Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 06.11.2014.
05:35
D. Dekić - B. Đokić A

Šešelja šalju da umre u Srbiji!

Dramatično pogoršanje zdravstvenog stanja lidera radikala Vojislava Šešelja primoralo je Haški tribunal da uputi hitan poziv Srbiji i Holandiji da se juče do 18 časova izjasne o njegovom privremenom puštanju na slobodu. Srbija je, prema rečima potpredsednika Vlade i predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom Rasima Ljajića, spremna da Šešešlju pruži garancije. Ljajić, međutim, podseća da Šešelj treba da se izajasni da li ih prihvata, kao i da će poštovati sve uslove koje odredi sudsko veće.

Ima li kraja drami: Vojislav Šešelj
 

- Stav Vlade o puštanju Šešelja nije promenio od kada je Tribunal prvi put to zatražio 1. jula - naveo je Ljajić u odgovoru predsedavajućem Šešešljevog veća Žan-Klod Antonetiju i izrazio zabrinutost Vlade zbog razvoja događaja u pogledu Šešeljevog zdravstvenog stanja.

Samo može da čeka: Jadranka Šešelj

Proteklog vikenda srpski lekari koji su pregledali Šešelja u Hagu izneli su u javnost crne prognoze o ishodu njegove bolesti, ističući da je lider SRS "životno ugrožen". Sudsko veće, prema navodima iz Tribunala, "da bi se izbeglo najgore", razmatra mogućnost da Šešelja privremeno pusti na slobodu kako bi mu bila ukazana nega u najboljem mogućem okruženju, a da se pri tom osigura bezbednost svedoka i integritet postupka.

Jadranka Šešelj kaže da je putem medija čula da je od Srbije i Holandije zatraženo da se hitno izjasne o puštanju Šešelja na privremenu slobodu.

- Jedino mogu da čekam da predsednik svih građana Srbije i vlada svih građana Srbije odluče o Vojislavu, mada sam prilično uzdržana prema tim informacijama jer

Hvalili se eutanazijom

Srpski mediji preneli su da im je dr Bojić rekao da su u Haškom tribunalu Šešelju sve vreme pričali o "eutanaziji u holandskim zatvorima". Pored toga što su mu pominjali da je eutanazija (ubistvoiz milosrđa) u Holandiji legalna, dodaje Bojić, Šešelju su u nekoliko navrata predočavani protivrečni nalazi u vezi sa metastazama na jetri.

ovo nije prvi put da najavljuju dolazak mog supruga - rekla je Jadranka Šešelj za "Vesti" uoči zaključenja lista.

Ona je napomenula da se sa Vojislavom čula tokom jutra i da joj nije pominjao mogućnost dolaska u Beograd.


Vjerica Radeta, potpredsednica SRS-a, nije želela da komentariše pismo Tribunala vladama u Beogradu i Hagu.
- Mi smo tu informaciju našli na internetu. Juče ujutro se javio predsednik i ništa nam o tome nije rekao - izjavila je Radeta.


Šef Šešeljevog pravnog tima Zoran Krasić je ponovio da radikali i Šešelj nikada nisu tražili ništa od Vlade Srbije i da to neće ni sada.
- Nikakve garancije nikada od države nismo tražili, a i Šešelj to nikada nije tražio, niti će to sada da radi - kazao je Krasić i ponovio da je zdravstveno stanje Šešelja i dalje teško.

Jedino rešenje - lečenje u Srbiji

Tim lekara iz Srbije posetio je Šešelja od 29. do 31. oktobra u pritvoru u Hagu. Dr Milovan Bojić izjavio je da je Šešeljevo zdravstveno stanje ozbiljno zbog metastaza na jetri, a prethodno mu je dijagnostikovan rak debelog creva, kao i da nije imao adekvatan medicinski tretman. Bojić je predložio kao jedino rešenje da se Šešelj leči u Srbiji, ali je ukazao na to da se to ne može očekivati dok mu ne bude ukinut pritvor.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.11.2014. 06:07
Povraca mi se na Ljajicevo "postovanje uslova sudskog veca". Koliko ponizenja i sramote moze Srbija jos da proguta?
Četvrtak 06.11.2014. 05:56
Žilav je Vojvoda, i duboko sam ubijeđen da će uspjeti da se izbori s opakom bolešću!!! SREĆNO!!!
Četvrtak 06.11.2014. 07:43
Šešelj neće da se vrati, jer on ne prihvata nikakve uslove.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online