Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 06.09.2014.
05:42
J. L. Petković - Vesti A

Na Kosovo preko "zidane granice"?

U Briselu je postignut dogovor tehničkih timova Beograda i Prištine o povećanju broja administrativnih prelaza sa Kosovom i o njihovom izgledu. Prelazi će, kao i do sada biti bez rampi, zastava, državnih obeležja i sa postojećim režimom prelazaka.

Bedemi i rampe nisu prošli: Dejan Pavićević
 

Ovaj dogovor, međutim, predstavnici delegacija različito su prezentovali i otvorili problem materijala od koga se grade kućice, što je navodno važno za državnost.


Oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević demantovao je tvrdnje Prištine da će graditi granične prelaze i dodao da će se povećati broj saobraćajnih traka i kućica. On je objasnio da to ne podrazumeva izgradnju stalnih objekata na šest prelaza prema Kosovu.


- Predlagali su nekakve bedeme i rampe na tim prelazima, ali to nije prošlo - rekao je Pavićević.


Šefica prištinske delegacije Edita Tahiri, međutim, tvrdi da je potpisan sporazum o izgradnji stalnih objekata za graničnu kontrolu na šest punktova prema Kosovu. Pavićević odgovara da je reč o manipulaciji.
 

- Administrativna linija će se, kao i do sada, prelaziti sa ličnom kartom, jedino je novo to što će ljudima biti lakše da priđu i prođu kroz kontrolni punkt - kaže Pavićević.


Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović na pitanje od kolikog je značaja za građane da li će punktovi biti montažni ili od čvrstog materijala, kazao je da je to opet "političko bojenje Prištine".


- To je već manir da se razgovori u Briselu različito interpretiraju u Prištini. To su bili tehnički razgovori i ja razumem da to Priština politički boji, ali nema razloga za to - rekao je Mihajlović.

Nije svejedno

Krstimir Pantić, poslanik u Skupštini Srbije, ali i žitelj severnog dela Kosovske Mitrovice kaže da dilema montažni ili zidani objekti ima političku težinu.


- Suštinski se ne menja ništa, ali zidani objekti neće naići na odobravanje Srba. Albanci će ih doživeti kao još jednu pobedu i uspostavljanje stvarne granice prema centralnoj Srbiji. Ne znam čije je ideja da se grade zidani objekti, jer montažni postoje na ostalim prelazima, a i na granici prema Crnoj Gori, BiH i Makedoniji - kaže Pantić.

POVEZANE VESTI

Subota 06.09.2014. 07:50
Perfidna izdajnicka politika Tadica,Dacica,a sada Nikolica i Vucica.Pretili su srbima na Kosovu da izadju na izbore i prihvate Tacija,sto u obrnutom slucaju siptari nikada ne bi tako svoj narod ponizavali na silu.Vucic je samo uradio ono sto je baba Merkelova trazila,potpuna nezavisnost Kosova i clanstvo u UN,a to sto za domacu upotrebu lazu narod ,,necemo priznati Kosovo,,je toliko licemerno i podlo,nazalost ovaj narod je kriv i u nekoj drogiranoj apatiji.
Subota 06.09.2014. 06:04
ARBANASI MARS IZ SRBIJE PROKLETU VAM NANU POKVARENU
Subota 06.09.2014. 10:11
Do sada su Evro-Američki poslušnici,lagali Srbe,a ono što je tvrdila Priština,pokazalo se tačnim na prelazima kako kažu IZDAJICE,a u stvari svi mi koji prolazimo očigledno vidimo da je granični prelaz.Gledam ovog jadnog Vučićevog potrčka sa šerpom na glavi,ni sam nezna šta priča,ali ne može da prodje ništa bez komentara,Milivoja Mihajlovića koji je pobego sa Kosova,i sad on nama koji smo ostali soli pamet,a ovaj jadni Pantić,šta on ima još da kaže.Očigledno je da mi više nemamo državu,da Srbijom rukovode Evro-Američke nakaze,zapretili Nikoliću i Vučiću,radićete protiv Srba,ili vas sleduje Hag,jer ste bili uz Šešelja.Niko od nas Srba nije očekivao to od ovih,no od FLEKAVOG.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online