Ponedeljak 21.01.2013.
10:05
Telegraf

"Besni Srbin" koji uči svet srpski - Zemunac iz Vankuvera

Ispričao se lepo sa momcima na stanici - oni na engleskom, on na srpskom
 

Boris je diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Vankuveru, a sada karijeru gradi u firmi koja se bavi osiguranjem. Sasvim slučajno počeo je da snima klipove.

"Prvi klip sam snimio kao odgovor na emisiju Čelsi Hendler u kojoj je vređala Srbe. Snimio sam kratak video i iz šale ga okačio na Jutjub, za vrlo kratko vreme imao sam preko 100.000 pregleda i nekoliko stotina komentara", kaže ovaj rođeni Zemunac i dodaje da je nažalost taj video-snimak skinut sa Jutjuba, kao i da nije imao uspeha u Srbiji.

Boris navodi da je od Srba iz dijaspore, posle prvog snimka, dobio mnogo zahteva za novim materijalom, kao i da je zbog parodija o stereotipima o našoj zemlji, imao više fanova u inostranstvu. A inspiracije je bilo na pretek.

"Inspiracija dolazi od ljudi koji su mi konstantno davali ideje za nove klipove, od Srba iz Kanade, Amerike, Australije, Engleske i Nemačke kojima se svakodnevno dešavaju neke, često smešne, situacije u dijaspori", kaže "Besni Srbin" i navodi da se njegovim prijateljima sviđaju snimci i da mu uvek stave do znanja da li ih je nasmejao ili kako sam kaže "zgranuo".

Uprkos uspehu u inostranstvu u našoj zemlji postao je poznat tek nedavno, posle videa u kojem uspeva da se sa Kanađanima sporazume na srpskom.

"Moj poslednji video je prvi koji je postao uspešan u Srbiji. Mislim da do sad nisam imao uspeha u Srbiji jer sam snimao na engleskom. Verujem da je i sada, većina mislila da sam stranac koji glumi Srbina i da imam neke antisrpske namere, ali namera ovih snimaka jeste da ljudima otvori oči i da se kroz humor ispravi slika koja je zastupljena u stranim medijima u proteklih 20 godina", navodi Boris.

On dodaje da uprkos tome što neki misle da je njegov stil vulgaran, ipak on humor smatra samo načinom za privlačenje pažnje i ne osvrće se na negativne komentare.

"Besni Srbin" oprobao se i u muzičkim vodama, pa tako na njegovom Jutjub kanalu, među mnoštvom snimaka, možete pogledati i obradu čuvenog rep hita Kanje Vesta i Džej Zija "Niggas in Paris" koju je ovaj mladić snimio sa svojim "cousin Zoranom" (rođakom Zoranom).

Boris je, za kraj, dodao da voli Beograd u koji rado dolazi svakog leta i izrazio nadu da će se jednog dana zauvek vratiti. "Od kad sam se preselio u Kanadu 1995. godine svakog leta dolazim u Beograd. I svaki put kad dođem imam želju da ostanem, ali me obaveze drže u Vankuveru. Ipak, znam da će jednog dana ta sila koja me vuče nazad da prevlada i da ću napustiti ovaj kišoviti grad. Do tada mi je cilj da Srbiju nasmejem još neki put i pokažem ljudima ovde da smo mi jedan divan narod", kaže Boris Ranisavljević.

2024 © - Vesti online