Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 03.11.2013.
09:03 >> 23:22h
Beta A

Iz minuta u minut: Izbori na Kosovu

U nedelju 3. novembra održavaju se lokalni izbori na Kosovu. Pred glasačima će se naći dva glasačka listića, jedan s kandidatima za gradonačelnike i drugi za odbornike. Pored glasača kojima je rečeno da su na spisku, a ustvari ih tamo nema, oglasila se Kosmisija za monitoring koja tvrdi da Priština nije poštovala dogovore iz Brisela. OEBS tvrdi da nema nepravilnosti za sad, dok je koordinator Kancelarije za Kosovo u Kraljevo Aleksandar Erac istakao da Kosovska policija čini sve kako bi sabotirala izlazak Srba na izborima.

Glasanje na kosovskim izborima počelo je jutros u sedam časova

23.21 UNMIK osudio incidente na severu KiM
Napadi na biračka mesta u severnom Kosovu na današnjim lokalnim izborima zaista su za žaljenje i biće potrebna sveobuhvatna istraga da bi se utvrdilo kako su se dogodili i kako bi počinioci odgovarali, ocenio je šef UNMIK Farid Zarif. On je ocenio da je cilj incidenata da naruše izborni proces i spreče građane da ostvare svoje pravo na glasanje, dodavši da "ovi destruktivni akti huliganizma nemaju mesta u civilizovanim i demokratskim društvima i njihovi počinioci moraju najhitnije biti izvedeni pred lice pravde".

 

23.18 Stojanović izabran za gradonačelnika Gračanice
Kandidat liste Srpska za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović je, prema nezvaničnim informacijama, pobedio u prvom krugu, izjavio je danas predstavnik te liste Vladeta Kostić.

 

23.04 Rikalo: Izbori neregularno prekinuti u četiri opštine
Član Centralne izborne komisije (CIK) Nenad Rikalo izjavio je danas da su lokalni izbori izbori u četiri opštine severnog Kosova neregularno prekinuti, jer su predstavnici OEBS-a "panično napustili biračka mesta" posle
incidenata u Kosovskoj Mitrovici.

"Komisija nije donela odluku zbog dešavanja u četiri severne opštine, ceo izborni materijal je uz pratnju Euleksa pokupljen i odnet u Centar za prebrojavanje glasova, gde će sutra komisija i posmatrači utvrditi u kakvom je stanju i da li je moguće prebrojati ga ili će komisija utvrditi šta će dalje", rekao je Rikalo televiziji Most.

 

22.42 Opozicioni DSK vodi u Prištini, Peći i Gnjilanu
Koalicija nevladinih organizacija Demokratija na delu koja prati glasanje na lokalnim kosovskim izborima objavila je večeras da opozicioni Demokratski savez Kosova vodi u Prištini, Peći i Gnjilanu.

Prema do sada prebrojanim glasovima u Prištini vodi dosadašnji gradonačelnik i lider DSK Isa Mustafa sa 43,6 odsto glasova, na drugom mestu je kandidat pokreta Samoopredeljenje Špend Ahmeti sa 31 odsto glasova, što znači da će ta dva kandidata biti u drugom krugu glasanja. Ako budu potvrđeni ti rezultati, u drugi krug neće ući kandidat vladajuće Demokratske partije Kosova Agim Čeku.

22.39 Lista Srpska proglasila je večeras pobedu u svih šest srpskih opština južno od Ibra u kojima je učestvovala na kosovskim lokalnim izborima i pristalice te liste u Gračanici slave pobedu.

 

22.21 Jahjaga: Izbori, osim na severu, održani u mirnoj atmosferi

Predsednica samoproklamovanog Kosova Atifete Jahjaga ocenila je večeras da su lokalni izbori danas generalno održani u mirnoj i prihvatljivoj atmosferi i uz zadovoljavajuće učešće građana u najvećem delu zemlje, ako se izuzmu ekscesi na
severu.

"Predsednica Jahjaga čestita građanima Republike Kosovo na učešću
na opštinskim izborima i na njihovom demokratskom odgovornom i
slobodnom toku", navodi se u izjavi Jahjage dostavljenoj medijima.

 

21.55 Izlaznost birača na nivou Kosova i Metohije na današnjim lokalnim izborima iznosi 45,79 odsto ili 814.780 građana sa pravom glasa, rekla je predsednik Centralne izborne komisije Valjdete Daka, iznoseći preliminarne podatke.

 

21.44 Kosovski ministar: Izbori su uspeh, gradimo državu
Ministar samoproklamovanog Kosova Enver Hodžaj napisao je večeras da su današnji izbori na Kosovu veliki uspeh, uprkos izazovima na severu gde Srbi čine većinu stanovništva.
"Uprkos izazovima na severu Kosova lokalni izbori su bili inkluzivni i istorijski. Ovo je uspeh i za demokratiju i za izgradnju države", napisao je Hodžaj na Tviteru.

21.43 Ombudsman: Veliki pritisci na glasače na Kosovu

Zaštitnik građana Srbije Saša Janković ocenio je večeras da su glasači na kosovskim lokalnim izborima bili izloženi pritiscima sa svih strana. "Zbog pritisaka na glasače sa svih strana, izbori na Kosovu bi mogli da budu najneslobodniji skoro viđeni izbori u Evropi", napisao je Janković na Tviteru.

 

21.30 Eksplozivna naprava pronađena je večeras u blizini Tehničke škole u severnom delu Kosovske Mitrovice, a policajci su zatvorili Ulicu Lole Ribara dok je specijalni tim Kfora ne deaktivira.

21.22 Ministar u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je večeras da će se država Srbija "obračunati u skladu sa zakonom" sa svojim državljanima odgovornim za incidente tokom glasanja u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

 

21.01 U diplomatskim krugovima već su se pronele glasine o novim izborima na severu Kosova i Metohije, ekskluzivno saznaju ''Vesti''.

20.42 SKS: U Gračanici glasalo oko 11.000 birača
Šef izbornog štaba Saveza kosovskih Srba (SKS) Igor Aritonović rekao je večeras da je prema njihovoj proceni u opštini Gračanica glasalo oko 11.000 birača od 19.200 upisanih birača.

Aritonović je kazao za agenciju Beta da cifra od 19.200 birača nije realna i da "svi znaju da u toj opštini ima manje stanovnika od birača". Šef izbornog štaba je kazao da je "impozantna izlaznost ostala u senci privođenja aktivista SKS u kosovsku policiju".

 

20.22 Prijave protiv 24 osobe zbog ometanja izbora na Kosovu

Državni tužilac u Državnom tužilaštvu samoproklamovanog Kosova za izborni proces Ljaura Pulja izjavila je večeras da je tokom dana u tužilaštvima Kosova otvoreno 14 predmeta kojima su obuhvaćene 24 osobe za koje se sumnja da su izvršili krivična dela protiv slobode glasanja. Ljaura Pulja je rekla da je 21 osoba zadržana u policiji.

20.05 Krstimir Pantić, kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, rekao je večeras da ima informacije da je Centralna izborna komisija poništila izbore u severnoj Mitrovici.

 

19.32 Zatvorena glasačka mesta na lokalnim kosovskim izborima
Većina glasačkih mesta na Kosovu zatvorena je večeras u 19.00, a ostala su otvorena samo ona glasačka mesta na kojima još ima glasača. Iz CIK Kosova nisu mogli da potvrde tačan broj centara koji će još ostati otvorena. TV Klan Kosova je u direktnom uključenju javio da je u Gnjilanu počelo slavlje, a da su na ulicama i simpatizeri vladajuće Demokratske partije i opozicionog Demokratskog saveza Kosova.

Za 20.00 je najavljena konferencija za medije Centralne izborne komisije kada će biti objavljeni podaci o izlaznosti na izbore.

19.00 Ivanović: Birališta zatvorena, atmosfera nezdrava

 

Posle incidenta koji se popodne dogodio na biračkim mestima u severnom delu Kosovske Mitrovice glasanje je prekinuto, rekao je večeras kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice SDP Oliver Ivanović.

 

"Izbori večeras neće biti nastavljeni i ne znam kada će se to desiti jer je atmosfera od samog početka nezdrava", rekao je Ivanović.

 

"OEBS kao da tu nije bio, uplašili su se i brinuli za svoju bezbednost. Polupane su kutije, mi smo ljude povukli i traume koje su doživeli ostaće im u trajnom sećanju", rekao je on i dodao da KPS nije dobro obavio svoj posao.

18.42 Više Srba glasalo na jugu Kosova nego na severu
Centralna izborna komisija (CIK) samoproklamovanog Kosova objavila je da je odziv građana u opštinama sa srpskom većinom u centralnom i južnom Kosovu do 15 sati daleko veći u poređenju sa severnim Kosovom. Prema podacima objavljajim na internet sajtu CIK-a, u opštini Štrpce je glasalo 45,38 odsto birača, u opštini Gračanica je 39,65 odsto, dok je u Ranilugu glasalo 40,91 upisanih biraća.

Najveći odziv zabeležen je u opštini Parteš, gde je na izbore izašlo 50,44 odsto birača, dok je u Klokotu glasalo 48,29 odsto upisanih u birački spisak. Odziv u opštinama sa srpskom većinom u tom delu Kosova je veći nego u opštinama sa albanskom većinom.

18.37 Pantić: Poništiti izbore u Kosovskoj Mitrovici
Kandidat liste Srpska za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić zatražio je od međunarodne zajednice da poništi današnje lokalne izbore u tom gradu jer su nepoznate maskirane osobe uništile izborni materijal na tri izborna mesta, koja su posle toga zatvorena u 17 sati.

 

"Pozivam građane da ostanu mirni i ne podležu emocijama. Sukob i podele nam nisu potrebni. Nećemo se ponašati kao oni koji su protiv Vlade i države Srbije", rekao je Pantić, dodavši da od Vlade Srbije očekuje dalja uputstva.

18.27 Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tražio je danas od međunarodne zajednice da srpska policija zavede red u Kosovskoj Mitrovici kako bi se nesmetano nastavilo glasanje na lokalnim izborima, rečeno je u njegovom kabinetu.

17.19 Stojanović: Glasanje u Gračanici ide neočekivano dobro
Kandidat za gradonačelnika Građanske inicajative "Srpska" Branimir Stojanović izjavio je danas da glasanje u Gračanici ide neočekivano dobro.

 

"Više od 3.000 ljudi je glasalo u samoj Gračanici, a u celoj opštini više od 6.000 što je je sasvim solidno s obzirom da su birački spiskovi neprecizni. Izlaznost je sasvim dobra, očekujemo još veliki broj glasača da izađe u jednom talasu", kazao je Stojanović novinarima.

 

Stojanović je ukazao da je bilo neregularnosti na više biračkih mesta i da su neki članovi biračkog odbora privedeni.

 

17.13 Nepoznate osobe razbile biračke kutije

Na jednom izbornom mestu u Kosovskoj Mitrovici u Osnovnoj školi "Sveti Sava" prekinuto je glasanje na lokalnim izborima pošto su nepoznate osobe upale u školu i polomile biračke kutije.

Kako su agenciji Beta rekli očevici, osobe s kapuljačama na glavi su tukle ljude na tom biračkom mestu i polomile biračke kutije. Kosovska policija je došla i obavlja uviđaj, a dvorište škole je zaključano.

 

17.00 - Kosovska policijska služba privela je danas popodne u Gračanici četvoricu aktivista Saveza kosovskih Srba, a jedan od njih, Ilija Mladenović, rekao je Srni da još ne znaju razlog privođenja.

16.58 Pantić: Odziv Srba mali, Albanci mogu preuzeti vlast

Krstimir Pantić, kandidat za gradonačelnika izjavio je da je odziv građana srpske nacionalnosti na današnjim lokalnim izborima Kosovske Mitrovice
"prilično mali", te je moguće da vlast preuzmu Albanci.

"Pozivam građane da u narednim satima masovno izađu na birališta kako ne bi dozvolili da posle 14 godina mirne i demokratske borbe i pošto je 28 naših sugrađana život dalo za Kosovsku Mitrovicu, na vlast dođu Albanci", rekao je novinarima Pantić, kandidat lista Građanska inicijativa "Srpska".

16:47 - CIK: Odziv birača najmanji na severu Kosova

U srpskim sredinama na Kosovu do 15.00 sati odziv birača je bio najmanji na severu Kosova, rečeno je agenciji Beta u Centralnoj izbornoj komisiji Kosova. Član Centralne izborne komisije Kosova Nenad Rikalo rekao je da je izlaznost u Zvečanu 7,39 odsto, u Leposaviću 12,52, u Zubinom Potoku 13,38, u Kosovskoj Mitrovici 7,09 dosto.

 

U Gračanici je 39,39 odsto, u Partešu 50 odsto, u Ranilug 44,47, u Klokotu 48,29, u Štrpce 45,00, a u Novom Brdu 40,50 odsto.

 

Izlaznost birača na današnjim lokalnim izborima na Kosovu do 15 časova iznosila je iznad 32 posto.

16:42 - Koordinator Kancelarije za Kosovo u Kraljevo Aleksandar Erac izjavio je da je velika šteta naneta državi Srbiji i Srbima koji žive na Kosovu "očiglednom sabotažom" Kosovske policije (KPS) koja jutros nije propustila nekoliko autobusa iz Srbije s raseljenima da glasaju na kosovskim lokalnim izborima.

16.15 - Premijer Srbije Ivica Dačić pozvao je Srbe da izađu da glasaju, uprkos pritiscima i pretnjama.

15.54 - Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Trejsi En Džejkobson je pozvala građane da glasaju i rekla da očekuje da će današnji lokalni izbori biti mirni i fer.

"Putujem po Kosovu da bih posmatrala izbore, nadajući se da će oni biti mirni i fer, uz dobro učešće. Glasajte!", napisala je Džejkobson na Tviteru.

I drugi diplomatski predstavnici akreditovani u Prištini su pozvali građane da izađu na izbore i izrazuli nadu da će biti mirni i fer, ističući da će uspeh izbora doprineti evropskom putu Kosova.

13.52 - Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice sa lista Građanska inicijativa "Srpska" Krstimir Pantić zatražio je danas od međunarodne zajednice da učini sve kako bi loklani izbori na Kosovu bili u skladu sa Briselskim sporazumom.

 

"Ono što se sada dešava na biralištima, ne ukazuju na fer i demokratske izbore, ali uprkos svemu tome građani će izaći na birališta i pokazati lojalnost Srbiji," ocenio je Pantić.

 

Kandidat Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović ocenio je danas da se lokalni izbori na Kosovu održavaju u teškim i specifičnim uslovima.

  

"Sigurno je da je poziv Vlade Srbije za nas bio odlučujući ali ništa manje važan nije ni poziv patrijarha Irineja", rekao je Ivanović agenciji Beta.

13:36 -  Šef kancelarije Evropske unije na Kosovu, Samuel Žbogar izrazio je zadovoljstvo tokom glasanja na današnjim lokalnim izborima. Žbogar je to izjavio prilikom posete glasačkom mesta u Prištini i najavio da će posetiti i glasačka mesta u selu Priluže u opštini Vučitrn, a kasnije i sever Kosova.

Izrazio je nadu da će i u Mitrovici građani glasati kao i u drugim delovima Kosova, da bi i žitelje severa Mitrovice izabrali svoje predstavnike. Žbogar je pozvao sve građane Kosova da izađu i glasaju i da time sami odluče o svojoj budućnosti.
 

13.05 - Do 11 časova na glasanje za gradonačelnike i odbornike 39 opština na Kosovu izašlo je 214.029 građana ili 12,04 odsto upisanih birača, rekla je predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka. Prema njenim rećima, najviše birača je glasalo u opštini Mamuša sa turskom većinom, oko 20 odsto, sledi Parteš, sa srpskom većinom sa više od 18 odsto, a potom Štimlje, Suva Reka i Obilić.

 

Ona je kazala da je izlaznost na severu Kosova manja - u Leposaviću 5,01 odsto, Zubinom Potoku 4,55 odsto, Zvečanu 3,63 odsto, a u severnoj Mitrovici 2,9 odsto.

12:51 - Premijer tzv. Kosova Hašim Tači je danas izjavio da su lokalni izbori evropski test za Kosovo i da se oni prvi put održavaju na celoj teritoriji samoproglašenog Kosova.


"Ovo su prvi slobodni izbori koji se organizuju na celoj teritoriji Republike Kosova i istorijski su za našu novu državu. Ovi izbori su evropski test za nas", rekao je Tači nakon što je sa suprugom glasao u Osnovnoj školi "Faik konica" u Prištini.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je danas izjavila da su lokalni izbori test politčke zrelosti Kosova i pozvala građane sa izađu i glasaju.

12:32 - Kandidat za gradonačelnika Gračanice sa liste Samostalna liberalna stranka (SLS) Srđan Popović rekao je da očekuje da građani izađu u velikom broju na izbore i naglasio da očekuje pobedu SLS-a već u prvom krugu.


"Nadam se i verujem da će građani prepoznati politiku koju je SLS predstavila tokom kampanje," rekao je on posle glasanja.


12:21 SNP Naši tvrde da imaju saznanja kako će režim izvršiti upad na birališta  

12:10 CIK: Ometanje građana da glasaju

Predsednica Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Valdete Daka izjavila je da nekoliko grupa ljudi na severu Kosova "ne dopušta građanima da slobodno izraze svoju građansku volju na glasanju".

"O tome su obavešteni i Policija Kosova i ostale relevantne institucije. Ali, o tome ćemo obavestiti i EU i misiju OEBS, iako je OEBS informisan jer su oni u severnom delu Kosova", kazala je Daka.

Na tri lokalcije u blizini glasačkih centara neki građani pozivaju na bojkot izbornog procesa.

11:53 Oglasile su se i svetske agencije povodom lokalnih izbora na Kosovu

11:52 - Do 10 sati u Kosovskoj Mitrovici glasalo 518 birača saopštio je Izborni štab Građanske inicijative "Sloboda, demokratija pravda - Oliver Ivanović".

Kako se navodi u saopštenju te građanske inicijative, na biračkim mestima u Kosovskoj Mitrovici gde su Albanci većina glasalo je 366, što je 70,66 odsto izašlih birača do 10 časova.

 

11:40 OEBS tvrdi da je sve ok

Portparol Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) misije na Kosovu Nikola Gaon je izjavio da na severu Kosova nema problema i da su sem jednog otvorena sva glasaćka mesta. Gaon je u izjavi za radio Slobodna Evropa rekao da na severu nema incidenata.

"Od 94 otvorena su 93 glasačka mesta. Samo jedno nije otvorena pošto se nisu pojavili članovi izborne komisije. Njihova zamena je u toku." kazao je Gaon.

 

11:26 Policija Kosova je saopštila da je na jednom glasačkom mestu u naselju Batlava u opštini Podujevo uhapsila trojicu lažnih članova biračkog odbora.

 

11:21 Komisija: Priština nije poštovala dogovor

U saopštenju za javnost Komisije za monitoring izbora kaže se da "Priština nije poštovala dogovore iz Brisela i da je OEBS obezbedio statusnu neutralnost izbora
na severu KiM", prenela je televizija "Most" iz Zvečana. Kako je TV Most javila, ekipi te televizije nije dozvoljeno da zabeleži glasanje u Suvom Dolu, gde je glasala i kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Adrijana Hodžić jer, kako im je rečeno nemaju akreditacije OEBS-a, što nemaju ni ostali novinari koji na severu prate izbore.

10:31 - Kandidat liste Građanska inicijativa "Srpska" za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović, rekao je da očekuje da lokalni izbore na Kosovu proteknu mirno i da će na njima apsolutnu pobedu ostvariti lista "Srpska".

09.49 - Kandidat liste "Srpska" za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić rekao je da je bilo nepravilnosti na biračkim mestima na Kosovu i Metohiji i da su i Albanci i međunarodna zajednica pali na ispitu.

09:42 - Visok odziv, birači se žale na nepravilnosti

Sva biračka mesta u opštini Gračanica otvorena na vreme, a među glasačima je bilo i onih koji su javno izrazili svoje nezadovoljstvo pošto ih nema na biračkim spiskovima. Raseljeni Srbin Zoran Milenković koji živi u Nišu kazao je za
agenciju Beta da je njemu u Nišu rečeno da se nalazi na biračkom spisku.

"Kada sam međutim, jutros došao ovde u Gračanicu, meni su rekli da mene i supruge nema na biračkom spisku i uputili me da se obratim Kancelariji Centralne izborne komisije Kosova (CIK), čije odeljenje radi i u Gračanici," rekao je Milenković.

Kako javlja reporter agencije Beta iz Gračanice, odziv birača u toj opštini od ranog jutra je izuzetno visok, a brojnošću glasača kako nezvanično saznaje, iznenađeni su i pojedini posmatrači na biračkim mestima.

 

09:37 - Gualtieri: Izbori značajni za razvoj demokratije na Kosovu

Šef Posmatračke misije Evropske unije na Kosovu Roberto Gualtieri je izjavio da su lokalni izbori na Kosovu značajni za razvoj demokratije na Kosovu. On je rekao da će posmatrači EU, koji su u svim opštinama biti izuzetno pažljivi i izveštavati o svemu.

Gualtieri je rekao da je procedura glasanja prosta i da prvi glasač nije imao nikakvih problema prilikom glasanja. Ovo je inače prvi put u istoriji EU da njeni posmatrači posmtraju i lokalne izbore. Oni po pravilu prate samo parlamentarne izbore.

09:07 Rikalo: Otvorena sva biračka mesta

Član Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Nenad Rikalo rekao je za televiziju Most iz Zvečana da su sa malim zakašnjenjem otvorena sva biračaka mesta na Kosovu i Metohiji.

"Na četiri biračka mesta u Zubinom Potoku i na nekoliko biračkih mesta u severnoj Kosovskoj Mitrovici nije dostavljen celokupan birački materijal kao bi se na vreme otvorilo biračko mesto, ali je i to otklonjeno", rekao je Rikalo i dodao da su to tehnički problemi koji su rešavani tokom jutra.

09:00 - Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice ispred Građanske inicijative "Srpska" Krstimir Pantić nije glasao oko pola devet jutros, jer na biračkom mesti na kome je on trebalo da glasa birački odbor nije bio u punom sasatavu. Na biračkim mestima u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u severnom delu Kosovske Mitrovice, još uvek se pripremaju glasačke kutije a članovima biračkih odbora pomažu službenicima OEBS-a.

Na severu KiM u sredinama gde večinu glasača čine Albanci, u Osnovnoj školi "Meto Bajraktari" i Suvom Dolu birališta su otvorena na vreme. U Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu biračka mesta su otvorena na vreme i glasanje se odvija bez problema. Glasanje je počelo i na centralnom Kosovu, Sirenićkoj župi i Kosovskom Pomoravlju.

06:42 - Na Kosovu i Metohiji se u nedelju 3. novembra održavaju lokalni izbori na kojima će učestvovati 103 izborne liste sa ukupno 7.932 kandidata za odbornike.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.11.2013. 10:12
Где вам је тај толики одзив кад овде нико не планира да иде на гласање. Шта сте обећали овима што сте их довели аутобусима? Бандо издајничка.
Nedelja 03.11.2013. 11:07
ДЕМОКРАТСКА странка Србије најоштрије је осудила медијску хајку која се води против Марка Јакшића, народног посланика и члана председништва ДСС.У званичној реакцији ДСС се наглашава:„Последњи пример медијског линча Марка Јакшића је данашњи текст у Куриру о лажном сусрету Јакшића са Тачијем.Курир клевета српског патриоту Марка Јакшића само зато што се противи косовским изборима који имају за циљ да заокруже лажну државу Косово.
Nedelja 03.11.2013. 11:12
Марко Јакшић је најодлучнији противник и бриселских споразума и лажних избора и сваки пут је режим против њега организовао најгоре кампање да би га криминализовао. Једини и највећи грех Марка Јакшића је тај што је Србин који не жели да живи у независној држави Косово.И што тај свој став бескомпромисно заступа.Због тога сви чланови ДСС јединствено и једнодушно подржавају Марка Јакшића и захтевају најодлучније да се одмах прекине кампања која се води прoтив Јакшића.Сви Срби морају да знају да је излазак на ове изборе, излазак из Србије“.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online