Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.11.2017.
03:11
B. Đokić - Vesti A

Region u raljama prostitucije (3): Lažni oglasi za masažu

Tokom letnjih odmora primećen je manji broj ugovaranja seksualnih usluga preko interneta. Razlog je taj što u to vreme cveta takozvana jahting prostitucija koja je, kako kažu u policiji, sezonska. Većina profesionalnih prodavačica ljubavi u to vreme odlaze na primorje, obično u ekskluzivna letovališta Hrvatske i Crne Gore. Tamo se "druže" s vlasnicima jahti, biznismenima i muškarcima s punim novčanikom.

Epa/Roland Leon
Ljubavne usluge najjeftinije u Bosni

- Devojke kojima je prostitucija biznis lako iz Beograda nastavljaju posao na Crnogorskom primorju. Ne rade po tarifi na sat, već im bogati klijenti daju onoliko novca koliko su zadovoljni uslugom, ali ima i onih koje traže tačno određeni cenovnik za sat, noć ili putovanje - kaže jedna od beogradskih eskort dama za medije.

Zbog razvijenog turizma u Hrvatskoj devojke dobijaju mnogo više novca za seks nego u drugim zemljama regiona pošto su i mušterije imućnije.

Region u raljama prostitucije:

pixabay.com

1. Seks turizam cveta na Balkanu

2. Rijaliti diže cenu

Prijateljice noći u Hrvatskoj obično preko posrednika ili interneta pronalaze mušterije spremne da plate od nekoliko stotina pa do hiljadu evra za jedno viđenje. One uspešnije, kažu, zarade za vikend i po 3.000 evra. Klijenti su muškarci iz svih sfera društva, koji za sat uživanja plaćaju i do 200 evra, što je gotovo duplo skuplje nego u Srbiji. Mnoge od njih se po medijima prikazuju kao starlete ili hostese, kao bi zbog "popularnosti" skuplje naplaćivale svoje usluge. Dešava se da u cugu dobiju i po 1.000 evra.

Hrvatska javnost upoznala se sa ovim slučajevima preko priče o Simoni Gotovac, za koju se navodilo da je deo lanca prostitucije. Njen makro je navodno bio zagrebački policajac koji radi na suzbijanju prostitucije, te je bio na čelu mreže koja je podvodila devojke od 2006. godine. Tokom svedočenja Gotovčeva je pomenula je njoj i manekenki Tinu Katanić pokušavao da pruži usluge makroa jedan preduzetnik, zbog čega su sa njim prekinule kontakt, pišu hrvatski mediji.

I u Bosni i Hercegovini cveta prostitucija. Obično se reklamira preko lažnih oglasa za masažu kao u Srbiji. Devojke obično rade u svojim stanovima, a cene su od 30 do 500 KM, odnosno 15 do 250 evra. Uobičajeni oglasi navode da je "cena za seks 50, dok je za oralni 25 evra", što je dva do tri puta jeftinije nego u Srbiji ili Hrvatskoj.

Sutra - Region u raljama prostitucije (4): Internet  kao javna kuća

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online