Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 15.05.2012.
15:38
Vestionline A

Zašto je Nikola Tesla bio najveći štreber ikad?

Na ovo pitanje odgovoriće vam jedan američki tviteraš, koji je osetio potrebu da stane u odbranu naučnika, i pokuša da urazumi ljude da nije Tomas Edison tvorac naizmenične struje, već da je jedan običan luzer.

Veliki naučnik i pronalazač: Nikola Tesla
 

Tviteraš po imenu Metju Inman, poznatiji kao Oatmeal, stao je hrabro u odbranu Nikole Tesle postavljajući na svoj nalog sliku gde na duhovit i dirljiv način govori o ovom genijalcu.

Deo teksta posvećen Nikoli Tesli

Oatmeal piše:
"Pre sto godine, Američko – srpski istraživač po imenu Nikola Tesla, počeo je da popravlja stvari koje nisu pokvarene".

"Nikola Tesla se zanimao za elektične sisteme koji onda bili poznati kao naizmenična struja. On je omogućio da ovako nešto postoji, i koristi do danas u svakoj kući."

"Kome bi trebalo da zahvalimo za ovo izum koji je oveo do industrijske revolucije?"

Nikoli Tesli!

Prema njegovim navodima i rečenicama, svi oni koji misle da je Tomas Edison tvorac struje, greše.

Za njega on nije ništa drugo do običan lopov i drznik.

A kako izgleda čitava ova Oda posvećena našem naučniku, pogledajte ovde.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.05.2012. 19:04
Slusajte Ustase, Nikola Tesla je bio Srbin, od oca Milutina (Pravoslavnog svestenika) i majke Djuke, jedne od najstarijih i najistaknutijih Srpskih porodica u tad Austor Ugarskoj Monarhiji. Vi ste svojim Ustaskim delima, proterali ili pobili clanove Tesline familije i u WW2 i u toku rata u Hrvatskoj. Kada se ustanovilo da je Tesla bio Srbin i kada su o tome poceli javno da pricaju i Amerkanci i Evropljani onda ste sve skole sa njegovim imenom kao i institucije promenili jer to neodgovara vasem genocidnom mentalitetu. Da budem precizniji, na sahrani Nikole Tesle, po negovoj vlastitoj zelji svirala je muzika "Tamo Daleko" a opelo je drzao Pravoslavni svestenik Katedrali Jovana Blazenog.
Utorak 15.05.2012. 19:06
ZATO USTASE - NI RECI - VI IMATE SAMO PAVELICA, TUDJMANA I OSTALE USTASKO NEKROFILSKE MANIJAKE OBUCAVANE U JASENOVCU O DA I ONU NE BAS OBRAZOVANU BIVSU PREMIJERKU JADRANKU KOSOR STO ZIVI U STANU ISTERANOG SRBINA.
Utorak 15.05.2012. 16:17
ispravka,najveci um svih vremena nikola tesla nije bio naucnik. njegova saznanja ne pocivaju na naucnim metodama i saznanjima,vec na vizijama . nikola tesla je bio vizionar,kako su ga i u americi zvali. vizionar mozda malo neozbiljnije zvuci,ali najveci um je najveci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online