Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 07.12.2013.
12:01
D. Dekić - Vesti A

Vučić čisti Tomine kadrove?

Iako se, narodski rečeno, pravi Toša, tvrdeći da nikad nije čuo za takozvane kiparske pare, vicepremijer Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić ipak je reagovao na optužbe izrečene prekjuče na račun njegovih savetnika. On misli da se iza toga kriju "besmisleni i glupi napadi" na njega, kako je ocenio uoči hitno zakazane sednice Predsedništva Srpske napredne stranke. Napomenuo je ipak kako mu je drago što niko njega nije pomenuo u čitavoj priči.

A gledali su "u istom pravcu": Nikolić (levo) i Vučić
 

Optužbe Antikorupcijske lige Balkana dovele su do velikog komešanja u SNS-u, a od Vučića se čulo da bi pozadina svega toga mogli biti srpski tajkuni kojima zbog malverzacija preti robija, pa su rešili da ga napadaju sa svih strana.


Lider SNS, koji je jučerašnji dan počeo velikom akcijom hapšenja narko-dilera, tvrdi da ga ujedinjenje tajkuna i političara protiv njega, ne brine. Ne krije da su mogući izbori unutar stranke, kao i da će na tapetu biti i direktori javnih preduzeća i partijski funkcioneri na lokalu.


U redovima SNS se spekuliše da će krenuti čistka stranačkih funkcionera -tajkunskih krtica, a da je moguća i marginalizacija partijskih kadrova lojalnih bivšem lideru SNS i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.


Sednica partijskog vrha je posledica velikog udara na Vučića koji je kulminirao

Milioni za kampanju

Da li mislite da će Mišković i ostali tajkuni, koji su u procesu suđenja ili završetka istrage, da mirno i skrštenih ruku čekaju kraj suđenja ili će nešto da preduzmu? Mislim da će ubaciti milione i milione evra u izbornoj kampanji protiv SNS-a i mene - kazao je Vučić.

optužbama nevladine organizacije Antikorupcijska liga Balkana na račun Mlađana Dinkića i trojice inostranih Vučićevih savetnika. Da i u obraćanju te NVO javnosti ima i političke kopče ukazuje činjenica da je njen nastup najavio lično savetnik predsednika države Oliver Antić. Isti onaj koji je sa članom Predsedništva SNS-a Vladimirom Cvijanom krajem oktobra označen kao čovek najbogatijeg Srbina Miroslava Miškovića.


Međutim, u svemu se mogu prepoznati i prsti odbeglog biznismena Bogoljuba Karića jer su najteže optužbe Antikorupcijske lige na račun Vučićevih savetnika upravo one za malverzacije u Mobtelu, nekada u vlasništvu porodice Karić. Ne treba zaboraviti da je sve krenulo od višednevnog međusobnog optuživanja za privatizaciju Vršačkih vinograda Nikolića i Dinkića i da im je pečat dao hrvatski novinar iz pomenute Lige Domagoj Margetić koji tvrdi da mu je podršku za rasvetljavanje malverzacija Vučićevih savetnika u Mobtelu dao lično predsednik Srbije. Neki mediji pišu i da je Nikolić Margetiću dao obezbeđenje dok se nalazi u Beogradu. Međutim, o Nikolićevoj ulozi u čitavom zamešateljstvu, u SNS-u ćute.


Potpredsednica SNS i ministarka energetike Zorana Mihajlović je komentarišući napade iz Nikolićevog kabineta na Vučića, istakla da bez obzira na to odakle napadi dolaze, u SNS nema mesta za one koji sarađuju sa kriminalcima.

Neće da trpe napade

Zorana Mihajlović je rekla da će naprednjaci razgovarati o "raznim vrstama" napada na lidera Aleksandra Vučića.
- Nema razloga da SNS bilo šta trpi, niti unutar same stranke, niti van nje i nema razloga da trpi da se radi protiv njenih interesa - rekla je Mihajlovićeva, ukazujući na moguće unutarstranačke izbore.

POVEZANE VESTI

Subota 07.12.2013. 12:07
Хрватска ce придружила ЕУ 1. јула 2013. Међугодишња поређење јул 2012 BC јул 2013 (први месец њиховог чланства у ЕУ): пилетина јаја - раст увоза од 524% свеже свињско месо - раст увоза од 300% Свињско месо - непорцованo - повећање увоза од 1600% свеже говедине - повећање увоза за 40% месне прерађевине - Повећање увоза за 17% свеже млеко - раст увоза од 175% Млеко у праху - повећање увоза за 2267% - да - 2267% путер - раст увоза од 127% сир - повећање увоза за 50%. јул 2013 вс јул 2012 - укупан извоз y EU смањен за 48%
Subota 07.12.2013. 13:08
Вучко му ту дође као средство за на чишћење? Треба бити опрезан јер ако се са чишћењем претера наступи велико срањ... (опсс!)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online