Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 02.02.2012.
22:45
B92 A

Pet stvari koje niste znali o penisu

Iako ste celi život proveli s njim, možda vam je i dalje misteriozan. Naime, penis skriva mnogo toga što ni njegov vlasnik ne može da primeti.

Foto: Ilustracija
 

1. Većina penisa na svetu je neobrezana

Prema izveštaju Svetske zdravstvene organizacije i zajedničkog programa Ujedinjenih nacija za borbu protiv HIV-a i side, procenjuje se da je u svetu obrezano svega 30 odsto muškaraca starijih od 15 godina. Ipak, njihov broj varira od zemlje do zemlje, u zavisnosti od široko prihvaćene religije i nacionalnosti.

Gotovo svi muslimani i jevreji na svetu imaju obrezane polne organe, a zajedno čine 70 odsto svih obrezanih na planeti. U SAD nalazi se proporcionalno nalazi najveći broj muškaraca obrezanih iz nereligijskih razloga. Od ukupnog broja obrezanih, čak 75 odsto spada u tu grupu. Praksa obrezivanja dečaka iz medicinskih i kozmetičkih razloga postala je prilično kontroverzna, ali Svetska zdravstvena organizacija ga preporučuje, jer je dokazano da obrezani muškarci imaju manje šanse da budu zaraženi HIV-om.

2. Penis možete slomiti

Penis nema kost, ali to ne znači da ga ne možete polomiti. Takva povreda naziva se penilnom frakturom i nije ni malo bezazlena. Prilikom takve povrede, penis postaje crn i plav i nezamislivo bolan. Kako biste izbegli takvo mučenje, pažljivo upotrebljavajte vaš organ. Ne penetrirajte u partnerku suviše brzo ili jako, jer se upravo tada zbog "iskliznuća“ penis najlakše polomi.

Takođe, žene treba da povedu računa o tome dok sede na partneru.

3. Penis ima oblik bumeranga

Koren penisa nalazi se unutar karličnog pojasa i vezan je za pubičnu kost. Pod MRI skenerom, ima oblik bumeranga. Tu činjenicu koriste hirurzi koji se bave produžavanjem penisa, jer seku ligamente koji drže koren penisa pripijenim uz pubičnu kost.

Međutim, ta procedura nosi i određene posledice. Pomenuti ligament je odgovoran za čvrstu erekciju, a njegovim presecanjem penis u naponu gubi zakrivljenost i postaje labav u korenu.

Takođe, nedostatak krutosti može dovesti do povreda prilikom seksualnog odnosa.

Redovno pregledajte penis i proveravajte da li postoje neka neprirodna uvećanja ili krivljenja. Naime, često se kod starijih muškaraca javlja Pejronijev sindrom, odnosno krivljenje penisa do tačke pucanja kože.

4. Vaš penis ima sopstvenu volju

Verovatno ste primetili da se vaš „alat“ ponekad ponaša „na svoju ruku“. Recimo, dobijali ste erekciju u potpuno neprikladnim trenucima. Tačno je da čovek nema kontrolu nad penisom koliko nad, na primer, rukama i nogama. To je zato što su polni organi pod komandom dela nervnog sistema koji nije uvek pod uticajem svesti.

On se naziva autonomni nervni sistem i kontroliše, između ostalog, otkucaje srca i krvni pritisak.

Seksualno uzbuđenje nije voljni proces zbog čega u REM fazi sna dolazi do erekcije, bilo da sanjate o seksu, ili o sutrašnjem pregledu kod lekara.

Takođe, podizanje teških predmeta može izazvati erekciju.

5. Svaki penis je priča za sebe

Nemaju svi muškarci isti odnos veličina penisa „u mirovanju“ i u stanju erekcije.

Jedna studija sprovedena na 80 muškaraca pokazala je da razlika između dužina polnog organa u ta dva stanja varira od osobe do osobe i to od pola do devet centimetara.

Tako muškarac kom penis „u mirovanju“ izgleda minijaturno, može dostići priličnu veličinu u stanju erekcije i obrnuto.

Kada je muškarac uzbuđen, u proseku je njegov penis dva puta veći nego kada je opušten.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.02.2012. 23:27
"Penis ima oblik bumeranga" hehehehe ovo smo znali za bumerang >>> moze dama da ga baca na sve strane on se uvek vrati na pocetak
Petak 03.02.2012. 08:21
Svasta...mi se uvek lepo dogovorimo....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online