Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 09.10.2009.
14:00
Tanjug A

Magareće zebre

Jedini zoološki vrt u pojasu Gaze angažovao je lokalnog umetnika da ofarba magarce tako da izgledaju kao zebre. Od tada im se neprestano povećava broj posetilaca.

Glavni čuvar, Mahmud Barguti, objasnio je da je to jedini zoo vrt u Gazi i da ga je finansijska situacija naterala da pronađe kreativno rešenje, jer ne može da priušti nove životinje.

Dve jedine zebre koje je zoo vrt "Mara lend" imao uginule su od gladi početkom ove godine, tokom izraelske ofanzive na pojas Gaze, a svaka košta 15.000 dolara.

"To je jedino mesto za zabavu koje je ostalo u Gazi. Neke druge životinje su pobegle ili takođe uginule, a neke su ukradene", rekao je Barguti za izraelski list.
On smatra da je nađeno praktično rešenje da se zoo vrt oživi. "Doveli smo dva magarca i iznajmili profesionalnog umetnika da im ofarba štrafte".

"Jediot ahronot" navodi da je korišćena boja za kosu francuske proizvdnje da bi magarci izgledali kao zebre i dodaje da su zaista lažne zebre postale glavna atrakcija i najmlađi posetioci obožavaju da se fotografišu s njima.



Petak 09.10.2009. 21:41
"...Pretpostavimo tako da smo otišli u kalemegdanski ZOO i, razgledajući izložene životinje, došli do ograđenog prostora na kojem je okačena tabla sa natpisom “Zebre”.[9] U njemu smo ugledali četvoronogu životinju koja pripada kopitarima i čija je koža prošarana crnim prugama. S obzirom na čulno svedočanstvo i ranije stečena znanja, reći ćemo da je to zebra. Ali, iskaz “Ovo je zebra” implicira iskaz “Ovo nije magarac vešto obojen tako da liči na zebru”, i ako nam neko predoči ovu implikaciju, morali bismo – prema PEZI – prihvatiti da znamo da ta životinja nije magarac vešto prerušen u zebru. Uprkos uverljivosti PEZI, ovaj zaključak nam ne izgleda baš prihvatljiv. U opisanim okolnostima teško da ćemo reći da znamo da to nije magarac vešto obojen tako da liči na zebru, jer mogućnost na koju upućuje implicirani iskaz nismo ni uzeli u obzir. {taviše, celokupno svedočanstvo kojim raspolažemo potkrepljuje samo to da je reč o zebri, ne isključujući mogućnosti da je to magarac vešto prerušen u zebru. Skeptik očekuje upravo ovakvu reakciju i on će, pozivajući se na dodatno logičko obeležje implikacije izraženo pravilom modus tollens, iz činjenice da ne znamo logičku posledicu (“Ovo nije magarac vešto obojen tako da liči na zebru”) iskaza na čije smo znanje pretendovali, a znamo da između njih postoji implikacija, izvesti zaključak da ne znamo ni polazni iskaz (“Ovo je zebra”).[10]...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online