Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 08.08.2012.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Efikasniji poslanici za iste plate

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović najavljuje da će srpski parlament raditi kao parobrod - punom parom, ali bez obzira na toliki rad, parlamentarci se ne mogu nadati većim platama i dnevnicama.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović
 

- Poslanicima neće biti povećane plate, neka se tome ne nadaju. Parlament će raditi punom parom, a razlog što sam narednu sednicu najavio tek za kraj avgusta jeste taj što čekamo Vladu da nam pošalje predloge zakona - kaže za "Vesti" Stefanović.


Kako komentarišete to što su poslanici u junu i julu radili sedam dana, a dobili dve plate (210.000 dinara)?
- Tada nisam bio predsednik parlamenta.


Sada ste na čelu parlamenta, a u avgustu se radilo samo tri radna dana?
- Od početka avgusta imali smo samo nekoliko dana slobodno, a sednice su trajale do kasno uveče.
 

Početak je meseca, a vi ste već najavili "neformalnu pauzu u radu parlamenta" do kraja avgusta?
- To ne zavisi od nas. Zavisi od Vlade, čekamo zakone. Parlament ne radi samo kad su sednice, radimo svakog dana.
 

Ne smem o ženama

Ima više žena u skupštinskim klupama nego ranije.
- Smatram da je to veoma dobro.
Kažu da Velimir Ilić sada ima najlepši poslanički klub?
- Ne mogu takve komentare da dajem kao predsednik Skupštine.

Kako se onda desilo da u danu kada se birao guverner Narodne banke sala bude poluprazna?
- Garantujem da je u sali bilo više od 120 poslanika vladajuće većine, za ostale ne znam.


Znači, opozicija je prva spakovala kofere?
- Ne vodim evidenciju.


Sa kojim poslaničkim klubom iz opozicije najbolje sarađujete?
- Sa svima. Posebno mi je drago da imam odličnu komunikaciju sa predstavnicima stranaka manjina.


Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Dragoljub Mićunović se novinarima žalio da od poslanika naprednjaka ne može da dođe do reči.
- Ne znam zašto. Poštujem poslovnik i svima dajem onoliko vremena koliko je predviđeno da govore. Nameravam da opoziciji dam prednost i mogućnost da više govori.
 

Uskoro platforma za Kosovo i Metohiju

Stefanović očekuje da će parlament vrlo brzo utvrditi platformu za nastavak pregovora o Kosovu i razmotriti sve do sada postignute dogovore u dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.
- Mislim da će to moći da se uradi u sklopu rasprave o budućim pregovorima - da se pred parlament prvo stavi šta je sve postignuto, šta je sve potpisano, na šta se Srbija obavezala i šta su uslovi tog sporazuma, a zatim da se vidi šta je naša platforma za naredne pregovore - rekao je Stefanović.

Znači, snašli ste se na novoj funkciji?
- Nije bilo nikakvih problema kad su usvajani zakoni. Za neke su glasali i vlast i opozicija. Većina funkcioniše, nije bilo odlaganja i sve smo zakone koji su bili na dnevnom redu usvajali bez problema. Nismo morali poslanike da skupljamo s aerodroma da dođu da glasaju kao što se događalo u nekim ranijim periodima.


Jorgovanka Tabaković je na jednom odboru kazala da poslanicima treba povećati plate i dnevnice jer ne mogu da jedu u restoranu od novinara, a rade po ceo dan...
- Poslanici neće imati veće plate, neće biti ni dnevnica, neka se tome ne nadaju.


Znači, moraju sa novinarima da stanu u red kad ogladne?
- Mislim da se previše govori o skupštinskom restoranu, a on nije čak u nadležnosti parlamenta. Skreće se pažnja javnosti sa bitnijih tema. Mislim da je Tabakovićeva govorila o platama zaposlenih u parlamentu u administraciji, a ne o poslanicima.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.08.2012. 12:41
Парламент ће радити пуном паром, једном месечно. Остало време ће пуном паром чекати предлоге и материјал из копирнице. Гувернерка се залаже за повећање плата радишама јер не могу да ручкају за 40 динара по оброку а новинари им, гладни, поручкају сав кавијар. Да није тужно било би смешно.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online