Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 08.03.2014.
12:05
S. Đ. A

Mesto zločina nije za pevanje

U Krnjaku, na Kordunu, uoči "spektakularnog koncerta" Lepe Brene, kako ga najavljuju organizatori, ništa se spektakularno ne događa. Možda samo u jedinoj kafani u tom opštinskom mestu tek malo veća gužva od uobičajene. Za šankom stalni gosti, a za stolovima policajci i organizatori obezbeđenja koncerta utvrđuju detalje. Meštani Srbi tvrde da o bezbednosti popularne pevačice brine ekipa Mihajla Hrastova, osuđenog za ratni zločin.

Ti gde će Brena pevati mesto je za sveće i parastos, kažu preostali Srbi
 

I kad čovek baci oko na raskvašenu livadu koju lokalni fudbalski klub koristi za svoje igralište, a gde dvojica radnika završavaju šator gde će koncert biti održan, s prilično izvesnosti može se proceniti da će to pre biti valjanje po blatu, za Brenu figurativno, a za publiku stvarno.
 

Prikladnije sveće i parastosi


"Doživeli smo da nam se u Krnjaku podsmeva ubica Mihajlo Hrastov, da on i njegovi brinu za bezbednost Lepe Brene. Ovde je neukusno pevati, ovde su prikladne samo sveće i parastosi. Brena nije izabrala najbolje mesto za svoj povratak u Hrvatsku, da peva pored porušenih i spaljenih srpskih kuća, pustih sela", rekao je meštanin Petar Kunić.

Brenu su, iako uoči koncerta organizatori to kriju kao zmija noge, karlovački branitelji izmestili iz Karlovca u dvadesetak kilometara udaljeni Krnjak. Reporteru "Vesti" meštani su rekli da su poslednjih dana redovni posetioci lokalne birtije u Krnjaku i hrvatski ratni veterani iz Karlovca, predvođeni Mihajlom Hrastovim, koji je prošle godine osuđen na sramotno nisku kaznu za svirepu egzekuciju trinaestorice Srba, žitelja Krnjaka na Koranskom mostu u Karlovcu u jesen 1991. godine.


Dugo će Krnjačani prepričavati kako je Hrastov pozvao piće "celoj kafani", a za šankom se zatekao i Nebojša Jasnić, jedan od retkih koji se skokom s mosta spasao od noža Mihajla Hrastova. Naravno, Jasnić je sa gađenjem odbio piće svog dželata. Posetili smo ga u njegovoj kući, najbližoj Breninom šatoru, da nam iz prve ruke ispriča kakav je to susret bio.

Spasao se koljača skokom sa mosta: Nebojša Jasnić
 


"Bio sam za šankom, a za stolovima su sedeli meni nepoznati ljudi. Za jednim stolom sedeli su dvojica koji su stalno pogledavali prema meni. U jednom trenutku konobarica mi otvara pivo koje nisam naručio. Upitao sam je da li to kuća časti, a ona mi pokaže prema stolu za kojim su sedeli ti ljudi, i ja prepoznnam Hrastova. Vratio sam pivo i potpuno sluđen izišao napolje", prepričava Nebojša svoj bliski susret sa čovekom koji mu je brutalno poklao komšije, a sada mu se u rodnom Krnjaku cinično smeje u lice i hoće da mu plati pivo.

Znao je, kaže Nebojša, ko sam jer smo se sretali na suđenju.


"Celi Kordun i Karlovac znaju šta je on uradio, ali sud to nije hteo da čuje. To je Hrvatska. Ja sam na suđenju bio ućutkan, provocirali su me i sudija, tužilac, njegovi advokati, bilo je nemoguće reći istinu", tvrdi Jasnić, prisećajući se kako su Srbi na prevaru razoružani na tom fatalnom mostu.


"Polegli su nas kao sardine na mostu i počeli da nas kundače. Do mene su ležali Stipić i zastavnik Babić koji ih je upozorio da to ne smeju raditi zarobljenicima. Tada je kao zver nastupio Hrastov. Sa isukanim nožem krene na Babića i Stipića. U dva poteza ih je preklao, a ja sam u tom času skočio preko ograde mosta i uspeo pobeći", ispričao je "Vestima" Nebojša Jasnić.

Fudbalski teren pripremaju za Brenu
 


Brenu ne zanima politika


Iz PR službe Lepe Brene "Vestima" je rečeno da nemaju namere da se bave stanjem uoči koncerta u Krnjaku, da pevačica "ide da zabavlja narod" i da Brenu "nikada nije zanimala politika". Kažu da ne znaju, niti žele da komentarišu ko se nalazi u obezbeđenju pevačice tokom boravka u Hrvatskoj.
 

"I da znamo, ne bismo komentarisali. Lepa Brena ide da peva i da zabavlja svoju publiku, ona se ne bavi organizacijom koncerta. Trg u Krnjaku će dobiti ime po Breni, mislimo da je to lep gest. Nema potrebe da je bilo ko stavlja u negativan kontekst, ona bi se naljutila da pročita takav tekst o sebi", rekli su "Vestima" u PR službi popularne pevačice.

POVEZANE VESTI

Subota 08.03.2014. 12:12
Balijanderka brena nema ni stida ni obraza da tu peva.zatrovala nam nasu Srbsku narodnu muziku i jos peva ustasama na mestu gde su klali Srbe.
Subota 08.03.2014. 14:10
ustase ko ustase !!! Karlobag-Karlovac-Virovitica je skromna opcija!
Subota 08.03.2014. 12:15
Жица, жица.....ла,ла,ла....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online