Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 14.09.2012.
11:18
Beta A

Haradinaj novi premijer Kosova, Tači predsednik

Vladajuća Demokratska partija Kosova i opoziciona Alijansa za budućnost Kosova postigle su dogovor da zajedno formiraju novu vladu, po kome će Ramuš Haradinaj postati premijer, a Hašin Tači će u Skupštini biti izabran za predsednika Kosova.

Tači i Haradinaj: Vođe OVK na čelu Kosova
 

Prema dogovoru, dosadašnja predsednica Kosova Atifete Jahjaga će preuzeti dužnost ministra unutrašnjih poslova, piše portal Infokus pozivajući se poverljive izvore u Vladi Kosova.

Prema istom izvoru partije su se dogovoruile sa predsednicom Jahjaga da ona podnese ostavku na sadašnju funkciju i da u novoj koaliciji preuzme funkciju ministra unutrašnjih poslova Kosova, koju trenutno obavlja Bajram Redžepi.

Tači sve više ima problema da u Skupštini obezbedi potrebnu većinu poslanika. Inače, mandat sadašnje vlade ističe 2014. godine. Izvor portala Infokus kaže da su dogovorene i podele ministarskih resora u novoj vladi koju će voditi Haradinaj.

AZBK će preuzeti ministarstvo finansija, trgovine i industrije, Evropskih integracija, ministarstvo zdravlja i ministarstvo spoljnih poslova. AZBK je zatražila i MUP, međutim to je mesto rezervisano za predsednicu Jahjaga.

Odlaskom iz koalicije Alijanse novo Kosovo, Bedžeta Pacolija AZBK će dobiti još jedno mesto zamenika premijera.

Isto izvor je pojasnio i scenario kako će se sve to ostvariti.

"Prvo će DPK i AZBK postići dogovor o vladajućoj koaliciji. Odmah potom predsednica Jahjaga će podneti ostavku, otvarajući na taj način put koaliciji da predloži predsednika, u ovom slućaju sadašnjeg premijera Tačija, koji će posle izbora nominovati Haradinaja za premijera Kosova. Posle toga sledi izglasavanje vlade u Skupštini Kosova", preneo je portal Infokus.

Tači nije isključio mogućnost nove koalicije, ali je rekao da će u toj koaliciji do kraja mandata ove vlade ostati i Alijansa novo Kosovo.

POVEZANE VESTI

Petak 14.09.2012. 11:50
Sa medjunarodne optuzenicke klupe pravac na mesto premijera!? Zar cilj i uloga EU ovim "razvitkom politicara" ostalima nije jasan kao i uloga EULEX-a na Kosmetu!? Kada se dodaju reci Sulca na ovu vest i katastrofalno stanje u Srbiji izazvano bivsom vladom domacih izdajnika...zar treba jos nesto dodati!? Bivsoj vladi nije u interesu (nikad bilo) razvitak Srbije vec razvitak licnih interesa...a i sada ih ima i previse preuzetih u novoj vladi. Jasan cilj Srbije vodi u razvitak drzave a sve drugo u dalju propast.
Petak 14.09.2012. 12:14
a koje mesto u toj tzv vladi čeka onog turskog hirurga da svi lepo dobiju imunitet i vrte pare od prodaje kosovskih resrusa zaslužnim Amerikancima i natovcima
Petak 14.09.2012. 12:44
ja lepo pričam - bilo je ljudi u istoriji moderne države, koji su znali kako se rešavaju problemi sa ovakvim zlikovcima... jedna od njih se zvala Golda Meir?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online