Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 09.07.2013.
12:52
ordinacija.hr A

Tajne srećnih parova

Neki parovi su baš srećni...ili bar tako izgledaju. Kako im to uspeva? Pa nije teško kao što možda mislite. Skoro sve je u optimizmu i generalnom pozitivno stavu prema životu, ali i neprestanoj borbi! Koje su njihove tajne?

Mnogo je u optimizmu i generalnom pozitivno stavu prema životu, ali i neprestanoj borbi
 

Ne kritikuju partnerove prijatelje i porodicu

Vašu porodicu smete da kritikujete samo vi i niko drugi. Dakle, vaš partner ne sme da ima komentare o vama dragim osobama. Zato i sami morate da budete oprezni s ocenama partnerovih prijatelja i porodice. Ako je on nezadovoljan njima, budite uz njega kao savetnik i prijatelj, ali ne kao podrška u negativnim ocenama.

Neželjene savete drže za sebe

Budite podrška i saslušajte partnerove probleme, ali probajte da izbegnete “sveznajući” pristup. Savet se daje kada pokušavate da pomognete, ali kada nudite previše “ja bih to ovako” stavova možete delovati kao kritičar. Umesto toga, partneru ili partnerki dajte prostor da sam odluči i stekne iskustvo kroz pokušaje i greške. Isti tretman zahtevajte i od njega. Ono što je zaista bitno u vezi je da partnera činite srećnim, a ne da stvari uvek napravite “na pravi način”.

Znaju kada treba prepustiti glavnu reč

Uvek se brinete za suđe ili veš, jer vam se ne sviđa kako partner to radi? Finansije uzimate u svoje ruke jer mislite da on neće biti toliko oprezan? Prestanite sa ovakvim navikama jer se vrlo lako možete zasititi uloge u kojoj sve leži na vašim leđima. Umesto toga, srećni parovi razgovaraju, savetuju se međusobno i pronalaze kompromise. Tako deluju kao tim – i to uspešan tim.

Ne vraćaju se na stare argumente

Svađe se u vezama ponavljaju jer parovi često ne rešavaju probleme do kraja.

Ne vikati na partnera!

Nesuglasice koje se gomilaju dok ne prerastu u veliki okršaj mogu da imaju kobne posledice na odnos. Zato je važno o problemu razgovarati u trenutku njegovog događanja i rešiti ga zajedničkim silama.

Biraju bitke

Uspešni parovi znaju koje su im stvari važne, a zbog kojih se ne vredi svađati. Ako vam nešto jako smeta, recite to partneru ili partnerki i raspravite. I imajte na umu da njegove ili njene navike nisu nameran plan da vas izludi, već je verovatno reč o nesvesnom ponašanju. Ponekad je i jednostavna molba, poput “molim te, pokupi odeću iz hemijske čistionice na povratku kući”, bolja od ljutnje.


Isključe se od problema

Ako ste usredsređeni na neke druge tekuće probleme, poput posla, vaš partner ili partnerka može da se oseti nevažno i zaboravljeno. Neka vam vreme provedeno s vašom ljubavnom polovinom bude prioritet, makar to značilo isključivanje telefona posle sedam sati ili vikend bez interneta.

Jedno drugome su na prvom mestu

Pripazite na spoljne, negativne uticaje koji ometaju vašu pažnju i zahtevaju od vas dodatni angažman – na primer poslovne obaveze ili posesivne prijatelje. Srećni parovi svađaju se podjednako kao i oni koji se razvode, ali oni znaju kako svađu da okrenu u svoju korist i zajedničkim snagama reše problem. Postavljaju čvrste granice oko sebe i ne dopuštaju spoljnim faktorima da ometaju uspeh njihove veze.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.07.2013. 15:48
sve u svemu pare su tajna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online