Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.01.2013.
03:28
Smedia A

Prirodne katastrofe u 2012.

Naučnici iz celog sveta upozoravali su da će nas u 2012. zadesiti razorni zemljotresi, uragani, cunamiji, vulkanske erupcije razorne moći... Ali, samo u jednom su bili u pravu - dogodila se "Sendi". Smak sveta po kalendaru drevnih Maja nije se desio, ali su najavljene nove opasnosti za 2017. i 2040. godinu!

Foto: Ilustracija
 

Naučno dokazano: Spržićemo Zemlju!

Prve scenarije katastrofe čuli smo već početkom godine. Sve je počelo kada je ugledni britanski naučnik objavio da će nas „istrebiti epidemija vulkanskih erupcija, zemljotresa i cunamija“. Jedan od vodećih britanskih vulkanologa Bil Mekgvaer u popularno-naučnom časopisu Nju Sajentist izneo je teoriju prema kojoj će globalno zagrevanje i promena nivoa mora tokom velikih klimatskih promena uzrokovati porast vulkanske aktivnosti na području Mediterana. To će biti okidač kataklizme koju smo sami izazvali.

Ništa od apokalipse: Srbija preživela sudnji dan!

Tajming najavljen za smak sveta je prošao - bez posledica! Stranci su pohrlili na Rtanj, koji je označen kao jedino mesto na planeti koje će smak sveta zaobići. Ostatak planete bio je u strahu od “konačnog kraja”.

Jedan američki portal je, pozivajući se na Nostradamusovo proročanstvo, optužio Srbe za nadolazeću apokalipsu. Po njihovom tumačenju, Nostradamus je u 86 katrenu svog proročanstva rekao:
-I doći će godina sa đavoljim brojem u obrnutom smeru (1999. godina ima tri devetke koje su obrnute tri šestice, odnosno broj satane) i tada će đavo želeti da napravi svetski sukob da bi 13 godina kasnije i ceo svet bio uništen.
Naravno, za NATO intervenciju i bombardovanje krivi su Srbi jer su “odbili mirovni sporazum sa Albancima”.


Kako smo izbegli "napad" Supermeseca

U maju nas je "napao" i fenomen zvani Supermesec, odnosno najsjajniji pun Mesec u godini. S media portal istraživao je njegov uticaj na ljude. Astrolozi su nas upozoravali da samoubistva, saobraćajne nesreće, svađe i nesanice samo neke od posledica koje nastaju usled punog Meseca.


Nismo oslepeli od gledanja u Veneru

U junu smo iskoristili poslednju prilika u životu da vidimo fenomen tranzita Venere preko Sunca. Ipak, ovaj jedinstveni prizor predstavljao je opasnost za oči.

Oftalmolozi i astronomi su upozoravali da se gledanjem bez naočara u ovaj fenomen može oslepeti! Bili smo svedoci jedne od najlepših pripodnih pojava kada se Venera našla između Zemlje i Sunca,i kada se prikazala mala planeta nalik crnoj lopti koja prelazi preko sjajnog Sunca. Sledeći put takav prizor biće vidljiv tek za 125 godina. Iako su lepe, posmatranje astronomskih pojava mogu dovesti do oštećenja oka.


Izdržljivi Srbi: Preživeli ekstremno UV zračenje!

U junu i julu Srbija je danima bila izložena ekstremnom UV zračenju. Zabeležen je najviši stepen zračenja od kada postoje merenje. Više o tome govorila je za S media portal načelnica Nacionalnog centra za klimatske promene RHMZ-a Jasminka Smajlagić.

Jedna katastrofa se ipak desila: Uragan "Sendi" paralisao Ameriku!

Preko stotinu mrtvih. Vetar, talasi, kiša i sneg pogodili su površinu od 1.600 kilometara, a efekte oluje osetili su stanovnici 17 američkih saveznih država. Bez struje je ostalo 8,5 miliona ljudi, a otkazano je više od 18.100 avionskih letova. Šteta od oluje procenjuje se na 20 milijardi dolara, čime je "Sendi" dospela među najskuplje prirodne katastrofe u istoriji.


Ako je verovati tvrdnjama kulta "Božji mač", za nekoliko godina nas očekuje katastrofa u kojoj će svi nestati. Prema njihovim tvrdanjama, smak sveta nas očekuje 1.1.2017. godine. Katastrofu će preživeti samo članovi kulta, dok će svi ostali nestati u "paklenoj vatri".


NASA, pak, smatra, da će asteroid razoriti Zemlju 5. februara 2040.

VIC O SMAKU SVETA: Sreli se Merkelova, Putin i Obama...

U sveopštoj histeriji oko smaka sveta nastali su i prvi vicevi na ovu temu. Jedan od prvih došao je iz Nemačke.

Merkel, Obama i Putin su se sreli na jednoj fubalskoj utakmici, a onda im se iznenada ukazao Bog i rekao im da idu svojim kućama i da svojim narodima obznane da će danas biti smak sveta.

Obama je odmah pohitao nazad u Ameriku i preko televizije objavio da postoje dve vesti - jedna lepa i jedna ružna. Lepa vest je, rekao je Obama, da Bog postoji, a ružna je da će biti danas smak sveta.
I Putin je požurio da bi na jednoj pres-konferenciji saopštio narodu šta mu je rečeno i priznao da ima dve loše vesti - prva je da Bog postoji, a druga da će danas biti smak sveta.
Merkelova je, međutim, svojim Nemcima prenela da direktno od Boga ima dve zaista dobre vesti za njih - prva je da Bog postoji, a druga da će ona do kraja sveta biti njihova kancelarka!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online