Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 04.06.2012.
12:02
D. N. Petrović - Vesti A

Šiptari u nemačkim uniformama?!

Na severu Kosmeta i juče bilo mirno, posle "krvavog petka" kad su, do sada neviđenom brutalnošću, ali i izuzetnom pripremljenošću, američki i nemački vojnici Kfora osam sati u blokadi držali skoro ceo severni Kosmet, pri tom pucajući besomučno iz teških mitraljeza na ljude.

Srbi na severu Kosmeta doneli su odluku da zabrane kretanje svim međunarodnim misijama jer postoje indicije da je skoro svako vozilo u špijunskoj akciji i u pripremi terena za dolazak albanskih specijalaca ROSU na Brnjak i Jarinje.

KFOR ne bira mete: Dete u dvorištu kuće izrešetane mecima


Oni tvrde da je Kfor tokom napada pucao na narod zabranjenim "lutajućim" i drugim mecima. Ta municija je mnogo opasnija od klasične, "rotira" prilikom pogotka i prosto raznosi pogođeni deo tela, takvim mecima pogođen je Aleksandar Radovanović iz Rudara kome su stradali glavna aorta na nozi i cela natkolenica. Nekoliko takvih čaura pronađeno je u Rudarima i oko Dudinog Krša.

Ko se krije iza maske mirovnjaka: Za vreme napada kforovci pretili na srpskom


Dragan Filimonović, čija je porodica bila prva na udaru brutalnih "mirotvoraca", kaže da Srbi sumnjaju da su uniforme nemačkog Kfora nosili i Albanaci.


- Psovali su nam, na srpskom jeziku, "srpsku i četničku majku", nekima su govorili "ti si moj, i ti si sledeći". To su, siguran sam, bili Albanci. Kako posle svega da verujemo u dobre namere i da Kfor doživljavamo kao mirovnjake?! Za sve nas koji smo u Rudarima preživeli pakao oni su okupatori i fašisti, ponašaju se drskije i bezobzirnije nego što su se ponašali nemački okupatori tokom Drugog svetskog rata - kaže Filimonović.


Predsednik opštine severna Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže da se Kfor za poslednju akciju očito pripremao dugo i studiozno.


- Ceo prostor danima su snimali iz vozila i helikoptera, izračunali su i koliko je vremena potrebno da se narod okupi i brani barikade, preduhitrili su nas, postavili snajperiste i mitraljeska gnezda na brdima i tek onda krenuli u akciju za koju su angažovali između 600 i 1.000 vojnika. Da je hermetička zatvorenost severnog Kosmeta potrajala duže (nisu dozvoljavali prolaz hleba, mleka, sanitetskih vozila), pretila bi nam humanitarna katastrofa - zaključio je Pantić.
 

Da se branimo i pokažemo zube

 

Novak Đorđević, koga smo na Zadušnice zatekli uplakanog na groblju u južnoj Kosovskoj Mitrovici, kaže da su svi uverili u "demokratiju" Evropske unije i "brigu" Kfora i Euleksa o Srbima.


- Kakvi su to vajni mirotvorci kada dozvoljavaju da nam Albanci i grobove mrtvih prekopavaju?! Da se ja pitam, odmah bih prekinuo sve pregovore sa Prištinom i organizovao bi ovo Srba što nas je ostalo da se branimo i pokažemo iz zube. Čim osete otpor i opasnost po svoje zadnjice, oni se povlače - kaže Đorđević.

 

Beograd da ne odmaže

 

Srbi na severu Kosmeta ističu da su imali dobru odbranu koju je Beograd razbio svojim stranačkim interesima i ustupcima Albancima.


- Obradovala nas je izjava Ivice Dačića da napadi na Srbe moraju biti kažnjeni, međutim, kod njega se nikada ne zna: i ranije je davao ovakve izjave, a istovremeno dovodio Žandarmeriju da nam blokira puteve ka Srbiji. Ne tražimo od Srbije da zbog nas ulazi u rat sa NATO-om, ali neka nam bar ne odmažu - ističe jedan od Srba u Leposaviću.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.06.2012. 13:07
Predlazem da se Ulemek Legija pusti na slobodi. Nebi vise znali siptari gde je nebo a gde je zemlja.
Ponedeljak 04.06.2012. 13:21
Previše su se osilili! Videćemo šta će biti, ne može se ubijati srpski narod i gaziti sveta srpska zemlja doveka!
Ponedeljak 04.06.2012. 12:57
. . . KOSMETSKI SRBIN FILIMONOVIC JE APSOLUTNO U PRAVU, NARAVNO DA SE RADI O BRUTALNIM AGRESORIMA I OKUPATORIMA TUDJE ZEMLJE KOJI , I PORED SVEGA ZA CUDO, POSTUPAJU RELATIVNO UMERENO, JER ZNAJU DA IM SE UGROŽENI SRBI NE MOGU SUPROTSTAVITI NA ODGOVARAJUCI NAČIN ! Živojin Dacić , Nemačka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online