Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 11.04.2012.
01:12
Beta A

Budilnik pored kog nema šanse da se uspavate

Inženjer iz grada Haboken, u američkoj državi Nju Džersi, konstruisao je budilnik koji bi trebalo da probudi i najupornije spavalice i onemogući ih da "varaju" pritiskanjem dugmeta za odloženi alarm.

Jedini način da ga isključite je da ustanete. Ili ga polomite!
 

Pol Samat konstruisao je budilnik koji vas primorava da, ukoliko želite da isključite neprijatan zvuk alarma, morate da ustanete do kuhinje ili kupatila i tamo na posebnom brojčaniku, poput onog na telefonima, ukucate važeći datum.

To je jedini način da se isključi dosadni alarm koji zvuči kao zvono na hotelskim pultovima. Na Samatovom budilniku onemogućeno je isključivanje alarma kako se približava vreme za njegovo oglašavanje i ne postoji dugme za odlaganje alarma.

Samat, inače pronalazač koji radi na Institutu za tehnologiju Stivens, kaže da se odlučio da napravi takav budilnik pošto je i sam spavalica i teško ustaje iz kreveta ujutro kad se oglasi alarm.

"Želeo sam da napravim nešto što će me zapravo naterati da ustanem iz kreveta onda kada sam to i planirao veče pre toga", objašnjava Samat svoje motive.

On kaže da mu je kao inspiracija za pravljenje budilnika poslužila njegova majka, koja bi ga uvek izbacivala ujutru iz kreveta kad je trebalo da stigne u školu.

Samat tvrdi da svoj patent redovno koristi. Dodaje da je, na preporuku svojih prijatelja, odlučio da napravi video demonstraciju rada svog budilnika koju je potom postavio na sajt kickstarter.com. To je sajt na kojem svako može da postavi svoje kreativne ideje i patente za koje može da dobije finansijsku podršku.

"Prikupili smo više od 150.000 dolara za mesec i po dana i trenutno imam preko 400 porudžbina za moj alarm", kaže Samat.

On je u međuvremenu napravio sopstvenu kompaniju kako bi odgovorio sve većim zahtevima i kako bi uspeo da isporuči tako veliki broj budilnika.

Samat, ipak, priznaje da postoji još jedan način da se utiša njegov budilnik. "Možete ga razbiti", kaže ovaj 25-godišnji pronalazač. Međutim, uz cenu od 350 dolara, to bi zaista bio preskup način da dobijete još koji minut sna.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.04.2012. 07:21
Ne shvatan ljude koje ni budilnik, ili zvonjava mobilnog ne može da probudi. Sam čoveko može da sebi sugeriše da ustaje u pet, šest sati ujutru, ne može da se omane, možda za koji minut.
Sreda 11.04.2012. 04:25
Nema sta bas pametno.A u sustini najveca fora i jeste u ceni sto nije bas jeftin,da je drugacije razbijes ga i ko ga sisa kupis drugi,a ovako je malo drugacija igra mislim da ga ni Bil Gejts ne bi razbio..........
Sreda 11.04.2012. 09:26
haha ovo je prava stvar ali steta za mog poznanika dosta kasno konstruisana...on je svasta radio da se probudi ujutro u 5 kad je morao na posao..ne mogu svega da se setim ali najjace mi je bilo kad je postavio tajmer tako da se ukljuci ususivac koji je mogao pola zgrade da probudi...to je bio cirkus...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online