Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 21.01.2013.
10:05
Telegraf A

"Besni Srbin" koji uči svet srpski - Zemunac iz Vankuvera

Najnovija internet zvezda Boris Ranisavljević (23) poznatiji kao "Besni Srbin", dečko čiji nas video snimci na kojima se sporazumeva sa Kanađanima na srpskom zabavljaju ovih dana, rođeni je Zemunac, a već 18 godina živi u Vankuveru u Kanadi.

Ispričao se lepo sa momcima na stanici - oni na engleskom, on na srpskom
 

Boris je diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Vankuveru, a sada karijeru gradi u firmi koja se bavi osiguranjem. Sasvim slučajno počeo je da snima klipove.

"Prvi klip sam snimio kao odgovor na emisiju Čelsi Hendler u kojoj je vređala Srbe. Snimio sam kratak video i iz šale ga okačio na Jutjub, za vrlo kratko vreme imao sam preko 100.000 pregleda i nekoliko stotina komentara", kaže ovaj rođeni Zemunac i dodaje da je nažalost taj video-snimak skinut sa Jutjuba, kao i da nije imao uspeha u Srbiji.

Boris navodi da je od Srba iz dijaspore, posle prvog snimka, dobio mnogo zahteva za novim materijalom, kao i da je zbog parodija o stereotipima o našoj zemlji, imao više fanova u inostranstvu. A inspiracije je bilo na pretek.

"Inspiracija dolazi od ljudi koji su mi konstantno davali ideje za nove klipove, od Srba iz Kanade, Amerike, Australije, Engleske i Nemačke kojima se svakodnevno dešavaju neke, često smešne, situacije u dijaspori", kaže "Besni Srbin" i navodi da se njegovim prijateljima sviđaju snimci i da mu uvek stave do znanja da li ih je nasmejao ili kako sam kaže "zgranuo".

Uprkos uspehu u inostranstvu u našoj zemlji postao je poznat tek nedavno, posle videa u kojem uspeva da se sa Kanađanima sporazume na srpskom.

"Moj poslednji video je prvi koji je postao uspešan u Srbiji. Mislim da do sad nisam imao uspeha u Srbiji jer sam snimao na engleskom. Verujem da je i sada, većina mislila da sam stranac koji glumi Srbina i da imam neke antisrpske namere, ali namera ovih snimaka jeste da ljudima otvori oči i da se kroz humor ispravi slika koja je zastupljena u stranim medijima u proteklih 20 godina", navodi Boris.

On dodaje da uprkos tome što neki misle da je njegov stil vulgaran, ipak on humor smatra samo načinom za privlačenje pažnje i ne osvrće se na negativne komentare.

"Besni Srbin" oprobao se i u muzičkim vodama, pa tako na njegovom Jutjub kanalu, među mnoštvom snimaka, možete pogledati i obradu čuvenog rep hita Kanje Vesta i Džej Zija "Niggas in Paris" koju je ovaj mladić snimio sa svojim "cousin Zoranom" (rođakom Zoranom).

Boris je, za kraj, dodao da voli Beograd u koji rado dolazi svakog leta i izrazio nadu da će se jednog dana zauvek vratiti. "Od kad sam se preselio u Kanadu 1995. godine svakog leta dolazim u Beograd. I svaki put kad dođem imam želju da ostanem, ali me obaveze drže u Vankuveru. Ipak, znam da će jednog dana ta sila koja me vuče nazad da prevlada i da ću napustiti ovaj kišoviti grad. Do tada mi je cilj da Srbiju nasmejem još neki put i pokažem ljudima ovde da smo mi jedan divan narod", kaže Boris Ranisavljević.

Ponedeljak 21.01.2013. 11:46
Браво Србине.
Ponedeljak 21.01.2013. 12:28
Lec go Mili , lec go!! :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online