Četvrtak 21.11.2013.
12:50 >> 17:01h
Beta

DS: SNS da se izvini zbog reči genocid

Foto: arhiva

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović je rekao novinarima da Babić više ne treba da bude na čelu skupštinske Komisije za izradu etičkog kodeksa rada parlamenta jer, kako kaže, nije dostojan te funkcije.

Stefanović je rekao da članovi DS neće učestvovati u radu te komisije ako Babić ostane na njenom čelu.

N. Stefanović: Bez konsenzusa na kolegijumu

Predsednik Skupštine Srbije
Nebojša Stefanović izjavio je da kolegijum parlamenta nije uspeo da postigne političku saglasnost i konsenzus o tome da se ogradi i osudi izjavu šefa poslaničke grupe SNS-a Zorana Babića. Stefanović je rekao da je na sednici kolegijuma bilo reči o sveukupnoj atmosferi u skupštini i njenom radu. "Kada poslanici Demokratske stranke nazivaju čelnike i poslanike SNS fašistima, to asocira na najteže zločine iz nekih prethodnih vremena", kazao je Stefanović novinarima nakon završene sednice kolegijuma. On je napomenuo da je Babić ponovio svoj stav da nije mislio na genocid nad ljudima, nego nad radnim mestima i da zbog toga ne namerava da se izvinjava.

"Genocid je najskuplja reč i tim poređenjem Babić je uvredio sve žrtve genocida, građane Srbije i Demokratsku stranku", rekao je Stefanović.

Poslanik DS je zatražio da se SNS zvanično ogradi od izjave svog poslanika Babića.

"On (Babić) je možda skinuo bedž (sa likom Vojislava Šešelja), ali je ostala rupa u njegovoj moralnoj strukturi", rekao je Stefanović.

Babić je u sredu 20. novembra u Skupštini rekao da je vlast DS izazvala veliku nezaposlenost i kazao da je izvršen genocid nad radnicima. Babić je ranije rekao da nema nameru da se izvini i da je samo upotrebio metaforu.

Borislav Stefanović izjavio je da je kolegijum skupštine odbio da se ogradi i osudi izjavu funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Babića o "genocidu nad radnicima".

"Nismo uspeli da nađemo zajednički jezik da se osudi i da se parlament ogradi od takvog izraza kojem nije mesto u Parlamentu", rekao je Stefanović novinarima povodom izjave Babića da je za vreme vlasti DS-a počinjen "genocid nad radnicima", jer je mnogo ljudi ostalo bez posla.

2024 © - Vesti online