Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.02.2015.
22:31
Z. Gligorijević - Vesti A

Majstor za zombije

Garaža Ane Radulović iz Jagodine prepuna je neobičnih rekvizita, poput bočica veštačke krvi, omči za vešanje, lanaca i ne baš primamljivih predmeta. Međutim, to nije ništa neobično, jer je to studio ove 21-godišnje Jagodinke, koja se bavi bodi artom, a njenu glavnu inspiraciju čini mračni svet fantastike i horora. Ana je jedina osoba u Pomoravskom okrugu koja se bavi oslikavanjem tela.

Z. Gligorijević
Telo kao platno: Jagodinka u svetu fantastike i horora

- Sve je počelo slučajno. U kafiću Ajriš pab u Jagodini novembra pretprošle godine organizovan je maskenbal. Moja maska bila je iscepano lice zakopčano sa rajsferšlusom. Otišla sam na maskenbal sa dva drugara i sestrom. Bilo je dosta različitih maski. Nisam ni znala da je maskenbal imao takmičarski karakter. Moja maska osvojila je prvo mesto i nagrađena je sa 50 evra - kaže Ana za "Vesti" kako je otkrila svoj talenat.

U međuvremenu je završila turističku školu i frizersku školu na Akademiji "Panjković" u Beogradu, a član je i plesne grupe Drim tim u Jagodini. Svoj talenat nije prepuštala slučaju, pohađala je i radionice filmske šminke i maske u Beogradu. Odlično se pokazala i dobila je prvu nagradu za najboljeg šminkera. Nakon radionice dobila je poziv za učešće na zombi šetnji. Njena zombi maska proglašena je najboljom.

Ekstremne frizure

Ana nije frizer klasičnih frizura. Voli da eksperimentiše, naročito sa osobama koje imaju dugu kosu i koje su spremne da promene svoj izgled. Voli da radi neobične, gotovo ekstremne frizure.

- Do tada sam tela oslikavala ajlajnerom i raznim nijansama pudera. Tek na radionici saznala sam da postoje posebne boje za bodi art. Tamo sam naučila i da vajam, da pravim rane u 3D projekciji... Žao mi je što pretprošle godine nisam mogla da učestvujem na takmičenju, jer nisam imala 600 evra. Ove godine ću se sigurno prijaviti - objašnjava Ana.

Iako je svesna da još mnogo mora da nauči, Ani se usavršavanje ove umetnosti isplatilo, jer je počela da radi maske za spotove. Prvi spot radila je za grupu Iskaz i to besplatno, jer obožava ovu grupu. Usledili su spotovi za zombije.

- Nisam znala da od bodi arta može da se zarađuje. Doduše, to još nisu velike sume, ali znače, jer sam ranije sav novac koji zaradim frizirajući davala za boje. Inače, najdraža mi je majska tigar kojeg sam uradila na leđima drugarice Minje Savić, koja pohađa koledž u Americi. Kad god je u Jagodini, ona mi je model. Pokazivala je fotografije svojim prijateljima i svi su oduševljeni. Volela bih da odem sa njom u Ameriku - priča Ana.

Ona još kaže da su joj, pored fantastike i horora, mišići opsesija. Zbog toga je morala da proučava anatomiju. Često pravi i veštačke rane. One se prvo izvajaju od gline, potom se napravi gipsani kalup. On se kasnije puni lateksom. Rane se potom lepe na telo i nanosi šminka.

Angažovala ju je i Martina Alonso Markis iz Pariza, savetnica evropskog poslanika Iva Vajgela iz Slovenije u Evropskom parlamentu, udata za Danila Stamenkovića iz Lovaca kod Jagodine.

- Ona je pevala u jednom spotu. Dala mi je pesmu na francuskom, koju mi je prijateljica prevela i nije mi bilo teško da dođem na ideju kako najbolje da je oslikam. Naslikala sam je kao kraljicu leta, jeseni, zime i proleća. Crtala sam je po četiri sata četiri dana, jer sam, na primer, preko hiljadu puta morala da nacrtam crticu kako bi se ona pretvorila u suzu. To je najduže vreme koje mi je bilo potrebno za neki motiv - objašnjava Ana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online