Četvrtak 06.11.2014.
05:35
D. Dekić - B. Đokić

Šešelja šalju da umre u Srbiji!

Ima li kraja drami: Vojislav Šešelj
 

- Stav Vlade o puštanju Šešelja nije promenio od kada je Tribunal prvi put to zatražio 1. jula - naveo je Ljajić u odgovoru predsedavajućem Šešešljevog veća Žan-Klod Antonetiju i izrazio zabrinutost Vlade zbog razvoja događaja u pogledu Šešeljevog zdravstvenog stanja.

Samo može da čeka: Jadranka Šešelj

Proteklog vikenda srpski lekari koji su pregledali Šešelja u Hagu izneli su u javnost crne prognoze o ishodu njegove bolesti, ističući da je lider SRS "životno ugrožen". Sudsko veće, prema navodima iz Tribunala, "da bi se izbeglo najgore", razmatra mogućnost da Šešelja privremeno pusti na slobodu kako bi mu bila ukazana nega u najboljem mogućem okruženju, a da se pri tom osigura bezbednost svedoka i integritet postupka.

Jadranka Šešelj kaže da je putem medija čula da je od Srbije i Holandije zatraženo da se hitno izjasne o puštanju Šešelja na privremenu slobodu.

- Jedino mogu da čekam da predsednik svih građana Srbije i vlada svih građana Srbije odluče o Vojislavu, mada sam prilično uzdržana prema tim informacijama jer

Hvalili se eutanazijom

Srpski mediji preneli su da im je dr Bojić rekao da su u Haškom tribunalu Šešelju sve vreme pričali o "eutanaziji u holandskim zatvorima". Pored toga što su mu pominjali da je eutanazija (ubistvoiz milosrđa) u Holandiji legalna, dodaje Bojić, Šešelju su u nekoliko navrata predočavani protivrečni nalazi u vezi sa metastazama na jetri.

ovo nije prvi put da najavljuju dolazak mog supruga - rekla je Jadranka Šešelj za "Vesti" uoči zaključenja lista.

Ona je napomenula da se sa Vojislavom čula tokom jutra i da joj nije pominjao mogućnost dolaska u Beograd.


Vjerica Radeta, potpredsednica SRS-a, nije želela da komentariše pismo Tribunala vladama u Beogradu i Hagu.
- Mi smo tu informaciju našli na internetu. Juče ujutro se javio predsednik i ništa nam o tome nije rekao - izjavila je Radeta.


Šef Šešeljevog pravnog tima Zoran Krasić je ponovio da radikali i Šešelj nikada nisu tražili ništa od Vlade Srbije i da to neće ni sada.
- Nikakve garancije nikada od države nismo tražili, a i Šešelj to nikada nije tražio, niti će to sada da radi - kazao je Krasić i ponovio da je zdravstveno stanje Šešelja i dalje teško.

Jedino rešenje - lečenje u Srbiji

Tim lekara iz Srbije posetio je Šešelja od 29. do 31. oktobra u pritvoru u Hagu. Dr Milovan Bojić izjavio je da je Šešeljevo zdravstveno stanje ozbiljno zbog metastaza na jetri, a prethodno mu je dijagnostikovan rak debelog creva, kao i da nije imao adekvatan medicinski tretman. Bojić je predložio kao jedino rešenje da se Šešelj leči u Srbiji, ali je ukazao na to da se to ne može očekivati dok mu ne bude ukinut pritvor.

2023 © - Vesti online