Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.10.2017.
03:11
P. Bajić - Vesti A

U susret Mondijalu u Rusiji (2): Ulaznice probile magičnu granicu

Turnir u Rusiji biće odigran na 12 stadiona u 11 gradova i tri vremenske zone. Razdaljina između Kaljingrada, najzapadnijeg ruskog grada u kojem će se igrati utakmice i najistočnijeg - Jekaterinburga, iznosi oko 3.000 kilometara.

EPA/Tatyana Zenkovich
Rusija se sprema za 2018. godinu: Mondijal se održava na ovom stadionu

Ulaganja vezana za sam turnir, ali i šire gledano, za prateće projekte mere se u desetinama milijardi dolara.

Za ovu smotru Rusija je izdvojila gotovo 11 milijardi, a ono što je najupečatljivije i što će, osim posetilaca videti i milijarde gledalaca širom sveta, jesu stadioni od kojih je sedam potpuno novih, dok je pet "osveženih".

Od svih stadiona, posebno interesantan je onaj u Jekaterinburgu koji nije ispunjavao minimum od 35.000 mesta (imao je 27.000), pa je rešenje nađeno u izgradnji montažnih tribina izvan prvobitne celine stadiona, koje će biti srušene posle Svetskog prvenstva.

Najvećem objektu, stadionu Lužnjiki u Moskvi, biće odigrane prva i poslednja utakmica na turniru za koje već sada vlada ogromno interesovanje navijača.

Prvi put u istoriji Svetskog prvenstva ulaznice će koštati više od 1.000 dolara. Naime, cena za najbolja mesta na tribinama u finalu iznose 1.100 dolara, dok u Brazilu 2014. nisu prelazile 990 dolara.

Takođe, za oko 15 posto su poskupele najjeftinije ulaznice za građane koji nemaju državljanstvo zemlje domaćina u odnosu na takmičenje iz 2014. Tako najmanja cena koju inostrani posetilac mora da plati da bi gledao utakmicu grupne faze SP u Rusiji iznosi 105 dolara.

Posebna kategorija su ulaznice za domaće navijače, koje iznose od 1.280 rubalja za utakmice u grupnoj fazi (oko 22 dolara), do 7.040 rubalja za finale (oko 122 dolara), što je najjeftinija cena ulaznice u istoriji Svetskog prvenstva, prema rečima odgovornih ljudi iz FIFA.

Ulaznice za Svetsko prvenstvo u Rusiji su u prodaji od sredine prošlog meseca, a broj zainteresovanih u prvoj fazi, koji su se prijavljivali preko zvaničnog sajta FIFA, iznosi oko dva miliona ljudi! Lutrijom će biti određeni oni koji će imati priliku da kupe dragoceno parče hartije. Ali, to nije kraj, naravno.

Jasno je da će interesovanje porasti u sledećim fazama prodaje, imajući u vidu to da će biti poznati svi učesnici Svetskog prvenstva, a žrebom u Kremlju, 1. decembra, dobiće se i kompletan raspored turnira.

Do same završnice prve faze prodaje, osim domaćih navijača kojih je bilo oko 70 posto zainteresovanih od ukupnog broja, najviše zahteva za ulaznice je stizalo od Brazilaca, Meksikanaca, Argentinaca, Nemaca, Kolumbijaca, Kineza, Izraelaca, Engleza, ali i Amerikanaca, čija reprezentacija je u poslednjoj utakmici šokantno ostala bez plasmana na Mondijal!
 

Sutra - U susret Mondijalu u Rusiji (3): Svetski sport i ruska duša

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online