tom detalju je njegova specifična vrednost za nas - kaže Tomašević.

Crveni "fića" imaće posebnu funkciju u njegovoj kompaniji TGC Contracting.

- "Fića" će biti novi logo naše firme, na sajtu i vizit kartama - objašnjava Vladimir, uz opasku da će biti koršićen i za namenu zbog koje je proizveden.

- Trenutno vozim "audi 5", to je odličan automobil, ali mogao bih da parkiram 17 takvih jedan do drugog i niko se ne bi okrenuo na njih u Njujorku. Za razliku od našeg "fiće" pred kojim svako zastane - dodaje Vladimir.

Vlad, kako 44-godišnjeg Baranina zovu u Njujorku, ne skriva da svaki santimetar njegovog "fiće" čuva jednu notu nostalgije.

- I Zoran i ja smo na jedan specifičan način vezani za taj automobil. On je svojevrstan simbol naše mladosti. Obojica smo imali takav auto. Još se sećam našeg. Imao je niške tablice i svakog leta putovali smo s njim iz Bara u Aranđelovac i nazad. Čitava familija, nas petoro! Put je trajao dugo, nije bio lak, ali sam voleo svaki metar koji sam prešao u tom automobilu. Kada sam razmišljao u koju bi to stvar mogao da spakujem sećanje na svoju mladost, prvo mi je pao na pamet "fića". Manje riznice uspomena nisam mogao da se setim - priča Vladimir.

Crvena "riznica uspmena" sa tablicama koje takođe nose simboličnu poruku (BR-BG 625), koštala je Vladimira i Zorana oko 7.000 dolara.

- Oba automobila smo kupili u Kotoru za 1.900 evra. Brodski transport koštao nas je 2.000 dolara, a sređivanje automobila koje se ovih dana završava još 3.000. U svakom slučaju, vredi svakog centa - dodaje uz osmeh Vladimir.

2024 © - Vesti online