Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 18.06.2012.
14:54
Hub pages A

Devet načina kako da izludite šefa

Pročitajte ovih devet antisaveta kako da izludite svog šefa, jer- bolje da izludite vi njega, nego on vas! Uvek kasnite na posao, žvaćite žvaku na sastanku, cinkarite kolege, izađite ranije s posla, uzimajte često bolovanje...

Sačuvajte svoj mir!

1) Uvek kasnite na posao

Pobrinite se da na posao kasnite barem tri dana u sedmici. Svako kašnjenje između 15 minuta i dva sata je dobro, ali držite se zlatne sredine: kašnjenje od sat vremena idealno. Dobićete nekoliko upozorenja, ali nema veze – prvih sat vremena na poslu ionako ne radite ništa korisno.

2) Proglasite bolovanje barem jedan dan, svaki druge sedmice

Niste vi krivi što ste se prehladili. Naporno radite i normalno je da vam je pao imunitet. Preživeće i bez vas, a i bilo bi stvarno nekorektno da se bolesni pojavite na poslu i zarazite ostale kolege. Ako ste prehladu već iskoristili, možete reći da imate bolove u trbuhu, alergiju, bol u leđima ili pokvareni zub.

3) Zaboravite nešto da uradite

Ovo je važno za razvijanje vašeg lošeg ugleda: zaboravite da pošaljete važan mail ili nazovete klijenta. S vremenom će šef shvatiti da je lakše dodeliti vaš zadatak vašem kolegi nego računati na vas.

4) Žvaćite žvaku na sastanku

Sastanci su dosadni i žvakanje žvake je vrlo kvalitetan način da to pokažete. Dve ili tri će biti sasvim dovoljne za duvanje savršenog balona. Nemojte pisati zabileške i gledati u oči osobu koja misli da u tom trenutku priča nešto jako važno, jer ćete delovati zainteresovano.

"Špijunarajte" i "drukajte" kolege i koleginice

5) Izađite ranije s posla

Bolesni ste od posla? Niste jedini! Napravili ste sav posao i pripremili sve za sutradan, dakle nema smisla da više sedite u kancelariji. Osim toga, i drugi su otišli ranije.

6) Uvek nađite izgovor

Nema smisla zabušavati i zatim na licu mesta grozničavo smišljati opravdanje. Morate imati plan. Najbolje je pobrojati sve dobre izgovore i rasporediti ih pod danima u sedmici. Pobrinite se da svaki razlog izazove duboko razumevanje, inače biste mogli dobiti otkaz.

7) Budite površni

U mejlu imate neke gramatičke greške, pa što onda? Uz toliko posla koji imate, normalno je da se greške događaju. Naveli ste pogrešan datum? Pa nije ni čudo, kada su ga toliko puta menjali!

8) Bez žurbe

Bolje ikad nego nikad. Rim nije sagrađen u jednome danu. Ko čeka, taj dočeka. Bitan je kvalitet, a ne kvantiteta. I tako dalje…

9) Kancelarijska krtica

Morate šefu nekako kompenzovati što vam toleriše ovakvo ponašanje. Najbolje ćete to učiniti ako posmatrate šta rade vaše kolege i šefa odmah obavestite o tome.

Upozorenje!

Ovo nije savet i ne preporučujemo da ove stvari primenjujete na radnom mestu. Takođe se ograđujemo od svake odgovornosti, ali nadamo se da ćete se dobro nasmejati.

Neki sigurno odlaze 10 minuta ranije s posla (svoje odlaske, naravno, nećete spomenuti). Neke kolege zaista nemaju poštovanja i pauzu od 30 minuta samovoljno produže! Posebno vas brine što vam se čini da se jednom kolegi sviđa jedna kolegica – veza na poslu mogla bi ozbiljno uticati na kvalitetu usluge. Nemojte nikoga zapostaviti, svaki kolega zaslužuje vašu pažnju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.06.2012. 17:46
Ovo su načini da se ostane bez posla i preporuke---bzvz.
Ponedeljak 18.06.2012. 15:26
Ovi nacini mozda jos pale samo kod nas...ovde je dovoljno samo prvi primeniti...zakasnjavati...i eto ti otkaza...a sefa cete tesko izludeti..prijem i otpust traju nekoliko minuta...a postoji i varijanta momentalnog otkaza kad mozes samo tasnu daa uzmes i isetas...bez obzira na sve najlepse je kad te sef pamti kao dobrog radnika pa te isprati sa preporukama...otkaz moze biti iz raznoraznih razloga...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online