Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.11.2012.
03:29
J. L. Petković - Vesti A

Zašto su srpski mediji na Kosovu nevidljivi (5): Pale nam predajnike i seku kablove

Rad televizije TV Puls iz Šilova obeležio je jutarnji program koji je vremenom postao zaštitni znak te televizije. Druga strana medalje su stalni napadi na njihove novinare.

VLAST JE IZNAD ZAKONA: Nenad Milenković
 

- Nisam čuo da neki medij nema političke pritiske i probleme. Još 2008. su nam zapalili predajnike, a naše novinare i snimatelje stalno napadaju i tuže nas. Mene je čak jednom policija privodila dok sam u rukama držao dvogodišnje dete, samo zato što sam kosovsku policiju snimio kako krši saobraćajne propise. Onda su oni hteli da mi dokažu da kao novinar nemam to pravo da radim i da su oni iznad zakona - kaže Nenad Milenković, direktor TV Puls.

Svi prodaju, jedan kupuje


TV Puls niz Šilova je počela da radi 1. februara 2001. godine na potkrovlju naše privatne kuće i tada se zvala dečja televizija. Tako su nas savetovali iz Unmikove privremene komisije za medije. Tek 2004. godine smo promenili ime u TV Puls i razvili sopstveni dokumentarni, kulturni, informativni program. Krenuli smo sa dva zaposlena, a sada imamo 25 - priča Milenković, koji je 2007. kupio plac od Unmika i time postao prvi Srbin u Kosovskom pomoravlju koji je nešto kupio kada su svi prodavali.

 

Nema albanskih reklama


- Finansiramo se uglavnom od donacija. Marketing je veoma loš, jer nijedna srpska firma ne posluje na Kosovu, pa nemate od koga da naplatite reklamu. Albanci se za sada, ne znam iz kog razloga, ne oglašavaju na srpskim medijima - kaže Milenković.


On objašnjava da se i institucije iz Prištine svojski trude da im ograniče medijski prostor, ali da ne cvetaju ruže ni u odnosima sa srpskim vlastima.


- Dve bitke bijem. Dok me jedni optužuju da sam prosrpski orijentisan, drugi me optužuju da sam proalbanski. Zbog čega? Ne znam, kažu da se narodu ne može ugoditi, ali ja mislim da se političarima ne može ugoditi. Problemi su uvek političke prirode, jer lokalni funkcioneri uvek žele da kontrolišu medije, a ja im to nisam dozvoljavao i boriću se protiv toga. Mada, od politike možete da budete nezavisni, ali je pitanje koliko možete od oglašivača.


Program TV Puls iz Šilova gledaju i Srbi i Albanci, jer mu veruju.


- Uveli smo fleš info vesti koje se titluju i na albanski, jer ima puno gledalaca kojima je maternji jezik albanski. Posredstvom kablovskog operatera gledaju nas i u Štrpcu i u Gračanici. Mada, sve srpske medije napao je novi direktor srpskog programa RTK. Kada je TV Puls prva izvestila o tome, taj novoimenovani direktor, čiji je sin vlasnik kablovske mreže, nas je isekao iz kabla. Je l' to demokratija? 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online