Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 20.05.2014.
09:03 >> 21:40h
Beta, Srna, Vesti A

Evakuisano preko 31.873 ljudi, najteže u Obrenovcu, Krupnju, Sremskoj Rači...

Na teritoriji Republike Srbije sa područja ugroženih poplavama do sada su evakuisane 31.873 osobe, od čega je sa područja Obrenovca evakuisano 24.000 ljudi, saopštilo je u utorak uveče Ministastrstvo unutrašnjih poslova.

Klizišta "gutaju" kuće u Krupnju
 

Najteža situacija je u Obrenovcu, Krupnju, Sremskoj Rači i Jameni. Kroz prihvatne centre iz opštine Obrenovac prošlo je više od 10.000 ljudi, od čega se deo evakuisanih, posle evidentiranja, smestio kod rodbine.

21:30 - SVILAJNAC - Jedna osoba je izgubila život u poplavnom talasu koji je zahvatio Svilajnac, potvrdio je predsednik opštine Predrag Milanović u pisanoj izjavi za medije. "Obdukcijim obavljenoj u Ćupriji potvrđeno je da je ovaj osamdesetogodišnji meštanin Svilajnca umro od posledica davljenja, rekao je Milanović.
21:25 - ORID - U naletu bujice reke Dobrave u Oridu, kod Šapca, utopila se sedamdesetogodišnja žena, koja nije pristala na evakuaciju.
21:20 - KOSTOLAC - Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio posetio je danas popodne francuski odred civilne zaštite koji učestvuje u operacijama obezbeđivanja termoelektrane u Kostolcu.
21:15 - VALJEVO - Šteta od poplava u Valjevu procenjuje se na oko deset miliona evra, rečeno je na sednici Gradske skupštine posvećenoj novonastaloj situaciji. Najviše problema načinila je reka Koluabara, a za sanaciju njenog korita, smatraju stručnjaci, trebaće oko tri miliona evra. Sva četiri mosta na toj reci hitno se moraju sanirati, jedino je izdržao pešački most kod Stare zelene pijace. Stradali su i mostovi na Obnici, Jablanici i Gradcu.
21:10 - Grupa od 11 spasilaca Službe zaštite iz Podgorice otputovaće u petak, 23. maja, u Srbiju da bi kolegama na poplavljenom području u okolini Šapca pružila pomoć u sanaciji terena. Podgorica će ugroženom stanovništvu u Srbiji uputiti još 10.000 litara flaširane vode za piće, saopšteno je iz podgoričke gradske uprave.
20:30 - ŠID - Svi potencijali Javnog vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine i pokrajinske vlade upregnuti su u ovom momentu da se sačuvaju od poplava četiri naseljena mesta u opštini Šid, gde se izvode radovi na njihovoj zaštiti, izjavio je pokrajinski premijer Bojan Pajtić. Završeni su radovi oko naselja Bosut, a timovi i mahenizacija jednakom merom rade u Sremskoj Rači, Višnjićevu i Moroviću, rekao je Pajtić u selu Višnjićevo i dodao da je cilj da se sva ta naselja spasu od poplava i da se minimalizuju potencijalne štete.
19:30 - KLIZIŠTE - Veliko klizište kod starog železnog mosta u Malom Zvorniku, koje ovaj gradić povezuje sa Zvornikom u Republici Srpskoj, danas je privremeno sanirano. Nakon petodnevne borba s odronom brda, lokalne putarske službe s ekipama preduzeća "Valjevo putevi", uspeli su da uklone zemlju s magistralnog puta Loznica - Ljubovija.
19:25 - DRINA - Šef Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Predrag Marić rekao je da je sa Republikom Srpskom dogovoreno da se ne vrši ispuštanje vode u Drinu da se ne bi ugrozila bezbednost na vodotocima u Srbiji.
19:20 - TENT - Bedemi termoelektrane "Nikola Tesla A" (TENT A) u Obrenovcu, uz obalu reke Save, ojačavaju se danas dodatnim džakovima peska, u dužini od oko dva kilometra, saopšteno je iz Elektroprivrede Srbije (EPS). Ministar energetike Aleksandar Antić rekao je da će bedem biti podignut za dodatnih 70 centimetara u visinu.
18:45 - ŠABAC - Reka Sava kod Šapca i dalje je u opadanju i njen nivo je sada 625 centimetara, sa tendencijom opadanja od jednog centimetra na dva sata, potvrđeno je u Kriznom štabu u tom gradu. Bedemi u dužini od 25 kilometra, koji pripadaju regionu Šapca, su stabilizovani nakon problema koje je odbrana imala juče.
18:40 - EVROPSKA UNIJA - Zemlje članice EU nastavljaju da šalju Srbiji svu pomoć koja joj je potrebna da bi spasila građane u poplavljenim područjima, zaštitila imovinu koliko je to moguće i sanirala posledice, navodi u saopštenju EU info centar. Belgija se pridružuje zemljama koje su posredstvom Mehanizma civilne zaštite EU već poslale timove i traženu opremu i šalje 12 ljudi iz ministarstva odbrane i jednu osobu iz ministarstva za javno zdravlje da pomognu vlastima i građanima Srbije u poplavljenim područjima, objavio je danas belgijski Ministar spoljnih poslova Didije Rejnders.
18:38 - BEOGRAD - Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda organizovao je preventivnu dezinfekciju svih prihvatilišta na teritoriji grada za lica koja su evakuisana sa poplavljenih područja s ciljem njihove zaštite. U okviru provednih akcija, u svim prihvatilištima postavljene su dezinfekcione barijere, a u narednim danima Sekretarijat će angažovati stručna lica koja će pratiti nivo higijene i dalje provoditi mjere preventivne dezinfekcije, s ciljem sprečavanja zaraznih bolesti, saopšteno je iz Gradske uprave.
18:35 - KRALJEVO - Zavod za javno zdravlje iz Kraljeva i Veterinarski istitut počeli su asanaciju poplavljenog područja na teritoriji ove opštine, izjavio je specijalista Instituta Miodrag Rajković. On je naglasio da su nadležne službe prvo pristupile asanaciji terena u naselju Grdica, koje je najugroženije, navodeći da će potpuna dezinfekcija i deratizacija tog mjesta biti okončana sutra.
18:30 - ĐERDAP - Hidroelektrana "Đerdap 1" kod Kladova i Hidroelektrana "Đerdap 2" kod Negotina spremno dočekuju novi talas većih dotoka iz Save, Drine i Dunava, saopstila je danas Elektroprivreda Srbije. Kako se ističe, već od prvog nailaska većih količina voda, po ustaljenim procedurama, ispražnjene su akumulacije do Golupca i između te dve elektrane na Dunavu.
18:23 - SVETSKA BANKA - Ministar privrede Dušan Vujović i ministar finansija Lazar Krstić razgovarali su danas sapredstavnicima Svetske banke o načinima na koje ta finansijska institucija može da pomogne Srbiji u obnovi zemlje nakon poplava. Na sastanku je dogovoreno da se ubrza realizacija postojećih zajmova za infrastrukturu i železnicu koji su već odobreni, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.
18:20 - POMOĆ - Konvoj pomoći žrtvama poplava u Srbiji krenuo je danas iz Državnog logističkog centra za zaštitu i spasavanje u Rojama kod Ljubljane.
17:03 - KRALJEVO - Skupština grada Kraljeva donela je danas odluku da ukine Fond stambene solidarne izgradnje, koji raspolaže sa 60 miliona dinara, i da ta sredstva hitno budu prebačena u Fond za sanaciju štete od poplava na području Kraljeva.
17:00 - POMOĆ - Ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi isporučio je danas drugi deo pomoći Srbiji nakon nezapamćenih vremenskih nepogoda koje su je pogodile, saopšteno je iz izraelske ambasade. Pomoć države Izrael u vidu generatora, reflektora, dizel pumpi za vodu i industrijskih kalorifera za sušenje isporučena je magacinu Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije u Beogradu, dodaje se u saopštenju.
16:57 - KRAGUJEVAC - Iz Južnomoravske regije Češke Republike danas su u Kragujevac stigli stručnjaci i vozila s medicinskom opremom i opremom za sanaciju terena od posledica poplava na području Šumadije. Informativna služba Grada Kragujevca saopštila je da će narednih dana ekipa od pet tehničara dezinfikovati vodu u bunarima, poslovnim i stambenim objektima, dok će četiri lekara pomagati u hitnim slučajevima i hroničnim bolesnicima.
16:55 - ŽELEZNICA - Međunarodni putnički saobraćaj sa Grčkom i Bugarskom, na celoj trasi od Beograda do Soluna i Sofije, biće večeras ponovo uspostavljen, najavilo je preduzeće Železnica Srbije. Kako se navodi u saopstenju, od sutra će biti uspstavljen i međunarodni putnički saobraćajz Beograda za Crnu Goru i Makedoniju.
16:40 -UPOZORENJE - Fitosanitarna inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije upozorila je poljoprivredne proizvođače koji se vraćaju na svoja imanja sa kojih se voda povlači da ne ubiru usjeve poljoprivrednih kultura i ne koriste ih za ishranu. Prema preporuci Instituta za javno zdravlje, sve poljoprivredne kulture koje su bile u kontaktu sa vodom iz poplavnog talasa - zasade, kao i proizvode uskladištene u ambarima, ne treba koristiti za ishranu, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.
16:30 - UTVRĐIVANJE ŠTETE - Komisija za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda, kojom predsedava potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, uputila je zahtev svim lokalnim samoupravama da dostave preliminarne izveštaje o procenjenoj šteti od poplava.
15:32 - OBRENOVAC - Ulazak u Obrenovac od jutros je zabranjen svima, osim stručnim ekipama koje treba da vrše asanaciju terena. Novinarske ekipe su zaustavljene na policijskom punktu i čekaju da im se odobri ulazak u poplavljeni grad.
14: 30 - BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da se vrh poplavnog talasa u Beogradu očekuje u petak, kad će vodostaj na Savi i Dunavu biti najviši. "Vrh talasa očekuje se do petka i ako to prođe, možemo reći da smo uspešno završili odbranu Beograda, postavljenu na 12 kilometara savskog priobalja", rekao je Mali. Prema njegovim rečima, vodostaj na Savi je dva metare ispdo nivoa ugroženosti, odnosno iznosi 572 santimetra, a do petka se očekuje da bude 652, dok je nivo Dunava 610 santimetara, a procena je da će u petak biti 690.
13:29 - Železnice Srbije procenjuju da je šteta koju će to preduzeće pretrpeti od poplava procenjena na oko šesti do sedam miliona evra, rekao je direktor tog preduzeća Dragoljub Simonović. On je dodao da štete još ne mogu tačno da se procene jer će krenuti i klizišta, koja su sada samo površinska, a očekuje se da budu mnogo dublja i opasnija, a to sve još više otežava i početak rekonstrukcije.
13:22 - Pomoćnica gradonačelnika Beograda, Irena Vujović izjavila je da je u prihvatnim centrima u Beogradu 4.971 osoba iz poplavljenih područja i pozvala građane da poklone sredstva za higijenu - a pre svega češljeve, pribor za nokte i
brijače. U Beogradskoj areni je 466 ljudi, a i dalje stižu. Trijažu je prošlo 14.600 ljudi, a sada se traže da se prijave i oni koji su kod rođaka i prijatelja, da bi dobili pomoć. "Građani koji žele da pomognu treba da donesu suvu i konzerviranu hranu, sredstva za higijenu. Između ostalog, potrebni su češljevi, pribor za nokte, brijači za jednokratnu upotrebu. Ove artikle treba doneti u Centralni magacin Beogradskog sajma", rekla je Irena Vujović. 
12:12 - Četiri autobusa sa više od 200 omladinaca i drugih dobrovoljaca krenula su danas iz Beograda za Obrenovac u organizaciji Ministarstva omladine i sporta, kako bi pomogli tamošnjem kriznom štabu. Za Obrenovac je otišao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
12:08 – MALI ZVORNIK - Na području opštine Mali Zvornik poplava popušta, ali raste ugroženost od klizišta, saopštio je danas Opštinski štab za vanredne situacije. Registrovano je 60 klizišta, od kojih je najkritičnije kod starog mosta koji Mali Zvornik povezuje s centrom Zvornika, na drugoj obali Drine. Klizište je dugačko i široko po 800 metara i procenjeno da sadrži 50.000 kubnih metara zemlje i strenja. Brdo se još od petka odranja na magistralni put Loznica–Ljubovija i survava u Drinu.
11:53 - SPALJIVANJE LEŠEVA ŽIVOTINJA - Vlada Srbije donela je odluku da, zbog vanredne situacije izazvane poplavama u Bosni i Hercegovini, odobri da se leševi životinja iz BIH spaljuju u Srbiji. "To što neko misli da ne poštoje granice za stočne bolesti, to su gluposti. Mi hteli, ne hteli, moralo da pomognemo", rekao je premijer Aleksandar Vučić na sednici Vlade.
11:47 - Radnici EPS-a uvek spremni da urade sve kako bi sačuvali elektroenergetski sistem. Oko 60 zaposlenih Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" i privrednog društva "EPS Snabdevanje" otišli su rano jutros u TENT kako bi pomogli kolegama i ostalim angažovanim snagama u odbrani TENT-a od poplave.
11:45 - TRI DANA ŽALOSTI - Vlada Srbije danas je povodom stradanja građana u poplavama proglasila trodnevnu žalost. Žalost će biti 21, 22. i 23. maja.
11:35 - Ministar finansija Srbije Lazar Krstić je najavio da će rebalansom ovogodišnjem državnog budžeta biti opredeljeno dovoljno novca za sanaciju štete od poplava.
11:34 - Predsednik Nove demokratske stranke, Boris Tadić, uputio je danas apel da Srbiji hitno pomogne Progresivna alijansa, organizacija levičarski orijentisanih partija iz celog sveta.
11:32 - Skupština Srbije odala je danas minutom ćutanja poštu žrtavama poplava u Srbiji. Na početku rada, predsednica Skupštine Maja Gojković zahvalila je pripadnicima Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svim dobrovoljcima koji pružaju pomoć u otklanjanju posledica
poplava u Srbiji.
11:31 - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Obrenovcu i drugim mestima situacija bolja, ali da opasnost postoji od takozvanih "leđnih voda". Vučić je na sednici Vlade Srbije rekao da su preduzete sve mere da se zaštiti Tent A i da je napravljeno "pravo ostrvo" oko termoelektrane u Obrenovcu, u nastojanju da se ona zaštiti po svaku cenu.
11:28 - APEL - Hraniteljskim porodicama iz Obrenovca hitno je potrebna pomoć u odeći, hrani, sredstvima za higijenu, izjavila je danas direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje iz Beograda Dobrila Grujić. Ona je rekla agenciji Beta da je reč o 52 hraniteljske porodice u kojima je smešteno 84 dece. Dobrila Grujić rekla je da su hraniteljske porodice uglavnom smeštene kod rođaka, kao i da je šest porodica smešteno u Zvečanskoj. Svi koji žele da pomognu mogu da se jave u Centar na telefon 011/2421-191, a kontak osoba je Ivana Lišanin.
11:33 SREMSKA MITROVICA - Vodostaj reke Save kod Sremske Mitrovice opada i danas iznosi 791 santimetar, ali voda "iz zaleđa", koja dolazi iz Hrvatske, i dalje ugrožava naselja uz granicu, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.
11:20 - TELENOR - Kompanija Telenor Srbija i Telenor Grupa uplatile su po 10 miliona dinara na račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima u poplavama.
11:19 - MRTVI - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Obrenovcu za sada nađeno 14 mrtvih. Pretpostavlja se da je polovina tog broja stradala zbog poplave, a polovina umrla prirodnom smrću, što će biti provereno obdukcijom.
11:11 - Italijanska konsultantska agencija Italintermedia, sa sedištem u Beogradu, pozvala je Italijane koji žive i rade u Srbiji da pomognu srpskom narodu. Kroz akciju "Italijani u Srbiji za Srbiju" apelovano je na sve Italijane, posebno na kompanije koje rade u Srbiji, da doniraju novac ili svoje proizvode kako bi se ublažile posledice poplava.
11:10 - PEĆINCI - Opština Pećinci pojačala je akciju postavljanja vreća s peskom kako bi održala 15 kilometara odbrambenog bedema duž obale reke Save kod naselja Kupinovo i puta Obrež-Kupinovo, a stanje je za sada stabilno. Opština je obezbedila više od 200 šlepera peska i redovno se dopremaju nove količine. Do sada je napunjeno više od 100.000 džakova, dok stotine dobrovoljaca i radnika komunalnih preduzeća i lokalne samouprave rade bez prestanka na zaštiti od poplave.
11:02 - Opštine Višegrad, Rogatica, Rudo, Čajniče i Foča uputiće zajedničku humanitarnu pomoć ugroženom stanovništvu opštine Obrenovac u Srbiji, odlučeno je na sastanku načelnika ovih lokalnih zajednica, koji je održan u Višegradu.
11:01 - ŠABAC - Nivo reke Save kod Šapca i dalje opada, a njen vodostaj jutros je 628 santimetara, što je skoro 40 santimetara manje od rekorda zabeleženog prošlog vikenda. U kriznom štabu Šapca navode da tokom noći na bedemima nije bilo problema, ali da opasnost za grad još nije prošla. Šef odbrane grada, general Nebojša Diković, naredio je u ponedeljak evakuaciju stanovnika iz 11 sela uzvodno i nizvodno od Šapca jer su raskvašeni nasipi i bedemi od džakova s peskom.
10:52 - Normalizovan je saobraćaj na putu Mitrovica-Bogatić, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije". Saobraćaj je bio prekinut zbog vode na tom putu.
10:32 - Skupština Srbija iz svog budžeta izdvojiće 100 miliona dinara kao pomoć područjima ugroženim poplavama, najavila je predsednica parlamenta Maja Gojković. "To su sredstva kojima je trebalo da bude sanirana fasada zgrade Doma Narodne skupštine i krov koji prokišanjava, ali smatramo da to sada nije prioritet", kazala je ona.
10:21 - BAJINA BAŠTA - U opštini Bajina Bašta bez krova nad glavom je oko 500 porodica, ali se broj iz časa u čas povećava jer se nakon vodene stihije povećava broj odrona koji nose čitava brda.
09:57 - Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je da je do sada uplaćeno više od 1,5 miliona evra na devizni račun Vlade Srbije za pomoć u poplavama. On je dodao da je na dinarski račun uplaćeno 451 milion dinara (oko četiri miliona evra).
09:38 - Zbog očekivanog porasta nivoa Dunava gradski Štab za vanredne situacije pozvao je stanovnike ribarskih naselja Orešac i Metalor da prate vodostaj Dunava i da na vreme evakuišu i obezbede imovinu.
09:25 - SAD su izrazile spremnost da pomognu vlastima i ljudima u poplavljenim područjima u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, navodi se u saopštenju portparolke Stejt departmenta Džen Psaki. SAD izražavaju saučešće porodicama stradalih u poplavama i biće uz narod BiH, Srbije i Hrvatske kada započnu obnovu.
09:22 - Povodom 20. maja, Dana kućnih ljubimaca, udruženi predstavnici ljubitelja životinja: Feniks, Nada za životinje - Riska i Link Plus posetili su evakuisane Obrenovčane i njihove ljubimce smeštene na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, na Košutnjaku (novi DIF).
09:04 - Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG), upućeni u Srbiju radi pomoći u područjima ugroženim poplavama, i narednih dana će nastaviti angažovanje u skladu sa procenom kriznog štaba opštine Obrenovac.
09:00 - Više od 220 obučenih spasilaca iz zemalja Evropske unije raspoređeno je na poplavljenim područjima u Srbiji, saopštio je Info Centar EU u Beogradu.
08:25 - Humanitarna pomoć i najpotrebnija oprema koja će pomoći u spasavanju života i saniranju posledica poplavom ugroženih područija stiže u Srbiju iz svih delova sveta, saopštilo je jutros Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Evakuacija i dostava hrane i vode i dalje su u toku. Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova prevezla je više od tonu i po hrane, dostavila lekove i evakuisala stanovništvo iz Zabrežja.

Evo kako pomoći ugroženima u poplavama

Pripadnici Vojske Srbije evakuisali su 1.251 osobu s teritorije Obrenovca, od toga 71 vazdušnim putem. Ni jedan objekat kopova i elektrana u Termoelektrani Kostolac i "TEKO B Drmno" nije poplavljen. Vodostaj Mlave je u blagom opadanju.

Obavlja se prepumpavanje vode sa tri velike pumpe iz elektraninog postrojenja. Razlivenu vodu u glavno utvđeno korito reke, takođe u okolini elektrane "TEKO B Drmno" prepumpavaju pumpe koje su stigle kao pomoć Francuske i Češke.

MUP dostavlja pomoć gradovima

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je u ponedeljak dostavilo je pomoć u hrani, vodi, sredstvima za higijeni i odeći Čačaku, Užicu, Požarevacu, Loznici, Šapcu, Smederevu, Jagodini, Valjevu, Grockoj, Obrenovcu, Koceljevi, Krupnju, Lazarevcu, Vladimircima, Smederevskoj Palanci, Malom Zvorniku, Ćupriji, Paraćinu, Žagubici, Trsteniku, Ubu, Lajkovacu, Bogatiću, Surčinu, Svilajncu, Boru, Mionici, Ljuboviji, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Pećincima, Lajkovcu, Osečini, Ljigu - piše na kraju saopštenja.

Ojačavaju se postojeći i izgrađuju novi zaštitni nasipi koji imaju svrhu da vode preusmere dalje od kopova i elektrana "Drmno". Na predlog komandanta Republičkog štaba za vanredne situacije, na području Sremske Mitrovice preventivno su evakusani meštani iz Višnjićeva i Morovića u prihvatni centar u Rumi.

Odbrambeni nasipa u reonu Čevrntija, Drenovac, Silos za sada je stabilno.

U toku je preventivna, delimična evakuacija iz delova naselja Drenovac, Banovići, Ševarice, Pričinović, Majur, Mišar, Orašac, Mrđenovac i Miokus. U Kolubarskom okrugu ugroženo je 1.250 domaćinstava sa više od 3.500 ljudi. Do danas je evakuisano 6.500 osoba. Na teritoriji Srbije ugrožena su 1.763 objekta, a poplavljeno je 2.260.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.05.2014. 09:22
Jutros slusam picoustog koji kaze da je u Obrenovcu 13 ljudi izgubilo zivot.Pitam se ko je lud ovde...pa samo slusajuci i citajuci izjave izbeglih ljudi kojima su stradali clanovi porodica se dolazi do cifre preko 70..kako ga nije sramota da laze ljude u oci....ako je slep nije gluv...sto ne ode u posetu evakuisanim obrenovcanima koje je 16 maja pozvao da ostanu u kucama umesto da ih napuste.Bilo bi veoma zanimljivo cuti misljenje tih ljudi o svemu tome.Mislim da bi se proveo gore nego onaj kriminalac selakovic u Krupnju...jedini nacin da ih poseti je da sve one koji su izgubili nekog svog premesti na neku drugu lokaciju..da mu ne smetaju dok laze..Od njega se svasta ocekivati moze....
Utorak 20.05.2014. 10:38
POMOZITE KOLIKO MOZETE....u video linku ispod su adrese za dijasporu gde se mogu odneti stvari, hrana....obavestite sto vise ljudi koje znate da se pridruze... https://www.youtube.com/watch?v=aTvECQfh_XU
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online