Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 19.02.2013.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Srbija i jubilej Milanskog edikta (3): Antika prekrivena peskom

U godini obeležavanja Milanskog edikta restoran na niškom aerodromu ne radi, a u Nišu ne postoji hotel sa pet zvezdica gde bi odseli visoki zvaničnici. Medijana je još prekrivena peskom i čeka građevinare. Avionski letovi su otkazani, a organizatori se trude da ne pokažu paniku. Proslava 17. vekova Milanskog edikta uveliko traje, a lokalitet Medijana je pust. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić za "Vesti" kaže da su svi tenderi za izvođače radova propali.

Poslednji radnici na Medijani prošle godine
 


- Dva puta je propao tender i raspisan je treći. Zaista ne znam šta da kažem jer sam od polovine prošle godine gradonačelnik i zatekao sam očajno stanje. Prethodna vlast dobila je 50 miliona dinara i ništa nije uradila, nedavno smo od nove vlasti iz republičkog budžeta dobili još 120 miliona. Sada imamo novac, ali nemamo izvođača radova, a ni vremena. Arheolozi koji dođu u Medijanu u potpunom su šoku. Sve je ispod peska, pa šta da pokažemo strancima? Treba nam minimum pet meseci za radove, i da sam se pitao, trebalo je s radovima da se počne pre godinu-dve da bi lokalitet bio spreman za turiste. Žao mi je, ali ne mogu ništa. Medijana verovatno neće biti restaurirana i biće otvorena za turiste samo delimično. Trudim se da budem optimista, ne živimo mi samo ove godine, tako da mi je plan da se radovi nastave i u narednih 10 godina. U ovom trenutku stranci nemaju šta da vide - objašnjava gradonačelnik za "Vesti".


Bivši ministar kulture Predrag Marković je prilikom posete Medijani još u junu prošle godine kazao da je nezadovoljan zatečenim stanjem i upozorio da će zbog različitih mišljenja i nadležnosti Niš propustiti poslednju šansu za dostojanstveno obeležavanje jubileja, a sledeća prilika je za 100 godina! U Nišu je još krajem 2010. osnovan Savet za obeležavanje Milanskog edikta. Do današnjeg dana verovatno niko ne zna ni čemu je tačno služio, jer priprema za proslavu ovog događaja izgleda nema ni na papiru. Krajem 2012. u Nišu je otvorena kancelarija za proslavu Milanskog edikta gde će građani moći da dostavljaju predloge za proslavu ovog jubileja. Pravo je pitanje šta će sa svim idejama uoči početka manifestacije.


Zvanična proslava počela je 17. januara uveče u Narodnom pozorištu u Nišu, gde su bili predsednik Srbije Tomislav Nikolić, patrijarh Irinej, ruski ambasador i predstavnici ostalih verskih zajednica. Na gradskom trgu tom prilikom bilo je jedino malo Nišlija jer su bili neobavešteni!


Sutra - Srbija i jubilej Milanskog edikta (4): Liturgija na pisti

POVEZANE VESTI

Utorak 19.02.2013. 13:33
Ovi predhodni bi i Jerusalim pretvorili u prah i pepeo. Ako nebi mogli da se ugrade. "A gde sam tu ja". Ova recenica je nasas (ekonomska) PROPAST.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online