Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 29.07.2013.
12:20
b92.net A

Hoking: Hteli su da mi ugase aparate 1985.

Legendarni Stiven Hoking otkrio je da su doktori koji su ga lečili u Švajcarskoj još 1985. godine razmatrali opciju da ugase aparate za održavanje u životu. Ipak, njegova tadašnja supruga odbila je predlog, promenjena je terapija, a Hoking je uspeo da preživi i ubrzo završi čuvenu knjigu "Kratka istorija vremena".

Čuveni kosmolog i naučnik Stiven Hoking
 

Poznati naučnik se sada sprema da izda još jednu knjigu, planira i put u svemir, ali u dokumentarcu "Hoking" koji će biti predstavljen ove godine otkriva i kako je pre trideset godina preživeo "najmračnije nedelje u životu" i kako je mislio da je sve gotovo.

Pročitajte sve o Hokingu ovde

Hoking (71) u filmu opisuje kako je verovao da će ga težak oblik upale pluća zaustaviti u nameri da objavi knjgu koja ga je proslavila u široj javnosti i koja je prodata u više od deset miliona primeraka.

Zbog izuzetno lošeg stanja, doktori su predložili njegovoj prvoj supruzi da ugase respirator. Međutim, Džejn Hoking je umesto pristanka, zatražila da naučnik ostane na terapiji, a zatim, kada se dovoljno oporavi, bude vraćen lekarskom timu sa Kembridža.

"Mislili su da mi nema povratka i ponudili su Džejn opciju da ugase mašinu. Nedelje na intenzivnoj nezi koje su usledile bile su najmračnije u mom životu", kaže Hoking i dodaje da su "ipak lekovi polako počeli da deluju, iako ga je mali rez na grlu koštao moći govora".

Slavni astrofizičar osim o svojoj borbi protiv amiotrofne lateralne skleroze (ALS), poznatije kao Lu Gerigova bolest, u filmu koji izlazi kad i njegova biografija govori i o dva propala braka, obnovljenom prijateljstvu sa prvom suprugom, ali i o svojim planovima za budućnost.

Na vrhu liste nekadašnjeg profesora matematike na Kembridžu je da uplati putovanje u svemir u kompaniji Ričarda Brensona "Virdžin galaktik".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.07.2013. 13:08
Ne bi bila nikakva steta. Ovaj samo huli na Gospoda Boga.
Utorak 30.07.2013. 18:50
E čoveče, dao ti je toliku inteligenciju da proslaviš Tvorca a ti je koristiš da negiras i vredjas Njega. To što si toliko poživeo u takvom stanju i što te nisu isključili samo znači da je Gospod milostiv i da te čeka od 1985. da se pokaješ da se ne bi posle strašno iznenadio i lečio reumu zajedno sa Ajnšvajnom na 1000000000000 stepeni Celzijusa! Razmisli ponovo dok ti rade klikeri...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online