Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 21.11.2013.
12:50 >> 17:01h
Beta A

DS: SNS da se izvini zbog reči genocid

Demokratska stranka zatražila je u Skupštrini Srbije da se šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić javno izvini žrtvama genocida, građanima Srbije i DS-u zbog izjave da su demokrate, dok su bile na vlasti, počinile genocid na radnicima, tako što je veliki broj ostao bez posla.

Foto: arhiva

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović je rekao novinarima da Babić više ne treba da bude na čelu skupštinske Komisije za izradu etičkog kodeksa rada parlamenta jer, kako kaže, nije dostojan te funkcije.

Stefanović je rekao da članovi DS neće učestvovati u radu te komisije ako Babić ostane na njenom čelu.

N. Stefanović: Bez konsenzusa na kolegijumu

Predsednik Skupštine Srbije
Nebojša Stefanović izjavio je da kolegijum parlamenta nije uspeo da postigne političku saglasnost i konsenzus o tome da se ogradi i osudi izjavu šefa poslaničke grupe SNS-a Zorana Babića. Stefanović je rekao da je na sednici kolegijuma bilo reči o sveukupnoj atmosferi u skupštini i njenom radu. "Kada poslanici Demokratske stranke nazivaju čelnike i poslanike SNS fašistima, to asocira na najteže zločine iz nekih prethodnih vremena", kazao je Stefanović novinarima nakon završene sednice kolegijuma. On je napomenuo da je Babić ponovio svoj stav da nije mislio na genocid nad ljudima, nego nad radnim mestima i da zbog toga ne namerava da se izvinjava.

"Genocid je najskuplja reč i tim poređenjem Babić je uvredio sve žrtve genocida, građane Srbije i Demokratsku stranku", rekao je Stefanović.

Poslanik DS je zatražio da se SNS zvanično ogradi od izjave svog poslanika Babića.

"On (Babić) je možda skinuo bedž (sa likom Vojislava Šešelja), ali je ostala rupa u njegovoj moralnoj strukturi", rekao je Stefanović.

Babić je u sredu 20. novembra u Skupštini rekao da je vlast DS izazvala veliku nezaposlenost i kazao da je izvršen genocid nad radnicima. Babić je ranije rekao da nema nameru da se izvini i da je samo upotrebio metaforu.

Borislav Stefanović izjavio je da je kolegijum skupštine odbio da se ogradi i osudi izjavu funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Babića o "genocidu nad radnicima".

"Nismo uspeli da nađemo zajednički jezik da se osudi i da se parlament ogradi od takvog izraza kojem nije mesto u Parlamentu", rekao je Stefanović novinarima povodom izjave Babića da je za vreme vlasti DS-a počinjen "genocid nad radnicima", jer je mnogo ljudi ostalo bez posla.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.11.2013. 17:48
Ovi nasi politicari se sjajno zabavljaju. Sjasi Kurta da uzjase Murta i obrnuto. Ko god je sta ukrao njegovo je i milina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online