Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.07.2018.
03:00
N. S. Preradović - Vesti A

Gradnja saobraćajnica u otadžbini (3): Radimo punom parom!

Izgradnjom Koridora podstiče se ekonomski razvoj i osigurava da naša zemlja kapitalizuje svoj geografski položaj kao glavna tranzitna zemlja u Transevropskoj mreži puteva, kažu u Koridorima Srbije za "Vesti" i nastavljaju:

N. Đurović
Foto: Ilustracija

Na južnom kraku Koridora 10, autoput E75, intenzivno se izvode radovi na preostaloj deonici kroz Grdeličku klisuru u dužini od 26,3km. Ovaj deo kroz Grdeličku klisuru za građevinare predstavlja veliki izazov i izuzetno je tehnički zahtevan teren za izgradnju. U ovom momentu od ukupno šest lotova u potpunosti su završena tri lota, pod asfaltom je više od 20 kilometara u dva ili tri sloja asfalta, ubrzano se radi i na tunelima koji su većim delom završeni.

Tunel Manajle je probijen prošle godine i trenutno se radi na izradi sekundarne obloge, radi se na sistemu odvodnjavanja u tunelu, a izvode se radovi i na posteljici, kabl kanalima i već tokom jula biće postavljen asfalt u levoj, a zatim i desnoj cevi. U planu je da početkom avgusta bude završena jedna cev, a u septembru ove godine i druga cev.

Tunel Predejane je u građevinskom smislu završen, predstoje elektro-mašinski radovi na opremanju tunela. Na najdužem mostu Vrla postavlja se habajući sloj asfalta, a prošlog vikenda završena je i dekorativna rasveta.

Na istočnom kraku Koridora 10, autoput E80, radovi se izvode punim kapacitetima na preostaloj najzahtevnijoj deonici Bančarevo - Crvena Reka u dužini od 12,3km. Započeti su radovi na asfaltiranju pomenute deonice. Pored radova na asfaltiranju izvode se radovi na zaštiti kosina, izgradnji nasipa, kao i na drenaži i kišnoj kanalizaciji, a u toku su i završni radovi na betoniranju desne kolovozne ploče mosta br. 1.

Radovi se izvode 24 časa u svim vremenskim uslovima. Trenutno je direktno na trasi angažovano 223 jedinice mehanizacije i oko 100 radnika. Tunel Bancarevo je građevinski u potpunosti završen. Preostalo je elektro-mašinsko opremanje tunela. U toku je procedura javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na opremanju tunela elektro-mašinskom opremom.
Kompletan Koridor 10 biće završen do kraja ove godine.

Završene deonice

Do sada su za javni saobraćaj puštene sledeće deonice: Grabovnica - Grdelica dužine 5,6km, Vladičin Han - Donji Neradovac dužine 26,3km, Donji Neradovac - Srpska Kuća dužine 8 km, Levosoje - granica BJRM dužine 21,5km, Paralelni nekomercijalni put dužine 26 km.
Ztim Prosek - Bancarevo dužine 9,4km (deonica kompletno završena, pustiće se u saobraćaj kada se završi deonica Bancarevo - Crvena Reka), Crvena Reka - Čiflik dužine 12,7 km, Čiflik - Staničenje dužine 12,3km, Pirot (istok) - Dimitrovgrad dužine 30,5km, Staničenje - Pirot (sektor 5A) dužine 5,5km i Paralelni nekomercijalni put dužine 11,8km.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online