Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 31.01.2013.
12:01
Đ. Barović - Vesti A

"Generale, pomozite da nađemo koljače"

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije uključiće se u istragu o ubistvu profesora Medicinskog fakulteta Andrije Tomanovića u Prištini 1999. godine, uključujući i razgovor sa NATO generalom koji navodno o tome ima neka saznanja.

Napredak u istrazi: Bruno Vekarić
 

Da podsetimo, beogradski nedeljnik "Pečat" je objavio monstruoznu priču da je bivši NATO zvaničnik na Kosovu nedavno tražio od patrijarha srpskog Irineja oprost grehova zato što je "svojom oficirskom čašću" garantovao bezbednost doktoru Tomanoviću koji je dan kasnije otet i od tada se vodi kao nestao.


Prema tvrdnji tog generala, njegovi potčinjeni su već te godine otkrili da je ovaj hirurg svirepo ubijen, tako što su mu izvađeni svi unutrašnji organi, ali je ta informacija punih 13,5 godina čuvana kao najstroža vojna tajna.

Napokon sporazum sa Bosnom

U Briselu će danas, u prisustvu visokih zvaničnika EU i SAD, biti potpisan gotovo istorijski tekst protokola o saradnji Tužilaštva za ratne zločine Srbije i Tužilaštva BiH u progonu osumnjičenih za ratne zločine protiv čovečnosti i zločin genocida. Bosna je i pored pritisaka međunarodne zajednice do sada decidno odbijala saradnju sa Srbijom, a protokol definiše razmenu informacija i dokaza na principu dobrovoljnosti u predmetima ratnih zločina.

Zamenik tužioca Bruno Vekarić kaže za "Vesti" da je dovoljno što se informacija o navodnom zverstvu nad nekadašnjim hirurgom KBC Priština našla u medijima, da bi se započela istraga, ali da ipak treba biti obazriv.


- Najpre je potrebno proveriti verodostojnost te tvrdnje, jer je zaista neuobičajeno da se obelodanjuje ispovest svešteniku, a posebno kada je reč o srpskom patrijarhu. Zato ćemo najpre kontaktirati Vericu Tomanović, njegovu suprugu, kako bismo ustanovili da li ona ima neka saznanja, a zatim i započeti istragu koja ne isključuje mogućnost da zatražimo otkrivanje identiteta tog generala kako bi nam pružio sve potrebne informacije - kaže Vekarić koji će sa glavnim tužiocem, Vladimirom Vukčevićem, danas u popodnevnim časovima razgovarati sa Klintom Vilijemsonom, šefom Specijalnog istražnog tima Euleksa za istraživanje navoda o trgovini organima na KiM.


- Ima značajnih pomaka u istrazi o trgovini organima, a dobar deo zasluga za to je na našem tužilaštvu. Ovo je prilika da od Vilijemsona saznamo više detalja, ali i dogovorimo buduće korake - napominje Vekarić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.01.2013. 12:07
Овај никад није успео да избори осуду неког злочина полињеног над Србима.
Četvrtak 31.01.2013. 15:51
не би ме чудило да је ова вест тачна,једноаставно када неко у дубини себе(нећу да зовем душом јер сматрам да ниједан припадник натоа не може да има душу већ може да буде само душманин)има 13 година такву информацију која је"војна тајна" он мора да ПУКНЕ. ЛИЧНО сматрам ОДГОВОРНИМ СВЕ ПРИПАДНИКЕ ДОСа одговоринм за све ЗЛОЧИНЕ КОЈИ СУ ПОЧИНИЛИ ШИПЦИ НА КОСМЕТ ОД 1999 ПА НАДАЉЕ. неки ће питати ЗАШТО? ја одговарам ЗАТО,јер је ДОС знао за све шиптарске злочине,знао и за ЖУТУ КУЋУ ЗНАО да има заточених срба и да су чувани дуго дуго и да су убијани један по један због ОРГАНА и нису, мрднули.КРИВИ су јер су чутали и оногућили да ШИПЦИ добију подршку земаља и јавности без знања о том злочину...
Četvrtak 31.01.2013. 19:54
Ovaj bezumnik svakog normalnog dovodi u očaj nemoči.. On svinja borisa tadića o Srpskim žrtvama..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online