Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 09.08.2012.
12:04

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Velja Ilić: Svake noći sanjam koridore

Autoput od Beograda do Crne Gore, Koridor 11, predstavlja najvažniju investiciju u istoriji Srbije, a da za njegovu trasu postoje dve varijante - jedna bi od Požege vodila preko Sjenice, a druga preko Zlatibora i Prijepolja. Ovaj autoput privlačiće saobraćaj cele srednje Evrope - kazao je za "Vesti" predsednik Nove Srbije Velimir ilić.

Velimir Ilić: Došlo je vreme da mi se snovi ostvaruju
 

Šta su rekli Kinezi?
- Ponudili su da se jedan deo projekta finansira iz kredita, a jedan deo koncesijom. Interesovanje je veliko, javljali su nam se i Španci i Austrijanci.
 

Kineska ponuda

Kineska kompanije CRBC uputila je Koridorima Srbije ponudu za izgradnju preostalih deonica autoputa od Beograda do Boljara, na granica sa Crnom Gorom, za 2,5 milijardi evra. Na tom putu, nazvanom Koridor 11 u toku je izgradnja deonice od 12,5 kilometara od Uba do Lajkovca, za 70 miliona evra iz budžeta Srbije. Iz azerbejdžanskog kredita od 300 miliona evra gradi se deonica od 40,5 kilometara tog auto-puta, od Ljiga do Preljine.

Da li se zna tačna trasa?
- Imamo dve varijante od Požege, jedna ide preko Sjenice, a druga preko Zlatibora i Prijepolja. Stručnjaci su nedavno dostavili studiju, ja sam je gledao, i državna revizorska komisija je pronašla da je trasa preko Sjenice kraća 40 kilometara i jeftinija 600 miliona evra.


Kako su reagovali ostali ministri u Vladi?
- Podržali su me. Izneo sam predlog Vladi koja trenutno razmatra mogućnost oko realizacije projekta. Drago mi je što su predsednik i premijer Tomislav Nikolić i Ivica Dačić uključeni u to, i da su shvatili da je ovo uslov da se zaposle ljudi. Trenutno sve mogućnosti razmatram sa ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem.


Kako vam ide, vaši odnosi nisu bili sjajni u prošlosti?
- Svake noći sanjam koridor, već godinama. Došlo je vreme da mi se snovi ostvaruju. Ja sam tolerantan čovek, a posao mora da se završi. Mora da se radi i gradi. Odlično sa svima sarađujem.


Kada možemo da očekujemo da se počne sa radovima?
- Problem je što moramo da sačekamo rebalans budžeta, jer sadašnjim nisu predviđena sredstva za ovu investiciju. Po slobodnoj proceni u maju sledeće godine.
 

Stanogradnja

Stambena naselja kao što je "Stepa Stepanović" u bivšoj kasarni u Beogradu, gradiće se i u drugim većim gradovima Srbije. Biće gradnje i socijalnih stanova, naročito za invalide, najavi je Ilić.

Da li ćete vi i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić zajedno raditi na novom koridoru?
- Ne. Mrkonjić će nastaviti da radi na Koridoru 10 i izgradnji puteva, a ja na Koridoru 11.


Kako vam izgleda prepucavanje u Demokratskoj stranci?
- Nemam vremena o njima da mislim.


Šta vam je rekao odlazeći ministar Oliver Dulić kada ste ga nasledili u Vladi?
- Doviđenja. Ništa više. Dokumentaciju bi trebalo da mi preda ovih dana.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.08.2012. 12:38
Hrvati su zadnjih godina napravili autoput do Dubrovnika vi niste mogli da zavrsite Suboticu- Beograd (koz RAVNICU) i vi cete da pravite neke puteve?
Četvrtak 09.08.2012. 12:39
ŠTO JE BABI MILO TO JOJ SE I SNILO..taj koridor će Velji biti važna transvezala za izvoz ovčjeg sira sa negove farme u crnu goru,,
Četvrtak 09.08.2012. 14:14
Velja je u svojim snovima već dovršio sve koridore, ali će se grdno razočarati kad ga probude.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online