Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 02.05.2014.
06:40
D. N. Petrović - Vesti A

Velika Albanija već stvorena!

Da se Albanci sa celog Balkana odavno ozbiljno spremaju za ujedinjenje i stvaranje velike Albanije i da je procesu ujedinjenja uzeo maha potvrdio je nedavno i Iljir Hodža, sin Envera Hodže (diktatora koji je čvrstom rukom vladao izolovanom Albanijom od 1944. sve do smrti 1985. godine) izjavom da do ujedinjenja Kosova i Albanije neizbežno mora doći i da će se to dogoditi uskoro.

Neće zastavu Kosova: Albanci se kunu u znamenja sa crnim dvoglavim orlom
 

- Moj otac imao je razrađen plan za rat na Kosovu, bio je spreman za reagovanje u svakoj situaciji, sećam se njegove poruke Beogradu: "Ne igrajte se vatrom, jer možete se opeći." Ali, nije reagovao tokom demonstracija 1981. godine u Prištini i intervencije srpske policije jer je bio na odmoru i kasno je obavešten. Nekim krugovima bilo je u interesu da ga drže dalje od događanja na Kosovu - rekao je Hodža uz poziv braći sa Kosova i Albanije da što pre ostvare težnje njegovog oca i svih Albanaca.

Podsetimo, na nedavno održanoj zajedničkoj sednici vlada Albanije i Kosova u Kukešu, na mestu zloglasne Žute kuće, povodom obeležavanja 15-godišnjice od "agresije Srbije na Kosovo" zatraženo je da se što pre ukinu carine između dve bratske države, a zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli predložio je i ukidanje granice između

Ujedinjenje školstva

Ministri prosvete Kosova i Albanije Lindita Nikole i Ram Buja dogovorili su se da od iduće školske godine ujedine nastavne planove, programe u udžbenike naglasivši da više nema razloga da đaci u Prištini i Tirani uče iz različitih knjiga.

Albanije i Kosova.


- Ne može biti granica između naše dve zemlje, posebno u ekonomskoj saradnji koja će dovesti do nacionalnog jedinstva naše dve države. Ekonomska saradnja podiže našu svest, poboljšava naš standard i time se ide ka stvaranju nacionalne zajednice koja će se uskoro desiti - poručio je na toj sednici Pacoli zatraživši da se preduzme inicijativa za usklađivanje cena, dodavši da su slobodne zone u Prizrenu i Đakovici stvorene da služe ne samo Kosovu već i severnoj Albaniji, a samim tim i trgovini dve države.


Granice između Kosova i Albanije praktično više i nema, iz Albanije na Kosovo ulazi ko hoće i kako hoće, albanska obaveštajna služba i pripadnici albanske policije i Vojske špartaju po Kosovu kao po svojoj državi, imamo informacije da su neki pripadnici albanskih tajnih službi dolazili do Jarinja i Brnjaka, za to vreme naši političari slave Briselski sporazum i traže načine kako da i sever Kosova potpuno otkače od Srbije.

Ukidanjem ministarstva za Kosovo i Metohiju i smanjenjem ingerencija i značaja Kancelarije za KiM, koja će postojati samo simbolično, Beograd nas potpuno predaje u ruke Hašima Tačija, odnosno u sastav velike Albanije - kaže Srbin iz Kosovske Mitrovice koji prati bezbednosne (ne)prilike na severu Kosova i Metohije gde je trenutno haotično, jer privremene vlasti postoje samo na papiru, nove nisu zaživele, a od Zajednice srpskih opština još nema ništa.

Sever pripojiti Srbiji

- Umesto da spremni dočekamo ujedinjenje Kosova i Albanije, koje više niko ne krije, i da nam to bude alibi za pripajanje severa Kosova Srbiji, koje niko ne bi mogao da spreči, mnogo Srba, bojeći se za budućnost svoje dece, tiho napušta Kosovsku Mitrovicu, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, a da iz Beograda niko i ne pokušava da ih ohrabri, zaustavi i organizuje za otpor Velikoj Albaniji - upozorava Zlatibor Đorđević, predsednik Udruženja "Stara Srbija" na severu Kosova.

 

 

POVEZANE VESTI

Petak 02.05.2014. 11:11
Nema ništa od Velike Kavkazoidije (tzv."Velika Albanija" na Helmskom poluostrvu (tzv. "Balkanu") u Evropi). Ako do toga dođe, to će trajati koliko i ona Velika Kavkazoidija 1941-1944. VJEŠTAČKA TVOREVINA! Sve što je neprirodno nema dug život. Kavkazoidi, najebaćete jednoga dana.
Petak 02.05.2014. 14:12
Сила Бога не моли а Бог силу не воли! Што су силом узели, изгубиће га још брже!
Petak 02.05.2014. 15:32
Велика албанија већ постоји , не треба се обазирати на формалности тзв.еђународног права, већ на ''пут дроге'', Афганистан-Турска- Косово,све под америчком контролом,..а ти Албанци, Арбанаси ,Шиптари, Арнути, итд. како се већ зову и како их зову нек се одлуче какво им је име,па им желим да онај амерички -нато ''осиромашени'' пријатељски нуклеарац нема такав вјек трајања. А наши властодршци, јадна нам мајка, нити знају нит ће знати да буду државници,а биће како каже Хегел, цик -цак, и бум, оде шта си украо итд.итд-.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online